<!-- --><style type="text/css">@import url(https://www.blogger.com/static/v1/v-css/navbar/3334278262-classic.css); div.b-mobile {display:none;} </style> </head> <body><script type="text/javascript"> function setAttributeOnload(object, attribute, val) { if(window.addEventListener) { window.addEventListener('load', function(){ object[attribute] = val; }, false); } else { window.attachEvent('onload', function(){ object[attribute] = val; }); } } </script> <div id="navbar-iframe-container"></div> <script type="text/javascript" src="https://apis.google.com/js/plusone.js"></script> <script type="text/javascript"> gapi.load("gapi.iframes:gapi.iframes.style.bubble", function() { if (gapi.iframes && gapi.iframes.getContext) { gapi.iframes.getContext().openChild({ url: 'https://www.blogger.com/navbar.g?targetBlogID\x3d7643615283666885507\x26blogName\x3dConfessions+of+An+Escapist\x26publishMode\x3dPUBLISH_MODE_BLOGSPOT\x26navbarType\x3dBLACK\x26layoutType\x3dCLASSIC\x26searchRoot\x3dhttp://tinkerbellola.blogspot.com/search\x26blogLocale\x3den_GB\x26v\x3d2\x26homepageUrl\x3dhttp://tinkerbellola.blogspot.com/\x26vt\x3d-6896531344355242048', where: document.getElementById("navbar-iframe-container"), id: "navbar-iframe" }); } }); </script>

Saturday, 21 April 2012@ 3:38 am
Pemergian seorang kawan rapat...

Assalammualaikum & hello,

8 April yang lepas, Ain dapat berita yang kawan rapat masa sekolah dulu meninggal...accident. Walaupun Ain rasa susah sangat nak terima, airmata ni dah sampai tak bole nak keluarkan lagi dah...tapi apakan daya...ajal kita semua telah ditentukan oleh Dia, Allah S.W.T.

Arwah Dalilah sangat rapat dengan Ain dulu. Kami kira satu geng budak-budak nakal la dulu masa kat sekolah. Tapi arwah tak senakal Ain, dia pemalu sikit orangnya...huhu. Tapi, memang banyak la kenangan-kenangan kami yang Ain takkan lupakan...walaupun 8 tahun dah tak jumpa.

Tapi ada satu je yang Ain memang tak tahan kalau teringat. Arwah pernah message Ain kat FB. Dia kata..."Ain...bila kau nak balik Malaysia? Takpe la...kau tunggu aku datang sana je la ok!" 

Dalilah...Insyallah, aku takkan lupa untuk doakan supaya kau sempurna disana dan akan ditempatkan dalam golongan-golongan yang dikasihi Allah. 

Al-Fatihah.


P.S Minta maaf (again &again) sebab biarkan blog ni bersawang. Life sangat depressed and busy for the past weeks...huhu.

Labels:

9 avengers commented

Saturday, 7 April 2012@ 3:40 pm
Tokwan dah balik Malaysia...

Assalammualaikum & hello,

Memang cepat sangat rasa masa ni berlalu. 2 minggu tokwan kat sini rasa sekejap gila! huhu. Tokwan balik Malaysia hari Isnin hari tu Alhamdulillah selamat sampai hari Selasa pagi (time Malaysia).

Kiteorang pergi jalan-jalan kat London since hari Sabtu pastu terus hantar tokwan kat Heathrow Airport Isnin tu.

Masa ni tokwan bole senyum lagi...huhu.

Sedih dahhh... (tokwan pon tangkap gambar tutup mata je...huhu.)

Before tokwan nak masuk dah...
Sedih betul tengok airmata tokwan...


Ahh, I miss him already... Well, InsyaAllah kalau dipanjangkan umur & murah rezeki, either one of us could definitely meet again one day!


xoxo

Labels: ,

6 avengers commented

Wednesday, 4 April 2012@ 4:58 am
Wordless Wednesday #25 ; THG Obsession?

Assalammualaikum & hello,



xoxo

Labels: ,

7 avengers commented

Warning : Image heavy in most of my entries.


AIN S.B.
23 | England | Malaysian

A Muslim | A daughter | A sister | A dreamer | A reader | A writer | A photographer | A chocoholic -- so I had to cut down on this one urgh

"I am a dreamer and I will dream until all these visions in my head are fulfilled."
-- A


| Instagram: captaineverland
| Twitter | Keek : ainssb

Shipping service for Malaysian living in England ; Mira D Services


Where I live
My Photography
Talk About Fashion
Ramadhan in England
Hari Raya in England
Wordless Wednesday
Harry Potter's stuff
Jumpa Retis
Snow

The places I've been to:
London
Manchester
Bath
Kent
Lake District

January 2011 February 2011 March 2011 April 2011 May 2011 June 2011 July 2011 August 2011 September 2011 October 2011 November 2011 December 2011 January 2012 February 2012 March 2012 April 2012 June 2012 July 2012 August 2012 September 2012 October 2012 December 2012 January 2013 February 2013 March 2013 April 2013 May 2013 June 2013 July 2013 August 2013 January 2014 March 2014
Thankyou for visiting!
Have a nice day :)

« Older posts | Newer posts »