<!-- --><style type="text/css">@import url(https://www.blogger.com/static/v1/v-css/navbar/3334278262-classic.css); div.b-mobile {display:none;} </style> </head> <body><script type="text/javascript"> function setAttributeOnload(object, attribute, val) { if(window.addEventListener) { window.addEventListener('load', function(){ object[attribute] = val; }, false); } else { window.attachEvent('onload', function(){ object[attribute] = val; }); } } </script> <div id="navbar-iframe-container"></div> <script type="text/javascript" src="https://apis.google.com/js/plusone.js"></script> <script type="text/javascript"> gapi.load("gapi.iframes:gapi.iframes.style.bubble", function() { if (gapi.iframes && gapi.iframes.getContext) { gapi.iframes.getContext().openChild({ url: 'https://www.blogger.com/navbar.g?targetBlogID\x3d7643615283666885507\x26blogName\x3dConfessions+of+An+Escapist\x26publishMode\x3dPUBLISH_MODE_BLOGSPOT\x26navbarType\x3dBLACK\x26layoutType\x3dCLASSIC\x26searchRoot\x3dhttp://tinkerbellola.blogspot.com/search\x26blogLocale\x3den_GB\x26v\x3d2\x26homepageUrl\x3dhttp://tinkerbellola.blogspot.com/\x26vt\x3d-6896531344355242048', where: document.getElementById("navbar-iframe-container"), id: "navbar-iframe" }); } }); </script>

Friday, 23 March 2012@ 11:18 pm
Old Trafford stadium. Jumpa Carrick, Lindergaard & Amos.

Assalammualaikum & hello,

So, semalam bawak tokwan pi Old Trafford stadium. Tokwan pon minat tengok bola jugak! Dah cucu semua main bola, ada yang wakil sekolah & ada sorang cousin Ain dulu memang main wakil Pulau Pinang tapi dia dah injured 2 kali...dia rehat sekejap kot. Sian dia. huhu.

Akhirnya...dapat jugak bawak tokwan kat sini.

Javier Hernandez! Dia cuteeeee! teehee :P

Kebetulan pulak ada event signing that day. Dia kata kat leaflet tu Nani, Carrik & Lindergaard yang akan datang buat signing tu. Lama la jugak dok beratur. Diorang lambat datang la pulak...

Bapakku waiting on the outside of the line.

Anders Lindergaard. Dia sangat hensem. And then there's Michael Carrick, diapon hensem jugak tapi tak friendly sangat. And then there's Ben Amos (Nani tak dapat datang). Dia new player kot? But dia sangat friendly! Sempat sembang kejap ngan dia.

Amos: Hi!
Ain: Hiyaa!
Amos: How are we?
Ain: ... I'm good, how's yourself? *senyum sampai telinga*
Amos: *sain bola* I'm very good. Loving the sunshine (dia cakap pasal weather hari tu panas, elok). *senyum tengok Ain*
Ain: hehe. Thank youuuu!
Amos: Thank you, sweetheart.


"How are we?" Ehh sejak bila kita kenal? Kita ada apa-apa ke? ahaha. Memang kalau orang tak paham, diorang pelik la asal dia cakap "we" instead of "you". But actually, kat sini memang ada style diorang cakap camtu :)


And then I found out, Amos tu sama umur dengan Ain. Muda lagi la dia...eceyh. haha.

Muka excited lepas dah jumpa. Sebelum jumpa diorang, konon...
"tak kenal pon diorang, saja je nak mintak sain untuk adik." haha.

Before signing ni, ada jumpa akak (tengah) ni study kat Manchester. Dia bawak mak & adik dia (from Malaysia) jalan-jalan. Masa beratur tu, beratur dengan adiknya...Almas (kiri), baru habis SPM. Cute je Almas ni! Sempat la sembang banyak jugak. Ada topic pasal One Direction pon ada. Mentang-mentang la depa baru terkenal kat Malaysia kan...

Tokwan nak bergambar dengan staff kedai tu. huhu comel.

Bergambar dengan bola yang dah disain.

Tapi bola ni akan sampai kat tangan cousin kat Malaysia. Mesti diorang happy gila :)
Tokwan sempat call cousin yang sulung tu masa Ain tengah beratur...berasap je telinga dia dengar kat sana. Dia peminat MU. huhu.

Gambar ni ibu Ain ambik. Dia kata mula-mula tu diorang ada TV interview. Tapi Ain tak sempat masuk TV la, sbb Ain beratur tengah tengah. huhu.


xoxo

Labels: , ,

13 avengers commented

Thursday, 22 March 2012@ 11:33 pm
Dah lama tak bau curut tokwan!

Assalammualaikum & hello,

Alhamdulillah tokwan selamat sampai hari Sabtu lepas :) Parents & adik lelaki je pergi ambik tokwan kat Gatwick airport. Ain dok rumah, mengemas & masak sikit. Cucu mithali...ceyhhhh! Well, everything has to be quite perfect innit ;)

Anak beranak happy! Mesti laaa. Berapa lama tak jumpa. huhu.


Bila ibu telefon cakap tokwan dah dalam kereta, rasa macam...excited gegilegilegile! Pastu ibu tepon lagi sekali beritau nak sampai rumah dah...hati ni rasa berdebar sangat! Kalah macam nak jumpa boypren (boypren pon takdak! Kalut hang Ain).

And then, the moment we've been waiting for...
Tokwan sampai!!!

"TOKWAAANNNNNN!"
Terus salam, dapat peluk, pastu tokwan cium kepala (sebaik dah mandi)...woahhh, lepas segala rindu serindu rindunya! hehe.

Pastu, bagi tokwan makan dulu...sembang semua...

Last skali, punggah beg tokwan la...apa lagi! ehehe.

ASAMMMM & JERUK! HOMAAILIFEEE!
(berapa banyak makan jeruk, malam tu sakit perut! Pedulikkan!)

IKAN MASIN WOIIII! Ikan bilis, ssgala daun suma ada!

Chipsmoreeee, kuih kapit, kuih bahuluuuuu! Ahhhh sedappp!


Tokwan pulak sampai-sampai, dah kenyang makan nasi, terus cari curut dia! Gahh lamanya tak bau curut! Sesetengah orang tak suka kan bau dia...busuk depa kata. Tapi bagi Ain takdak masalah :) hehe.


Finally ada gambar baru ngan tokwan...selepas 8 tahun :D
(awat muka putih semacam, tatau la.)


P.S hari ni bawak tokwan pergi Old Trafford Stadium kat Manchester. And guess what, ada players buat signing! Lindergaard, Carrick & Amos! Next entry...hehe.


xoxo

Labels: ,

13 avengers commented

Saturday, 17 March 2012@ 1:29 pm
First time pergi pasar ikan kat England!

Assalammualaikum & hello,

Elehh, pergi pasar ikan pon nak jakun! haha. Jakun la jugak...selama ni beli ikan dalam supermarket je. Beli daging & ayam pon kat dalam Pakistani's supermarket je.

Aunty Su beli 4 kepala ikan, dah Sadakallahull'azim buat kari kepala ikan dah! Yumm! haha.

Pasar basah ni located in centre of Birmingham. Daging dalam tu pon ada halal punya (Pakistani yang jual). Tengok tu, siap ada 'Halal Butchers' kat papan tanda.

Kami pergi dengan rombongan. Family Ain (Ain wakil family Ain la konon) dengan Aunty Lynn je takde time ni. Dekat Birmingham ni terkenal dengan mall dia yang besar gila & exterior decor dia yang unique, Bullring shopping centre nama dia.

Outfit of the day Ain & Kak Nurul :)

Around area ni ada pasar jual sayur-sayuran & buah-buahan jugak. Err sebenarnya time ni ada story sikit behind it but malu la nak cakap...ok, ok, time ni Ain kena tinggal dengan rombongan...huhu. (Tu la, takdak sapa suruh hang merayau sorang-sorang! haish.) Dah la time tu handphone pulak takde kredit...huhuaa. Butttttt, buah dia semua best & murah gila, tu yang dok ralit (betu ke eja nih?) tu!

Pastu kami singgah kedai Islamic Stores. Buku-buku agama, sejadah, macam-macam Islamic stuff la ada dalam ni! Buku agama untuk budak-budak yang dah lama tinggal kat sini pon lagi ok beli kat sini sebab dia dalam English, senang diorang nak paham (jadik macam adik lelaki Ain, bila baca buku dalam bahasa melayu, kita yang kena jadi translator....tak kuasa aii!).

Jubah-jubah dia semua lawa! Pashmina, selendang sini semua heaven! Cuma...duit je takde, so tak berapa nak heaven sangat la! huhu.

At the end of the day, semua dah penat & kelaparan. Singgah tempat makan. Kat restoran fastfoods ni la kiteorang jumpa mamat muka macam Zizan tu. haha.


P.S Parents tengah on the way nak ambik tokwan kat Gatwick Airport! Lagi 2 jam InsyaAllah tokwan turun! So...lebih kurang 4-5 jam Ain akan jumpa tokwan!!! Hopefully, semua ok la kat kastam. Banyak makanan & stuff dari Malaysia dalam beg tokwan tuu...huhu. Ya Allah, lindungilah tokwanku & permudahkanlah segala obstacles yang bakal tokwan hadapi.


xoxo

Labels:

13 avengers commented

Wednesday, 14 March 2012@ 7:11 pm
Buat jahat tak boleh, baik sangat pon tak boleh jugak...

Assalammualaikum & hello,

Dalam dunia sekarang ni, ada ke orang yang tak pernah buat salah? Ada ke orang yang tak pernah tak buat salah? The society we're living in today...jadi jahat memang tak boleh but jadi baik sangat pon susah.

It's our feeling that makes us who we are right now. One time we could be a good person, another time we could be a bad person...it's all because of our feeling. Kalau mind dah bercelaru, perasaan kita terjejas...bila kita rasa sedih, semua orang kita nak ketepikan...bila kita rasa bengang, semua orang kita nak marah. But it's really our mind that control what we want to be, how we want ourself to be, how we want others to see us.


Everything dalam gambar bergerak ni describes my feeling right now.
Feels like being shot, feel like wanted to shoot someone.
& his expression of despaired and sadness...



Sorry guys, Ain wil be back to her normal self soon.
(Tok Wan nak datang should keep my hopes up!)


xoxo

Labels:

7 avengers commented

Saturday, 10 March 2012@ 2:18 am
Cepatnya masa berlalu...

Assalammualaikum & hello,

Wow, dah bersawang dah blog ni! Shame on you, Ain! Psssh.

Kepada followers Ain, sori sangat! Bukan apa, semenjak kebelakangan ni...busy tu memang ye, malas pon ye jugak. huhu. Ain punya kos photography dah nak tamat akhir bulan March ni, so sekarang ni tengah bertungkus lumus nak siapkan portfolio. Sebaik logbook dah siap! Dapat komen "brilliant" dari cikgu Ain. Hehe yesssss!

Minggu depan kan kan kan, Tok Wan Ain datang Englandddddddd! Homailifeeee! Masa dulu cakap..."Tok Wan datang bulan March...2 bulan lagi...." pastu, "Tok Wan datang bulan depan...lambat lagi..." and now... "Tok Wan datang minggu depan!!!!!!!!!"

Sekejapnya masa ni berlalu kan?

But...tak sabarnya nak jumpa Tok Wan Ain...setelah 8 tahun... huhuhuhu. *kontrol hingus*

Tok Wan saya yang tengah ye kawan-kawan.

Doakan Tok Wan Ain selamat sampai sini!
InsyaAllah.


xoxo

Labels:

7 avengers commented

Warning : Image heavy in most of my entries.


AIN S.B.
23 | England | Malaysian

A Muslim | A daughter | A sister | A dreamer | A reader | A writer | A photographer | A chocoholic -- so I had to cut down on this one urgh

"I am a dreamer and I will dream until all these visions in my head are fulfilled."
-- A


| Instagram: captaineverland
| Twitter | Keek : ainssb

Shipping service for Malaysian living in England ; Mira D Services


Where I live
My Photography
Talk About Fashion
Ramadhan in England
Hari Raya in England
Wordless Wednesday
Harry Potter's stuff
Jumpa Retis
Snow

The places I've been to:
London
Manchester
Bath
Kent
Lake District

January 2011 February 2011 March 2011 April 2011 May 2011 June 2011 July 2011 August 2011 September 2011 October 2011 November 2011 December 2011 January 2012 February 2012 March 2012 April 2012 June 2012 July 2012 August 2012 September 2012 October 2012 December 2012 January 2013 February 2013 March 2013 April 2013 May 2013 June 2013 July 2013 August 2013 January 2014 March 2014
Thankyou for visiting!
Have a nice day :)

« Older posts | Newer posts »