<!-- --><style type="text/css">@import url(https://www.blogger.com/static/v1/v-css/navbar/3334278262-classic.css); div.b-mobile {display:none;} </style> </head> <body><script type="text/javascript"> function setAttributeOnload(object, attribute, val) { if(window.addEventListener) { window.addEventListener('load', function(){ object[attribute] = val; }, false); } else { window.attachEvent('onload', function(){ object[attribute] = val; }); } } </script> <div id="navbar-iframe-container"></div> <script type="text/javascript" src="https://apis.google.com/js/plusone.js"></script> <script type="text/javascript"> gapi.load("gapi.iframes:gapi.iframes.style.bubble", function() { if (gapi.iframes && gapi.iframes.getContext) { gapi.iframes.getContext().openChild({ url: 'https://www.blogger.com/navbar.g?targetBlogID\x3d7643615283666885507\x26blogName\x3dConfessions+of+An+Escapist\x26publishMode\x3dPUBLISH_MODE_BLOGSPOT\x26navbarType\x3dBLACK\x26layoutType\x3dCLASSIC\x26searchRoot\x3dhttp://tinkerbellola.blogspot.com/search\x26blogLocale\x3den_GB\x26v\x3d2\x26homepageUrl\x3dhttp://tinkerbellola.blogspot.com/\x26vt\x3d-6896531344355242048', where: document.getElementById("navbar-iframe-container"), id: "navbar-iframe" }); } }); </script>

Thursday, 28 June 2012@ 10:03 am
Photography ; Winter Baby

Assalammualaikum & hello,

Lama dah nak buat entri ni, tapi tak terbuat-buat!
(Tajuk pon 'winter baby', sekarang dah summer dah -.-)

- Aperture setting
- ISO : 800-1600
- One light source (bedlamp) ; to create dark/mysterious images

My personal favourite.

Haish chubby chubby nih, sapa tak geram tengok dia!


xoxo


P.S Rindu gila kat dia. huhuhu.

Labels: , ,

7 avengers commented

Tuesday, 19 June 2012@ 6:34 pm
Khyra Najeeya, I'll miss you...

Assalammualaikum & hello,

Sabtu hari tu last day Ain jaga Chubby Chubby/Little Gemben/Khyra. 1 tahun 1 bulan 14 hari. Jumaat ni Chubby Chubby & family dia pulak turn untuk tinggalkan Ain. Tetiba dah terasa sebak. Even sekarang dia dah stop datang rumah Ain pagi-pagi, masa bangun tu still rasa macam dia ada tidur sebelah Ain je. huhu.

1. Selamat pagi!
2. Kekekekeke
3. Eeee, spek ni tak bole nak besar lagi ke?
4. Saya sukewww mandiii!


Lately hari tu, semenjak dia dah reti nak bercakap, bangun bangun je terus berceramah, mulut senget-senget satu, tangan pon nak ikut mulut jugak. Buat lawak la Khyra ni. Pastu bila time mandi, taknak keluar, nak rendam selagi Ain larat bertenggek kat tepi bathtub. Dia suke lalu muka dia bawah shower tu.


Masa dia reti nak sebut nama Ain. haha.

Dia suka lagu Shy Boy & Starlight Moonlight by Secret (K-POP girl group). Start daripada satu hari tu dia taknak pakai pampers, so ain bukak lagu kat phone Ain, tetiba dia joget. Tengah nak pakai pampers, bole pulak goyang bontot. haha.


Ni masa dia tak berapa nak ada mood joget lagi. Kalau time dia ada mood tu,
haaa goyong macam tak hingattt! haha.

Erm btw, tolong abaikan bilik saya yang bersepah tu...


Bila pasang satu lagu ni (Going Crazy by Song Jieun & Bang Yongguk), time rap tu mulut dia mesti terkumat-kamit...konon dia tengah rap la jugak tu. Khyra, Khyra, hahaha.

Sorry Aunty Su & Uncle Najib, Ain ajar anak Aunty & Uncle bukan-bukan~ T__T

It could be a little bit tiring, but I have always loved taking care of you.
Khyra...Kak Ain tatau la bila Kak Ain akan balik Malaysia...but jangan lupa Kak Ain, ok?


xoxo

Labels: ,

6 avengers commented

Thursday, 14 June 2012@ 4:02 am
Trip Bersama Tokwan Part 1 ; Bath & Wembley Stadium

Assalammualaikum & hello,

[31st March 2012]

Yep, bermula la al-kisah trip bersama tokwan sebelum beliau berangkat balik ke Malaysia hari tu. Kalau ikut tokwan, beliau nak jalan kat London je sebenarnya tapi kiteorang sempat singgah Bath (bukan nak pergi mandi, memang nama tempat tu 'Bath' haha).

Bath ni tempatnya dikelilingi dengan bangunan lama-lama, some tu memang ancient habis...so, cantik la tempat dia. Cuma, masa kiteorang sampai tu hari dah nak gelap...tak sempat nak berposing sana sini sangat. huhu.

(Ceyh, tadi cakap tak sempat nak berposing...pirahhh~)

Lepas daripada Bath, kiteorang singgah Stevenage (luar dari London sikit), rumah Auntie Nadia and bermalam kat situ.

Kiteorang dijamu menu special malam tu~ cuba teka apa dalam ni?

Ja jaang! Daging masak Moroccan style, everybody. Sedapppp~!
Perut pon tengah lapar masa tu, terbaik habis la!

Pagi esoknya, sebelum bertolak ke Central London.

Thank you Auntie Nadia & Uncle Zul~!
I'll be back! Nak makan daging masak Moroccan lagi (muka tak malu memang camni)!

First infamous sight: Wembley Stadium
Masa hari tu agak sesak around Wembley Stadium ni, tatau kenapa. Nak bawak tokwan pergi dekat sikit tapi tokwan kata, tangkap daripada jauh pon takpe, asal ada.

Tokwan bergambar dengan London taxi.


Ok, sampai sini dulu. Will continue later~


xoxo

Labels: ,

8 avengers commented

Wednesday, 13 June 2012@ 4:00 am
Tibanya masa untuk pulang ke tanah air tercinta...

Assalammualaikum & hello,

Gempak tak title? Chopppppp. Sebenarnya...........masa Ain belum tiba lagi...huhuhu.

19/5 hari tu hantar Kak Nurul kat Heathrow Airport...beliau dah tamat belajar kat England. 
Well, as of now. (Kak Nurul datang lagi sambung Master kan? hehe).

 
 Sedih. Mesti la sedih. Takde tempat Ain nak mengadu dan gelak ketawa sampai guling-guling bersama dah...thank you for everything after all this time, Kak Nurul! I'll miss you (I already am).

Pastu, 25/5 pulak Aunty Kathy punya time...beliau pon dah Sadakallahula'zim (PhD). 
Otak geliga Sains Aunty Kathy saya ni~ kaji segala benda insects!
 
 
 
Tengok, budak kicik ni. Mentang2 dah pandai lari daripada orang...

Oh Kak Nurul & Aunty Kathy, semoga kita bertemu lagi nanti. InsyaAllah!

Warga Melayu di Stoke, UK ni dah semakin kekurangan dah sekarang...
tak lama lagi dah ni Aunty Su & Aunty Lynn pulak...(nangis 1 litre of tears)...

 Takpe la, pergi la semua orang tinggal Ain (merajok)... 


P.S Ain dah start ada mood nak menulis blog balik. hehe. InsyaAllah, Ain akan stay active! Sorry, I've been away for quite a while if some of you were waiting for my posts. And thank you jugak to those of you yang sudi rindu Ain...huhu. Ain pon rindu korang, seriously! <3


xoxo

9 avengers commented

Warning : Image heavy in most of my entries.


AIN S.B.
23 | England | Malaysian

A Muslim | A daughter | A sister | A dreamer | A reader | A writer | A photographer | A chocoholic -- so I had to cut down on this one urgh

"I am a dreamer and I will dream until all these visions in my head are fulfilled."
-- A


| Instagram: captaineverland
| Twitter | Keek : ainssb

Shipping service for Malaysian living in England ; Mira D Services


Where I live
My Photography
Talk About Fashion
Ramadhan in England
Hari Raya in England
Wordless Wednesday
Harry Potter's stuff
Jumpa Retis
Snow

The places I've been to:
London
Manchester
Bath
Kent
Lake District

January 2011 February 2011 March 2011 April 2011 May 2011 June 2011 July 2011 August 2011 September 2011 October 2011 November 2011 December 2011 January 2012 February 2012 March 2012 April 2012 June 2012 July 2012 August 2012 September 2012 October 2012 December 2012 January 2013 February 2013 March 2013 April 2013 May 2013 June 2013 July 2013 August 2013 January 2014 March 2014
Thankyou for visiting!
Have a nice day :)

« Older posts | Newer posts »