<!-- --><style type="text/css">@import url(https://www.blogger.com/static/v1/v-css/navbar/3334278262-classic.css); div.b-mobile {display:none;} </style> </head> <body><script type="text/javascript"> function setAttributeOnload(object, attribute, val) { if(window.addEventListener) { window.addEventListener('load', function(){ object[attribute] = val; }, false); } else { window.attachEvent('onload', function(){ object[attribute] = val; }); } } </script> <div id="navbar-iframe-container"></div> <script type="text/javascript" src="https://apis.google.com/js/plusone.js"></script> <script type="text/javascript"> gapi.load("gapi.iframes:gapi.iframes.style.bubble", function() { if (gapi.iframes && gapi.iframes.getContext) { gapi.iframes.getContext().openChild({ url: 'https://www.blogger.com/navbar.g?targetBlogID\x3d7643615283666885507\x26blogName\x3dConfessions+of+An+Escapist\x26publishMode\x3dPUBLISH_MODE_BLOGSPOT\x26navbarType\x3dBLACK\x26layoutType\x3dCLASSIC\x26searchRoot\x3dhttp://tinkerbellola.blogspot.com/search\x26blogLocale\x3den_GB\x26v\x3d2\x26homepageUrl\x3dhttp://tinkerbellola.blogspot.com/\x26vt\x3d-6896531344355242048', where: document.getElementById("navbar-iframe-container"), id: "navbar-iframe" }); } }); </script>

Tuesday, 25 December 2012@ 4:28 pm
The Return of My Little Gemben.

Assalammualaikum and hello,

So, Khyra and her parents datang balik UK on the 30th of November hari tu.

Khyra's reaction masa first time jumpa kiteorang balik after almost 6 months. Kiteorang punya reaction pulak of course la happy gila jumpa si gemben ni lagi! We've been waiting for a while. Seriously, Ain berapa kali mimpi dia. Rindu sangat la kot. huhu. Time ni, dia macam ingat tak ingat la...and then again, she was jet lagged. Tu yang masam je. huhu.

Congratulations again Aunty Su for finishing your study! Aunty Su bila dah balik Malaysia sure busy. Mesti banyak proposal for her to be on certain shows again. So far, I only got to watched Aunty Su on one of the 'Tanyalah Ustazah' episode. 

That's my Aunty Su. hehe. (Forever jakun.) 
Ain nampak Kak Nurul too amongst one of the audiences. hehe. Lepas rindu sekejap.

Ok, back to Khyra. Ni masa dia tengah nyanyi. Time ni dia dah adapt balik around kiteorang sikit-sikit. Dah boleh dah panggil 'iboh', 'babak', 'Ayin', 'Eeba' & 'babang'. Urgh, so cute!

 
Time menari pulak. Biase la kalau dah duduk dengan Ain, pasang lagu Kpop la. 
Hang Ain, rosak anak ustazah.

 Khyra ni suka buat muka - her expressions are always the cutest. That's why she's perfect as my little model (then again, Ain memang suka nak tangkap gambar dia aha. Since she was born lagi kot)

 My favourite. She looks older than her age here.

TENGOK NI. EEEE SAPE TAK GERAM.


So yeah, seminggu  dia duduk dengan kiteorang tu rasa sekejap sangat tapi nak buat macam mana kan, dia kena balik Malaysia jugak. But InsyaAllah, we'll meet again soon. In a rare case, I'd hope that she'll still remember us in the future. (kena Skype selalu huhu)


xoxo

Labels: ,

3 avengers commented

Wednesday, 19 December 2012@ 6:19 pm
Wordless Wednesday #29 ; Sisters

Assalammualaikum & hello,


xoxo

Labels: ,

4 avengers commented

Thursday, 13 December 2012@ 12:45 am
Second time farewell.

Assalammualaikum & hello,

Lamanya tak masuk blog...huhuhuaa. To all my lovely readers, I deeply apologize for me being MIA (missing in action). I'll try to be more active as soon as this next few seconds (ceyhh ye ke), InsyaAllah. 

Anyway, hari tu kan my little gemben datang England balik because the day of Aunty Su's viva was on the early December. Alhamdulillah, everything was settled. Congratulations Aunty Su! Eh, Ustazah Dr Nik Salida Suhaila :)

Khyra dok England untuk 10 hari je...so, everyday was precious to be honest. But biase la kan, bila time2 yang precious tu la, cepat je masa berlalu. Tup tup dah hari Khyra nak balik Malaysia balik...

Ni bukan lakonan semata-mata depan kamera...bukannn.

Khyra memang takde mood sangat masa mula-mula kiteorang sampai airport tu...

 
Muka Khyra sampai kesudah masam aje...

Pastu dah lama sikit baru nak main ciluk cak.
Time ni baru dia nak senyum, gelak sikit...sebenarnya masa 10 hari spending time with her, I realized how cheeky she's gotten. Dah pandai nak mengajuk orang cakap, dah pandai menari lagi rancak dari dulu, pandai nyanyi dengan penuh expression semua la. haha. Nanti Ain cerita about 'the return of Khyra after five months' in the next post ok! Tungguuuu~ hehe.

 My little brother takde in the picture because kiteorang bertolak dari rumah ke Manchester airport pukul 5.30 pagi...and dia tak bangun. Dah kejut bagai nak rak tak bangun-bangun, last last tinggal la (padahal dia yang nak ikut sangat). haishh.

Famili Ain, Kak Ainur, Abang Pian, Kak Fiza and Abang Hamzah je hantar kat airport.

 Goodbye Khyra for now. We shall meet again in the future, InsyaAllah.


This second time farewell wasn't so hard as the first one I figured. But still, sedih jugak...huhu. Khyra's dad texted kiteorang bila diorang dah transit in Dubai and Uncle Najib cakap Khyra asyik panggil eeboh (ibu), Ayin (Ain), babak (bapak), Eeeba (my little sister Iba) and babang/Ayeef. Sian dia... T___T


xoxo


Labels: ,

8 avengers commented

Warning : Image heavy in most of my entries.


AIN S.B.
23 | England | Malaysian

A Muslim | A daughter | A sister | A dreamer | A reader | A writer | A photographer | A chocoholic -- so I had to cut down on this one urgh

"I am a dreamer and I will dream until all these visions in my head are fulfilled."
-- A


| Instagram: captaineverland
| Twitter | Keek : ainssb

Shipping service for Malaysian living in England ; Mira D Services


Where I live
My Photography
Talk About Fashion
Ramadhan in England
Hari Raya in England
Wordless Wednesday
Harry Potter's stuff
Jumpa Retis
Snow

The places I've been to:
London
Manchester
Bath
Kent
Lake District

January 2011 February 2011 March 2011 April 2011 May 2011 June 2011 July 2011 August 2011 September 2011 October 2011 November 2011 December 2011 January 2012 February 2012 March 2012 April 2012 June 2012 July 2012 August 2012 September 2012 October 2012 December 2012 January 2013 February 2013 March 2013 April 2013 May 2013 June 2013 July 2013 August 2013 January 2014 March 2014
Thankyou for visiting!
Have a nice day :)

« Older posts | Newer posts »