<!-- --><style type="text/css">@import url(https://www.blogger.com/static/v1/v-css/navbar/3334278262-classic.css); div.b-mobile {display:none;} </style> </head> <body><script type="text/javascript"> function setAttributeOnload(object, attribute, val) { if(window.addEventListener) { window.addEventListener('load', function(){ object[attribute] = val; }, false); } else { window.attachEvent('onload', function(){ object[attribute] = val; }); } } </script> <div id="navbar-iframe-container"></div> <script type="text/javascript" src="https://apis.google.com/js/plusone.js"></script> <script type="text/javascript"> gapi.load("gapi.iframes:gapi.iframes.style.bubble", function() { if (gapi.iframes && gapi.iframes.getContext) { gapi.iframes.getContext().openChild({ url: 'https://www.blogger.com/navbar.g?targetBlogID\x3d7643615283666885507\x26blogName\x3dConfessions+of+An+Escapist\x26publishMode\x3dPUBLISH_MODE_BLOGSPOT\x26navbarType\x3dBLACK\x26layoutType\x3dCLASSIC\x26searchRoot\x3dhttp://tinkerbellola.blogspot.com/search\x26blogLocale\x3den_GB\x26v\x3d2\x26homepageUrl\x3dhttp://tinkerbellola.blogspot.com/\x26vt\x3d-6896531344355242048', where: document.getElementById("navbar-iframe-container"), id: "navbar-iframe" }); } }); </script>

Thursday, 29 September 2011@ 4:41 am
Stobewi cicah coklat + family baru di Stoke!

Assalammualaikum & hello,

Hari Sabtu lepas, warga Melayu Stoke pergi fruit picking except my family because kiteorang ada tetamu nak datang. huhu. Jealous je tengok gambar2 diorang ber-fruit picking! Buah epal, buah pear, buah plum, buah stoberri...ermm tu je buah yang tinggal untuk dipetik kot.

Tu diaaa! Stobewi cicah coklat kiteeeww! Comel je Aunty Lynn punya coklat fountain yang dah berumur setahun lebih tu (but first time pakai)...haha.

Kat entri sebelum ni, Ain ada mentioned student baru datang Stoke kan, Fila. But Ain lupa nak mention yang kiteorang ada family baru jugak datang Stoke ni!
Yang hujung kiri ni, Kak Fiza. Beliau tengah pregnant tu. Tak lama lagi kita ada baby baru lagi! hehe. (Yang sebelah sana tu eksaited nak masuk dalam gambar jugak, Chubby Chubby dengan mummynya! :P)

Dan husband Kak Fiza yang hujung kanan ni, Abang Hamzah (with their son, Akim). Abang Hamzah la yang study kat sini! (Yang uncle-uncle lain interprem, nak promote colek sambal sedap Auntie Lynn tu! hehe)

Welcome to Stoke-On-Trent Kak Fiza & Abang Hamzah!! :)

Sape lagi yang nak datang Stoke? Come on, come on! haha.

Budak-budak main Wii! Ce tengok muka diorang...konsentret habihhh!


P.S Banner telahpun ditukar since semalam genaplah 30 Syawal. Dah habis dah Hari Raya Aidilfitri :)


xoxo

Labels: , ,

7 avengers commented

Tuesday, 27 September 2011@ 1:22 pm
21 tahun dan 2 hari.

Assalammualaikum & hello,
Hari ni, as of the 27th September, genaplah Ain berumur 21 tahun dan 2 hari. haha.

Cake special made by my mummy and my sissy, ehh sissy pulak...sister. THANKYOUUUU!
Balik daripada town, tengok2 ada cake terhidang atas meja. woahhhh terharuuu!

Kebetulan pulak hari ni ada the last open house (for raya) kat rumah Aunty Kathy! Bawa skali la cake ni ke sana! (Nampak macam sikit lagi je kan cake tu...but jangan risau, ia selamat daripada bertemu dengan jalan tar tu.)

Thank you ibu! Because of you, I get to feel what it's like to be living in this world for 21 years.

With Kak Nurul!

Menu yang yummy-yummy! Nasi beriani Aunty Naza yang paling terbaik dari ladang!

Tuan rumah, Aunty Kathy with Rayyan, the little poser.

Uncle Zul (Rayyan & Arish's dad) & little Imran, all the way from London!
Dah besar dah little Imran nih!

The boys just couldn't wait to get their hands on the cake! haha.
(Lovely girl on the left ni student first year baru datang! Welcome to Stoke, Fila! :))

Acara memotong kek with Uncle Mastika & Aunty Lynn! haha.

Rayyan, my cheeky monkey.

Imran, my darling & Arish, my little Justin Bieber.

Najihah, my partner in making funny faces.

Naquib, the big boy & Arish again (rambut dia pendek lagi look like little JB kot).

Ceyhhhh chubby chubby diapit oleh two boys! Suke leteww!


It was a great day, Alhamdulillah! :)


On the side note, it doesn't feels like I'm 21. But I got to get it in my head that I am now an adult...wait, an ADULT? Oh boy.


xoxo

Labels: ,

19 avengers commented

Friday, 23 September 2011@ 2:20 pm
Autumn is hereee!

Assalammualaikum & hello,
Semalam teman Kak Nurul pergi Universiti dia. Pastu singgah Keele Castle. Ehh nak buat apa lagi, posing-posing la! Cuaca pon canteeekkk! hehe.

Waiting for my Prince Charming? Prince Charming la sangat. Gardener pon tanak datang.

Kak Nurul punya favourite colour, HIJAU :)

Muka masam.

Muka senyum.

Kak Nurul dengan pose 'peace' Koreannya! Comel gituuu! :)

Kak Nurul pon tengah tunggu Prince Charming jugak la nih kot!

Ni gaya mengendap Prince Charming, kata Kak Nurul. Tak senonoh sungguh hang nih Ain!

Macam-macam pose ada Kak Nurul ni! Bole masuk ANTM!

Ni apa bende ni? Ain pon tatau! Sebaik tak terduduk atas dia, bisa bontot ku nanti!

Kalau time malam-malam la ni kan, takde masa la nak tunggu Prince Charming! Serammm oii!

Tu diaaaa, private sangat nih sampai 3 signs nak kena letak!

Tiket bas untuk sehari! :)


Ehh jap, ada gambar last....



Comel tak aii? Comel tak? Prince Charming nak tengok nii!
(mari kita pangggggg Ain SB ramai-ramai!)


P.S Actually kalau ada sape perasan, dulu kami pernah dah bergambar kat sini.
Masa tu Spring! :)


xoxo

Labels: ,

15 avengers commented

@ 3:27 am
Gegirl, boboy, ucuk, baby...trend kat Malaysia ke?

Assalammualaikum & hello,

Hari tu dok tengok facebook, ada orang dok gegirl gegirl kat status...apa bendenye gegirl gegirl nih? haha. Lepas tengok cerita Hantu Bonceng (YES! Dah dapat download!! hehe), baru la tau...ohh nama panggilan manja ye? Gegirl & Boboy...haha. Ok, tahan lagi...

But...UCUK BABY... Apa kes tu? Geli geleman je dengar! haha.
Sekarang couple kat Malaysia berbaby-baby la pulak ek...hmmm.

But ok la Hantu Bonceng (nak tengok Zizan je sebenarnya haha). But awkward sikit tengok part dalam club...orang minum alcohol, menari-nari semua tu kan...erm...orang kat Malaysia sekarang ramai camtu ke? No offence, but banyak movie Melayu sekarang mesti ada scene dalam club...what is their point exactly? Please do enlighten me, if anyone know.


P.S Ada baca entri Ben Ashaari mengenai Hantu Bonceng persenda agama tu...
Ain tak sangka jugak Ahmad Idham bole jawab kat orang yang soal tu macam tu. hmm.



xoxo

Labels:

6 avengers commented

Wednesday, 21 September 2011@ 2:04 am
Wordless Wednesday #12 ; Outcome semasa bulan Ramadhan

Assalammualaikum & hello,




Blueberry Cheesetart, resepi yang diberi oleh Cik Puti! Sedap! :)


xoxo

Labels: , ,

18 avengers commented

Tuesday, 20 September 2011@ 4:53 am
Woohoo! Dapat jajan dari Malaysia!

Assalammualaikum & hello,

HOW I MISSED SEMUA NI!!!

Milo, my favourite drink of ALL TIME! Kat sini ada jugak milo but rasa dia tak selemak berkrim seperti Milo! Mamee & Twisties! YUMMYY! Sini punya crisps semua kentang berperisa je...dah muak (ceyh, berlagak!). Chipsmore! Cookies kat sini ada yang sedap, can't deny it...but me & my lil sis still suka Chipsmore better! ;D Julie's peanut butter! TOTALLY DEFINITELY LOVE THIS! Kat sini takde biskut inti preanut butter...kebanyakkan diorang kat sini ada allergic to nuts...entah la. I can eat this whenever! :D And Biskut Hupseng! Satu family Ain suka biskut HupSeng cicah air kopi, milo, teh, teh susu, etc! :D

Last week la...makcik ibu punya adik ipar datang sini! Bawak la benda2 ni kat kiteorang serba sikit! Dapat la lepas kerinduan! hehe.

Actually, Cik Joyah (in the middle) dah tiga kali dah datang England! First time dulu dengan makcik ibu. Second time dengan anak bongsunya. Ain jadi tour guide diorang kat London masa tu! :)

Beliau ada jugak bawakkan kuih2 raya kiriman dari orang2 tersayang kat sana untuk kami di sini! :D Tapi setiap kali beliau & family beliau datang je, memang best la kiteorang! hehe.

Terima kasih Cik Joyah!! :D


xoxo

Labels: ,

13 avengers commented

Monday, 19 September 2011@ 2:46 am
Saya dah pandai makan!

Assalammualaikum & hello,

Dah nak masuk 7 bulan dah Si Little Gemben ni! Eh bukan Little Gemben dah nama dia...skang dia ada nama baru...Chubby Chubby! haha. Dia semakin hari semakin besar
(especially tang peha & pipi tu, macam nak gigit2 every seconds)!

Masa hari kita start puasa, hari tu la dia start diberi makan!
"Yummmmiiiii, shaye bole makan! Kakak Ain tak boleee! (jelin lidah)"

Notty Chubby Chubby ni!

Gaya budak nakal selepas selesai berbuka puasa 8 jam terdahulu sebelum orang lain!
Amboi, amboiii! Ce tengok peha dia tu!

Demand! Mandi nak kena pakai shower!
Ce tengok senyuman dia tu, nak menawan hati orang latewww!
(Dia pantang tengok kamera Ain skang ni...mana taknya, dari lahir sampai la la ni,
kamera Ain ni je yang sanggup mengganggu hidup dia. haha)


Chubby Chubby, kalau dah balik Malaysia, jangan lupa Kak Ain yang selalu main dengan awak bila orang lain dah frust dengan kecomelan awak tu & yang tidurkan awak sampai habis spring2 pinggang tercabut ni, kayyy? :P


xoxo

Labels: ,

12 avengers commented

Friday, 16 September 2011@ 1:22 pm
Memori pahit & manis zaman sekolah di England

Assalammualaikum & hello,

Hari tu dok kemas kotak barang-barang lama. Pastu biasa la kan, bila terjumpa barang lama, memori zaman dulu pon kembali di ingatan (eceyh ayat, entah betul ke tidak).

Planner ku semasa Year 10 (Form 4). JBHS, James Brindley High School. Skang dah tukar JBSC, James Brindley Science College (up sikit). Tak sangka boleh jumpa gambar-gambar tu kat dalam planner tu! Muka masa dulu selekeh habis, tu yang hitamkan terus! ahaha.

Banyak tak surat chinta aiiii? (muka mintak kena panggg!) Yo la tu surat chinta! Sebenarnya surat-surat ni la bukti salah satu cara Ain berinteraksi dengan orang-orang yang tak booleh cakap melayu. huhu. Masa ni Ain baru masuk sekolah ni (baru datang England la) so English dari segi percakapan Ain, memang tak fasih. But tak ingat macam mana boleh start main2 surat ni! Lawak jugak bila teringat balik! Tapi memang macam-macam la Ain rasa masa masuk sekolah ni...takut, malu, sedih, semua ada.

Then again, I was the only one yang pakai tudung kat situ so I wasn't suprised at the way they looked at me. I gotta admit, I did get bullied by some of the kids there. My first year dekat sekolah tu, I could tell you guys honestly, it WASN'T GREAT at all. Everyday, EVERY SINGLE DAY, Ain nak balik Malaysia. But not everyone kat situ jahat. And cikgu kat situ semua very supportive. They actually put me as their main priority. I remembered that one time, something happened to me. And that kid, who did it, got suspended for 2 weeks...ke 2 months, I couldn't be bothered, as long as I know he's been punished! YAY.

But Alhamdulillah. After the first year tu, I tried toughened up myself and I got through all of the bad things. Tak lupa jugak dengan cikgu-cikgu & kawan-kawan yang tolong. Budak-budak my year yang nakal-nakal tu lagi best, siap cakap..."If there's anyone said anything bad to you, tell me! I'll battered (translation: pukul) them for ya!" haha. Pastu bila dah jadi senior, dapat jadi prefect pulak tu...siapa yang buli Ain, Ain buli dia balik! mwahaha. Tipu je, aii baik okayy!

Ni masa hari terakhir sekolah. Class of 2007. I miss them.

Top left: Bex & Amy (yang rajin bersurat dengan Ain)
Top right: Shaun (yang suka buli Ain tapi protect bila Ain kena buli. Cane tu? haha)
Middle left: Mrs Riley (favourite cikgu! Garang gila tapi jasa beliau dikenang oleh semua students!)
Middle right: Mrs Heath (Cikgu kelas masa Year 10 & 11) & Cindel (budak comel tapi otai)
Bottom left: Meryl! Yes best friend Ain sekarang ni! :) Dia tak suka tengok muka dia yang ni! huhu.
Bottom middle: Chris (budak hensem yang nakal tapi baik & selalu senyum kat Ain.
hehe pernah ada crush dengan dia...oopps)
Bottom right: Stacey (one of the sweetest girl yang pernah Ain kenal.
Beliau pon masuk geng bertukar surat dengan Ain jugak!)


KAWAN BAIK ALL THE TIME, masa zaman high school. Rindu dia~


xoxo

Labels: ,

22 avengers commented

Warning : Image heavy in most of my entries.


AIN S.B.
23 | England | Malaysian

A Muslim | A daughter | A sister | A dreamer | A reader | A writer | A photographer | A chocoholic -- so I had to cut down on this one urgh

"I am a dreamer and I will dream until all these visions in my head are fulfilled."
-- A


| Instagram: captaineverland
| Twitter | Keek : ainssb

Shipping service for Malaysian living in England ; Mira D Services


Where I live
My Photography
Talk About Fashion
Ramadhan in England
Hari Raya in England
Wordless Wednesday
Harry Potter's stuff
Jumpa Retis
Snow

The places I've been to:
London
Manchester
Bath
Kent
Lake District

January 2011 February 2011 March 2011 April 2011 May 2011 June 2011 July 2011 August 2011 September 2011 October 2011 November 2011 December 2011 January 2012 February 2012 March 2012 April 2012 June 2012 July 2012 August 2012 September 2012 October 2012 December 2012 January 2013 February 2013 March 2013 April 2013 May 2013 June 2013 July 2013 August 2013 January 2014 March 2014
Thankyou for visiting!
Have a nice day :)

« Older posts | Newer posts »