<!-- --><style type="text/css">@import url(https://www.blogger.com/static/v1/v-css/navbar/3334278262-classic.css); div.b-mobile {display:none;} </style> </head> <body><script type="text/javascript"> function setAttributeOnload(object, attribute, val) { if(window.addEventListener) { window.addEventListener('load', function(){ object[attribute] = val; }, false); } else { window.attachEvent('onload', function(){ object[attribute] = val; }); } } </script> <div id="navbar-iframe-container"></div> <script type="text/javascript" src="https://apis.google.com/js/plusone.js"></script> <script type="text/javascript"> gapi.load("gapi.iframes:gapi.iframes.style.bubble", function() { if (gapi.iframes && gapi.iframes.getContext) { gapi.iframes.getContext().openChild({ url: 'https://www.blogger.com/navbar.g?targetBlogID\x3d7643615283666885507\x26blogName\x3dConfessions+of+An+Escapist\x26publishMode\x3dPUBLISH_MODE_BLOGSPOT\x26navbarType\x3dBLACK\x26layoutType\x3dCLASSIC\x26searchRoot\x3dhttp://tinkerbellola.blogspot.com/search\x26blogLocale\x3den_GB\x26v\x3d2\x26homepageUrl\x3dhttp://tinkerbellola.blogspot.com/\x26vt\x3d-6896531344355242048', where: document.getElementById("navbar-iframe-container"), id: "navbar-iframe" }); } }); </script>

Friday, 29 April 2011@ 10:22 pm
The Royal Wedding Day


Assalammualaikum & hello,
Haa, tibalah hari yang ditunggu-tunggu...The Royal Wedding! Amboi, semua orang...excited sungguh nak tengok royal wedding nih! Mana taknya, disiarkan pon kat seluruh dunia! Semua channel nak ambik live! Woah!

Sebenarnya, Ain tak la excited mana selama ni...tapi pagi ni, bila bangun je, Ain terus teringat pasal Royal Wedding ni. Bila bukak TV, dah habis dah pon yang 'live', tapi ada je ulangan. So, tengok yang ulangan, highlight2 dia je. Cute pula tengok Prince William dengan Kate...tu yang melekat sekejap kat depan TV. Tengok sekejap je, sebab nak kena siap pergi ke rumah Aunty Su, parents Aunty Su a.k.a Tok Abah & Wan nak balik Malaysia dah, selepas sebulan lebih di England ni. Tapi, sekejap2 pon, 30 minit jugak...huhu.


The beautiful couple.


Kate's dress is a very well made and just, stunning!


In my opinion, Kate is a lucky woman. But, to get yourself involved in a royal family, it's not an easy job. Mesti susah dia belajar semua benda2 royal tu. And kita juga tak tau apa yang dia dah lalui, mungkin selama ni, ada je antara family2 yang tak suka dia, cemburu dengan dia. Mana taknya, William akan jadi King satu hari nanti dan tentunya Kate akan jadi Queen (Consort ; tak ada hak untuk memerintah). Cuba bayangkan, daripada orang biasa, tiba2 jadi Queen! Wow. Apa2 pon, I wish them all the best & I hope they'll live together for a long time! :)

And oh, before I forgot...Prince Harry with the kids were just too cute to watch! ;)


So, lepas dah habis tengok (tak habis pon, but bole je sambung nanti kalau rajin), bersiap pula untuk ke rumah Aunty Su.

Aunty Su, Ain, Wan, Ibu with baby Khyra :)


Kak Nurul, Ibu, Wan, Ain, Aunty Lynn bergambar sekali lagi sebelum Wan masuk kereta.


Rasa sedih pula Tok Abah & Wan nak balik Malaysia...tapi InsyaAllah bole jumpa lagi di Malaysia! :)

Ain doakan Tok Abah & Wan selamat sampai di Malaysia! Sehingga berjumpa lagi! :)


xoxo

Labels: ,

0 avengers commented

Wednesday, 27 April 2011@ 5:10 pm
Jalan-Jalan Tangkap Gambar


Assalammualaikum & hello,
Semalam Ain pergi Keele University, teman Kak Nurul ambik barang. Tapi barang tu takda pulak, kesian Kak Nurul, she was hoping it would have arrived by yesterday. So, bila dah takda, kiteorang pon jalan2 je la around Keele University, weather pon cantik...camera ada dalam bag, apa lagi! hehe.

Keele Castle yang dikatakan 'berhantu' sebab tak ada penghuni.




Itik2 dia pon lawa!


Gambar2 ni semua di-edit colournya. Tapi permandangan2 dalam gambar tu yang buat dia jadi cantik but hands down I could say that the scenery was quite breathtaking! :)

Selepas dah puas berposing, kami pon beredar pulang and on the way back, kami singgah rumah Kak Niza. Lepas dah tumpang sembahyang & makan sedap semua2 (terima kasih Kak Niza!), kami jalan2 di Hanley Park pula! :)

Bersama Kak Niza :)

Bersama Kak Farah. Kami nampak Kak Farah masa on the way to park, pastu Kak Farah join sekali :)



"Do you feel it too?"

Suka tengok bunga ni, tapi tak tau apa namanya.


So basically, it was a very good day out, thanks to Kak Nurul! :)

xoxo

Labels: ,

2 avengers commented

Monday, 25 April 2011@ 11:13 pm
Baling Selipar


Assalammualaikum & hello,

Woah, hari ni & semalam exercise habis! Warga2 melayu Stoke main baling selipar! haha. Semalam ok lagi, syiok main. Hari ni kepenatan sikit, pastu accident pulak dengan Uncle Mastika. Aduh, sakitnya hanya Tuhan yang tahu. Takut satu je, dulu ada history abdomen dalam bengkak, takut dia effect balik...tapi takpe la kan, nama pon dah accident, nak buat camna. But hari ni balik rumah pon takda mood, sebab kumpulan kami kalah teruk. huhu.

Semalam punya gambar...
Masa ni kata '15 minute break', turned out jadi 'game over' da~ haha. Masing2 dah kepenatan!


Bapak dengan Aleef main football in the meantime.


Rollerblading dengan Imran. Walaupon Ain dah tahu main, my darling Imran still nak tolong pegang tangan Ain, takut jatuh. Comel betul! :)


xoxo

Labels:

0 avengers commented

Friday, 22 April 2011@ 1:15 pm
Happy Birthday Bapak!


Assalammualaikum & hello,

Selamat hari jadi Encik Senek Baba! Eventhough I've never told you this, but I love you very much. You took care of me with love since I was born, you gave me happiness when I'm down, you gave me courage when I'm lost...thank you for always being there for me. Eventhough I got mad at you sometimes, never once in my life I hated you. I wish you a good health & all the happiness that you wanted. And just so you know, I will take care of you until one of us left this world.


Mewarisi pipi tembam daripada bapakku :)



xoxo

Labels: ,

0 avengers commented

Tuesday, 19 April 2011@ 11:49 pm
Kami Datang Nak Tengok Movie!


Assalammualaikum & hello,
Hari ini kami ada tetamu di Stoke! Kak Murni namanya, kawan Kak Nurul! :) Actually Kak Murni datang semalam, bermalam kat rumah Kak Nurul. So, hari ni kami bawak dia pergi ke kedai pinggan mangkuk (Royal Doulton & Portmeirion) sebab itulah tujuan Kak Murni datang ke Stoke ni. Maklumlah, kat Stoke ni memang terkenal dengan Ceramics industry dia! Yang apa? Satu teko beribu2 kat Malaysia tu, kat sinilah tempat ia dijual! Stoke ni tempatnya kecik aje, so kalau jumpa orang melayu yang kami tak familiar around Stoke ni, dah tau dah diorang datang sebab nak pergi kedai pinggan mangkuk! ;)

Anyway, lepas dah habis pergi kedai pinggan mangkuk, kami bawak Kak Murni ke rumah Kak Niza.

Power tak powernya Kak Niza, penuh satu meja dia hidangkan untuk kami! Nasi ayam with taugeh masak kicap ada, tiramisu ada & rojak buah pon ada! Yummmmyy!!

Kami makan dulu ye~ hehe.


Bila Ain pegang camera, tak ada orang yang terkecuali, semua akan jadi mangsa Ain! Mwahaha.


Sebelum pulang kena ada gambar, kata Kak Niza.

Lepas dah habis sembang2 & makan nasi ayam Kak Niza yang delicious (Thank you akak!), kami finally ke train station hantar Kak Murni balik. Aw sekejap je jumpa Kak Murni. Masa pagi tu jumpa Kak Murni, dia ingat Ain ni senyap je, tapi bila Ain keluarkan power Ain, dia kata "Eh eh, comel jugak awak ni!" haha lawak la Kak Murni ni! Semoga kita berjumpa lagi ye Kak Murni! :)

Hmm actually, lama juga Ain tak menjejakkan kaki di train station ni...last sekali pergi bulan 12 hari tu la, masa pergi Holmes Chapel, to Harry's house. Kalau ada duit, bole je travel2 naik train kan...huhu tahun ni zaman meleset sikit.

Ibu pon turut berposing! :)


Selepas Kak Murni dah selamat naik train, mesti la kami...balik rumah? Salah! Kami ke rumah Kak Niza lagi...for the second round! Padahal tadi dah siap kiss kiss, bye bye, 'jumpa lagi' dah! haha. Sebenarnya Ain saja gatal2 nak tengok movie! Kak Niza punya husband, Abg Isa, ada satu hard disk penuh dengan movie, kiteorang pon apa lagi la! Haha tak malu.

First, kami tengok cerita 'Hang Pa Lah Hang 2', JoZan la hero2nya. Ceyh, JoZan lagi! But yg ni punya Ain tak suka sangat la jalan cerita dia. Mengarut sikit kot, sorry Johan & Zizan! And then, kiteorang tengok 'Sini Ada Hantu'. Best jugak cerita tu, lawak pon ada. Sambil2 tu makan mee goreng & samosa! Kesian Kak Niza, satu hari layan kami! huhu. Thank you again Kak Niza! :D


P.S Except gambar kami di train station, gambar2 lain dipetik oleh blog Kak Niza! :)

xoxo

Labels: ,

0 avengers commented

Sunday, 17 April 2011@ 8:33 pm
Motherland


Assalammualaikum & hello,
Hmm hari ini, kawan rapat Ain pulang ke Philippines, tanah air dia, but untuk bercuti je. Jeles tengok dia dapat balik ke tempat asal dia, but, I'm really happy for her! One day nanti, it'll be my turn. InsyaAllah kan. Semoga dia pergi & kembali ke sini dengan selamat!

Meryl, dia sangat baik. We've got so much in common. Maybe because we're both Libra. hehe. Dia dtg England, setahun lebih selepas Ain. Masa di high school, kiteorang belum rapat lagi. Masa masuk kolej, baru start rapat. Tahun lepas, dia start suka KPOP, lagi sakan la kiteorang bersembang. haha. Bila Ain dengan Meryl, I'm very much myself. Boleh buat apa je depan dia, buat gila2, nangis, anything...dia paham Ain.
I love her.



xoxo

Labels: ,

0 avengers commented

Saturday, 16 April 2011@ 2:03 pm
Siapa Jozan?


Assalammualaikum & hello,
Lately, I've sorta been catching up with what's going on with the entertainment world in Malaysia. Hehee. Mulanya dari Kak Nurul la! Kak Nurul ni suka tengok benda2 lawak, pastu dia tunjuk Ain some of the videos but this one particularly has really made me laugh! Ain boleh tengok video tu beratus kali and still laugh! haha. I thought 'Cikgu Stopa' was brilliant! So, Kak Nurul beritau about pelawak2 dalam video tu. 'Cikgu Stopa' tu namanya Zizan, student laki yang duduk tepi barisan depan namanya Nabil, student sebelah Nabil is Johan (terkejut bila Kak Nurul kata tu 'Abi Hurairah' from Hantu Kak Limah Balik Rumah, muka dia lain sikit but I love him dalam movie tu! haha). Ain tau Khiriah & Afdlin Shauki, Afdlin memang lawak dari dulu!

Pastu Kak Nurul typed 'Jozan' kat youtube. Siapa pulak Jozan ni? Rupanya it's a combination of 'Johan & Zizan'. Haha. Kak Nurul cakap diorang dua ni selalu together, diorang best la bila together. And then tengok la diorang punye videos semua2, and I thought they're actually really funny! I mean, not the one that makes stupid jokes.


So yeah, start daripada situ la Ain minat dengan 'JoZan'! :)

Semalam kami tengok movie 'Nak Balik Raya'! Diorang the main actors dalam tu! Jalan cerita dia tak la best mana but sebab diorang dalam cerita tu je, jadi lawak! Dah la Zizan cakap Terengganu! haha.

Semalam jugak hari jadi Zizan. So, Selamat Hari Jadi Zizan! Semoga kamu akan lebih berjaya dalam hidup but jangan sesekali lupa diri, and most importantly, please stay out of the bad controversy. I'll keep supporting you!
(Amboi, message berbagai macam dia boleh baca. haha)

Anyway, sekarang ni diorang tengah bertanding dalam 'Maharaja Lawak' and I hope they'd win the show! Go Jozan, Go! :D



P.S No offence, but peserta2 Raja Lawak tu actually tak lawak mana kot...I only like Jozan, Sepah and probably a little bit of Nabil dalam show tu. Yang lain punya lawak macam...a bit awkward to watch. huhu.

xoxo

Labels: , ,

0 avengers commented

Monday, 11 April 2011@ 4:44 pm
Another Sunny Day!


Assalammualaikum & hello,
Alhamdulillah sejak kebelakangan ni cuaca sangat best. Tak sejuk dan tak panas sgt. So, semalam kiteorang, warga2 Melayu Stoke ni buat picnic dekat park yang besar & terdekat. Mentang2 panas cantik, punyalah ramai orang kat park tu. Orang putih ni memang pantang nampak matahari! Ada je matahari, mesti nak berjemur. Ramai melayu2 nak kulit jadi putih, orang putih pulak nak colour kulit macam kita...haish. Dulu kat sekolah, time summer je, mesti ada kawan Ain cakap dia nak warna kulit macam Ain...lawak betul.


Kami & makanan2 kami! Nasi lemak, mee goreng, sandwich, keropok & macam2 lagi! Yummyyy!


With my cute co-model, Imran! ;)


Playground dia sangat best! Dah tua bangka pon nak main jugak, tak kira! haha.


Skate park yang sangat meriah! And the spider web! Siapa yang berani je boleh panjat!


Curik2 tangkap gamba little girl yang cute nih! She looked so happy! :)


Sebelum pulang, sempat lagi bergambar! :)


Good day people!
xoxo

Labels: ,

0 avengers commented

Warning : Image heavy in most of my entries.


AIN S.B.
23 | England | Malaysian

A Muslim | A daughter | A sister | A dreamer | A reader | A writer | A photographer | A chocoholic -- so I had to cut down on this one urgh

"I am a dreamer and I will dream until all these visions in my head are fulfilled."
-- A


| Instagram: captaineverland
| Twitter | Keek : ainssb

Shipping service for Malaysian living in England ; Mira D Services


Where I live
My Photography
Talk About Fashion
Ramadhan in England
Hari Raya in England
Wordless Wednesday
Harry Potter's stuff
Jumpa Retis
Snow

The places I've been to:
London
Manchester
Bath
Kent
Lake District

January 2011 February 2011 March 2011 April 2011 May 2011 June 2011 July 2011 August 2011 September 2011 October 2011 November 2011 December 2011 January 2012 February 2012 March 2012 April 2012 June 2012 July 2012 August 2012 September 2012 October 2012 December 2012 January 2013 February 2013 March 2013 April 2013 May 2013 June 2013 July 2013 August 2013 January 2014 March 2014
Thankyou for visiting!
Have a nice day :)

« Older posts | Newer posts »