<!-- --><style type="text/css">@import url(https://www.blogger.com/static/v1/v-css/navbar/3334278262-classic.css); div.b-mobile {display:none;} </style> </head> <body><script type="text/javascript"> function setAttributeOnload(object, attribute, val) { if(window.addEventListener) { window.addEventListener('load', function(){ object[attribute] = val; }, false); } else { window.attachEvent('onload', function(){ object[attribute] = val; }); } } </script> <div id="navbar-iframe-container"></div> <script type="text/javascript" src="https://apis.google.com/js/plusone.js"></script> <script type="text/javascript"> gapi.load("gapi.iframes:gapi.iframes.style.bubble", function() { if (gapi.iframes && gapi.iframes.getContext) { gapi.iframes.getContext().openChild({ url: 'https://www.blogger.com/navbar.g?targetBlogID\x3d7643615283666885507\x26blogName\x3dConfessions+of+An+Escapist\x26publishMode\x3dPUBLISH_MODE_BLOGSPOT\x26navbarType\x3dBLACK\x26layoutType\x3dCLASSIC\x26searchRoot\x3dhttp://tinkerbellola.blogspot.com/search\x26blogLocale\x3den_GB\x26v\x3d2\x26homepageUrl\x3dhttp://tinkerbellola.blogspot.com/\x26vt\x3d-6896531344355242048', where: document.getElementById("navbar-iframe-container"), id: "navbar-iframe" }); } }); </script>

Sunday, 27 November 2011@ 11:54 pm
Rumah ada tetamu sebab tengah sale pinggan mangkuk Portmeirion!

Assalammualaikum & hello,

Title tu sebenarnya tatau nak letak apa. huhu. Camni ceritanya, from Sabtu lepas until Ahad (hari ini) ada sale kat kedai pinggan mangkuk PORTMEIRION . Tatau la kalau you guys yang baca blog Ain tau pasal Portmeirion punya pinggan mangkuk ni, but from what I've heard...it's very expensive in Malaysia. So, memang ada ramai je Malaysian yang actually datang semata-mata nak beli pinggan mangkuk Portmeirion ni je.

Disebabkan rumah Ain agak dekat dengan kedai Portmeirion ni, so...memang kami selalu terima kunjungan dari tetamu-tetamu Malaysian kat rumah kami. Ibu Ain pulak, kadang-kadang dia jumpa orang Malaysia kat kedai tu (walaupon tak pernah tengok muka diorang pon sebelum ni) dia pon "...meh la, singgah rumah kami." Bahaya I know, but well, that's just my mum. haha.

But cerita pasal minggu yang tengah sale ni...tetamu kami agak ramai la dalam masa seminggu ni. Hari Jumaat lepas, kawan bapak datang dari Malaysia (beliau ada kerja kat sini but sambil tu membeli belah pinggan mangkuk la), pastu ada satu family from London datang the next day BECAUSE of the sale. Jumaat hari tu Cik Diana (ingat tak masa Ain jumpa Johan Raja Lawak hari tu :P) from London datang sebab sale ni jugak, kalau tak hampeh tak turun rumah kami! And tetamu yang baru sekali, semalam (Sabtu) ada kawan Kak Nurul...4 kakak-kakak yang comel datang rumah kami!


Diorang semua students baru habis buat degree!
(ehh, jangan tertipu dengan tudung hijau hujung nun disana, tu ibu saya la)

Kak Ain. She's absolutely ohsemm sebab nama sama :)

Kak Mai. She's incredibly ohsemm sebab suka photography like me :)

Kak Eter. She's seriously ohsemm sebab suka KPOP & so funny like me ;P
(tengok senyuman-mata-kecik & 'peace' tu pon dah tau kot Korean fanatik! heheee)

Alis. She's amazingly ohsemm sebab sama umur (tapi dah habis degree! lebih ohsem kot. hehe).

*reason semua tak bole pakai but diorang semua so lovely :)

And there's Kak Nurul who's always ohsemm!


Ni makanan yang dihidang 'AFTER'. Terlupa nak ambik yang 'BEFORE'. huhu.
Lauk: Kari ayam, ulam & sambal belacan.
Desserts: Kuih lopes & custard brioche.


Gambar ni curi dari Kak Mai punya facebook. Sori Kak Mai, Ain curik gambar ni. huhu.
Tu diaa, tengok tu pinggan mangkuk yang diorang borong!
Ehh jap, I think ada lagi 2 trolli kot... :P


Ain tak pernah mention lagi nih, but bapak Ain ada business shipping from England to Malaysia...so, diorang terus tinggal pinggan mangkuk diorang yang telah diborong & mengkayakan (amboi perkataan dari ceruk mana la datang ni) Portmeirion tu semua kat rumah kami, nanti kami pack dan ship to Malaysiaaa! :)


"Tetamu itu membawa rezeki."


xoxo

Labels:

16 avengers commented

16 Comments:

Blogger Mizz ErMa says:

wah..kemaen lagi diorang borong pinggan mangkuk nie ek..=D


  28 November 2011 at 02:18

Blogger Fazlinil Irma says:

okey.. akak jeles tgok 2-3 hari ni kawan2 akak pun duk upload gambar portmeirion kat fb. dulu masa kat sana tak minat bab pinggan mangkuk ni. akak lebih suka beli buku. skrg meleleh plak air liur tgok org duk beli. nak jugak..!!


  28 November 2011 at 03:20

Blogger MEDIHA OMAR says:

So lovely ibu awak invite every Malaysians yang dia jumpa datang makan di rumah :)
Love, Mediha

http://www.medeaz.com/


  28 November 2011 at 05:43

Blogger Juliet_iRa~" says:

wahhh sakan diorang borong ek..hee

ur mom sgt baik hatii..:D


  28 November 2011 at 08:13

Blogger Soo Hae Daa says:

wahhh...ain, ur mom so lovely...

murah sgt ke smpai org borong byk2 ni ain? bestnya..lau la uk ni dkt...mau jg p borong pgn cntik2 ni..ehhehee


  28 November 2011 at 09:43

Blogger Asmara says:

jeles tahap gaban! ahaha.. agak2 taun depan ada sale gini lg tak? siap la taun depan nk kirim borong. nnti guna service ayah ain la ye. hehe..:D


  28 November 2011 at 09:48

Blogger Ain SSB says:

Mizz Erma, tu laa :P

Kak Irma, awww takpe2 nnt kak Irma stg sini, akk pegi Portmeirion shopping! ;)

Mediha, huhu thankyou :)


  28 November 2011 at 14:57

Blogger Ain SSB says:

Juliet, tau takpe! huhu thankyou :)

Kak Soo, huhu thankyou! Murah la berbanding dengan harga original! :)

Kak As, awww! huhu. Ada kot, InsyaAllah! ;) Yay, boleee sangat! :D


  28 November 2011 at 14:59

Blogger onie says:

wahh,ur dad bisnes :D


  28 November 2011 at 15:04

Blogger Ain SSB says:

Onie, hehe yep :)


  28 November 2011 at 16:06

Blogger Ninie Hanis says:

Sale?kalau yg royal doulton tu ada sale tak?kak ninie n kak dalina suka yg ala2 country roses tu..Ain kalau sale lagi hebahkian di pesbuk boleh kami serang rumah eh..serang kedai tu :p


  29 November 2011 at 14:03

Blogger Ain SSB says:

Kak Ninie, Royal Doulton takde lagi kot. And ibu kata...ala2 country roses pon sekarang susah nak dapat...very rare. huhu. InsyaAllah kalau ada sale, nnt Ain cakap! Ain pon tatau sgt! :P


  29 November 2011 at 14:15

Blogger lynnaiza says:

homaigod.2 troli sekali.hahaha.memang betul2 borong niiii. ;p


  30 November 2011 at 22:38

Blogger Ain SSB says:

Lynn, tau takpe :P


  1 December 2011 at 00:05

Blogger maisarah says:

ain pon ohsome jgk:):)ktorg mmg sgt incrediby grateful.ur mom's soo nice.sgt puas membeli belah.suka semua gmbr2 ain:)nk dtg notts bgthu okay!:)


  1 December 2011 at 18:09

Blogger Ain SSB says:

Kak Mai, awww hehe. You're welcome ibu kata! :) And yep will do, InsyaAllah! :)


  3 December 2011 at 00:35

Post a Comment

Warning : Image heavy in most of my entries.


AIN S.B.
23 | England | Malaysian

A Muslim | A daughter | A sister | A dreamer | A reader | A writer | A photographer | A chocoholic -- so I had to cut down on this one urgh

"I am a dreamer and I will dream until all these visions in my head are fulfilled."
-- A


| Instagram: captaineverland
| Twitter | Keek : ainssb

Shipping service for Malaysian living in England ; Mira D Services


Where I live
My Photography
Talk About Fashion
Ramadhan in England
Hari Raya in England
Wordless Wednesday
Harry Potter's stuff
Jumpa Retis
Snow

The places I've been to:
London
Manchester
Bath
Kent
Lake District

January 2011 February 2011 March 2011 April 2011 May 2011 June 2011 July 2011 August 2011 September 2011 October 2011 November 2011 December 2011 January 2012 February 2012 March 2012 April 2012 June 2012 July 2012 August 2012 September 2012 October 2012 December 2012 January 2013 February 2013 March 2013 April 2013 May 2013 June 2013 July 2013 August 2013 January 2014 March 2014
Thankyou for visiting!
Have a nice day :)

« Older posts | Newer posts »