<!-- --><style type="text/css">@import url(https://www.blogger.com/static/v1/v-css/navbar/3334278262-classic.css); div.b-mobile {display:none;} </style> </head> <body><script type="text/javascript"> function setAttributeOnload(object, attribute, val) { if(window.addEventListener) { window.addEventListener('load', function(){ object[attribute] = val; }, false); } else { window.attachEvent('onload', function(){ object[attribute] = val; }); } } </script> <div id="navbar-iframe-container"></div> <script type="text/javascript" src="https://apis.google.com/js/plusone.js"></script> <script type="text/javascript"> gapi.load("gapi.iframes:gapi.iframes.style.bubble", function() { if (gapi.iframes && gapi.iframes.getContext) { gapi.iframes.getContext().openChild({ url: 'https://www.blogger.com/navbar.g?targetBlogID\x3d7643615283666885507\x26blogName\x3dConfessions+of+An+Escapist\x26publishMode\x3dPUBLISH_MODE_BLOGSPOT\x26navbarType\x3dBLACK\x26layoutType\x3dCLASSIC\x26searchRoot\x3dhttp://tinkerbellola.blogspot.com/search\x26blogLocale\x3den_GB\x26v\x3d2\x26homepageUrl\x3dhttp://tinkerbellola.blogspot.com/\x26vt\x3d-6896531344355242048', where: document.getElementById("navbar-iframe-container"), id: "navbar-iframe" }); } }); </script>

Wednesday, 29 May 2013@ 11:55 pm
Wordless Wednesday #32 ; Terubat rindu.

Assalammualaikum & hello,





xoxo

Labels: ,

4 avengers commented

Monday, 20 May 2013@ 8:01 pm
Oh my life! Macam tak percaya Prince Charles depan mata!

Assalammualaikum & hello,

Hari Khamis hari tu, Prince Charles datang melawat tempat Ain tinggal ni, Stoke-On-Trent. Tempat ni walaupun tak sebesar mana tapi banyak olden stuff dan tempat ni tempat buat pottery (sebab tu la tempat ni banyak jual pinggan mangkuk) (eh banyaknya Ain cakap 'tempat' dalam satu sentence).

Adik lelaki Ain ada cakap Prince Charles akan melawat sekolah dia jugak hari Khamis tu. Sekolah adik Ain ni pulak baru di-renovate dah ditukar ownernya. Owner baru ni pulak owner of one of the big company kat England (semua benda diorang nak own kot. From local market to funeral care to sekolah dah la nampaknya sekarang).

Anyway, ibu Ain dia kalau bab-bab jumpa retis (eh chop, Prince Charles kira retis jugak la kan?)  ni excited daripada Ain kadang-kadang. haha. Dia la yang kejut Ain pagi-pagi...nak ajak tengok Prince Charles. Mana la tau nampak Prince Charles keluaq kereta, lambai lambai pon jadik la...katanya. So, Ain pon...sebagai anak yang solehah, yang dengar cakap ibu bapak ni pon bangun la, pergi bilik air, gosok gigi...hoi, semua benda nak cakap ke?!

Sampai sekolah tengok polis banyaknya! Lagi excited la kan! (Sebenarnya, Ain tak percaya Prince Charles nak datang pon huhu) Pastu nampak ada sekumpulan makcik dan pakcik kat luar sekolah tu...dalam hati,  "Depa ni mesti peminat Prince Charles." Cakap orang, tengok-tengok ibu kita hilang dah kat sebelah...rupanya dah join sekelompok makcik dan pakcik tu. Siap diri depan sekali (ibu kami, bab-bab potong line ni nombor satu jugak)!

Sekali Prince Charles keluar sekolah! OMG Prince Charles depan mata, getaqqq sat! But seriously, tangan ni getaq pegang kamera, hampir tak sempat nak ambik gambaq ibu salam dengan Prince Charles!

Haa tengok ni! Kata dah, ibu diri depan sekali. Prince Charles siap sembang-sembang dengan dia. "Bila nak mai rumah, minum-minum teh? Teh ada banyak kat rumah, dah simpan stok untuk setahun." Amboi Prince Charles ni, tau la the Queen suka minum teh!

Ok, berangan la sangat Prince Charles nak ajak gi rumah dia.

Prince tu cuma tanya, ibu ada anak ke pergi sekolah ni? Dia happy ke dengan perkembangan sekolah ni semua? Ibu kami pon jawab la (sebaik ibu kami pandai la jugak berbahasa English. haha).


Pastu ada makcik ni datang dari belah sana. Lari lari nak jumpa Prince Charles sampai kena tahan dengan bodyguard dia (makcik ni mesti peminat no.1 Prince Charles).

Dah sembang sembang semua, Prince Charles pon balik...

Prince Charles, nak ikuttttttt balik! Nak kahwin dengan jumpa Prince Harry! 
Nak jumpa Prince William & isteri beliau yang gorjes jugak!
Sudah sudahlah tu berangan Ain oi.

But Prince Charles ni memang peramah la, siap gelak-gelak buat lawak lagi! Baik orangnya.

Polis yang escort pon semua sopan. Bawak tak laju, tak pasang siren pulak tu.
Ala-ala macam bawak rombongan Cik Kiah.

Ain sempat jugak ambik video :)


xoxo

Labels: , ,

8 avengers commented

Tuesday, 14 May 2013@ 7:35 pm
Oh no! Tak boleh makan ceklat dahhhh!

Assalammualaikum & hello,

Apa cer? Selalu dengar orang tanya tu..
'cer' tu singkat untuk 'cerita' la kan?
So, cerita tentang hidup Ain sekarang...hmm, nak start dari mana eh, let's see...


1) Allergic to ceklat?

Titew suka makan ceklat manyak manyak manyak but titew allergik to ceklat... acane niiii?

Tu la, tengah sedih ni...I'm a chocoholic tapi kena stop makan ceklat. It's like a part of my body is being taken away. *nangis sepuluh baldi*

Camni sebenarnya...muka Ain dah lama dah ada acne tapi lately ni makin teruk. Dulu Ain quite sure yang Ain allergic tu belacan...(dah lama tak makan sambal belacan! Benci tau dengan orang yang boleh makan belacan!) And then ada orang kata, ceklat, kacang, coffee pon boleh jadi sebab jugak. Pastu adik Ain cakap mungkin ceklat la! Sebabnya Ain tiap-tiap hari makan ceklat. No kidding. Every single day mesti ada makan ceklat. So, ok...I'd give it a try. Try stop makan ceklat and see the reaction. And to my surprise, it kinda work...muka Ain tak naik jerawat besar-besar dah sangat. It has now been more than a week since I stopped eating chocolate (ada jugak curik2 makan roti/biskut rasa ceklat...tu ok kot). 

But yeah, tu la...I have to get chocolate out of my life for now...which is the biggest sacrifice I have done in my life so far. Sedih kan? *nangis sambil kesat hingus*

 Ni tak habis lagi ni...

Ni la beg yang dibawa kehulur kehilir...penuh tak penuhnya ceklat dalam ni.
Takpe la Ain, sedekah je. Dah tiba masa untuk insaf dah...
Sudah, sudah. *pats self on the back*

#acnesucks



2) PRU13

So yeah, PRU13. Walaupon Ain tak mengundi (terus terang huhu), but Ain tried to keep up to date. Kat twitter tu kan, time-time nak mengundi hari tu ramai je dok sibuk-sibuk tweet pasal ini tak puas hati dengan itu, itu bergaduh dengan yang lagi satu...so, at the same time, even though tak sure 100% if those rumors were true, but it kept me informed.

Ain rasa ain tau ain sokong siapa (what am I talking like, opkos la you have to know yourself aish) but then again, for the past years, Ain banyak luangkan masa di England more than Malaysia...I don't even know apa yang dah change, apa yang dah dibina baru...so, it's not really fair for me to vote because I'd probably be biased rather than actually acknowledge who deserved more to win because...I admit, I don't have a clue. huhu.

But anyway, kita dah tahu keputusannya dah pon. Tahnian BN! I shall wish for you to make our country even better than before! :)


3) Currently learning Japanese & Korean language.

Ni tengah semangat ni. Sebenarnya azam dah bertahun lama dah nak bagi fluent kan dua languages ni. But asyik tak terbuat (and then again, takde masa). Before ni, Ain boleh cakap dan paham sikit-sikit ... Ain dah boleh menulis, memorize the characters dan membaca (for both languages, tapi banyak tak paham haha). So yeah, sementara tengah bersemangat ni kan! Kalau tak dapat pergi sambung belajar kat sana, at least dapat pergi sana nanti boleh la berlagak konon dah duduk sana lama sebab boleh cakap fluently (amboi berangan!).


4) Currently mood macam rollercoaster.

Entah la lately ni, mood turun naik, turun naik. Sekejap ada feeling nak hug teddy bear 24/7, sekejap ada feeling nak buat WWF dengan teddy bear tu. Haish.


Anyway, I hope you guys have been keeping yourself well!


xoxo

Labels:

6 avengers commented

Tuesday, 7 May 2013@ 7:08 pm
Wordless Wednesday #31 ; Doughnuts, anyone?

Assalammualaikum & hello,



(Yang paling best tentang Krispy Kreme ni, dia halal approved by HFA :))


xoxo

Labels: , ,

3 avengers commented

Warning : Image heavy in most of my entries.


AIN S.B.
23 | England | Malaysian

A Muslim | A daughter | A sister | A dreamer | A reader | A writer | A photographer | A chocoholic -- so I had to cut down on this one urgh

"I am a dreamer and I will dream until all these visions in my head are fulfilled."
-- A


| Instagram: captaineverland
| Twitter | Keek : ainssb

Shipping service for Malaysian living in England ; Mira D Services


Where I live
My Photography
Talk About Fashion
Ramadhan in England
Hari Raya in England
Wordless Wednesday
Harry Potter's stuff
Jumpa Retis
Snow

The places I've been to:
London
Manchester
Bath
Kent
Lake District

January 2011 February 2011 March 2011 April 2011 May 2011 June 2011 July 2011 August 2011 September 2011 October 2011 November 2011 December 2011 January 2012 February 2012 March 2012 April 2012 June 2012 July 2012 August 2012 September 2012 October 2012 December 2012 January 2013 February 2013 March 2013 April 2013 May 2013 June 2013 July 2013 August 2013 January 2014 March 2014
Thankyou for visiting!
Have a nice day :)

« Older posts | Newer posts »