<!-- --><style type="text/css">@import url(https://www.blogger.com/static/v1/v-css/navbar/3334278262-classic.css); div.b-mobile {display:none;} </style> </head> <body><script type="text/javascript"> function setAttributeOnload(object, attribute, val) { if(window.addEventListener) { window.addEventListener('load', function(){ object[attribute] = val; }, false); } else { window.attachEvent('onload', function(){ object[attribute] = val; }); } } </script> <div id="navbar-iframe-container"></div> <script type="text/javascript" src="https://apis.google.com/js/plusone.js"></script> <script type="text/javascript"> gapi.load("gapi.iframes:gapi.iframes.style.bubble", function() { if (gapi.iframes && gapi.iframes.getContext) { gapi.iframes.getContext().openChild({ url: 'https://www.blogger.com/navbar.g?targetBlogID\x3d7643615283666885507\x26blogName\x3dConfessions+of+An+Escapist\x26publishMode\x3dPUBLISH_MODE_BLOGSPOT\x26navbarType\x3dBLACK\x26layoutType\x3dCLASSIC\x26searchRoot\x3dhttp://tinkerbellola.blogspot.com/search\x26blogLocale\x3den_GB\x26v\x3d2\x26homepageUrl\x3dhttp://tinkerbellola.blogspot.com/\x26vt\x3d-6896531344355242048', where: document.getElementById("navbar-iframe-container"), id: "navbar-iframe" }); } }); </script>

Friday, 26 April 2013@ 2:22 am
Food court di Trafford Centre, Manchester.

Assalammualaikum & hello,

Ada banyak je topik yang nak diceritakan tapi banyak sangat sampai tak ingat. haha. Lately ni memang asyik lupa je tau. Ish ish.

Meh la nak cerita pasal food court in Trafford Centre di Manchester. (Hoi, food court pon nak diceritakan ke?! Hold on, hold on. Nak tunjuk gambar...food court dia lawa...eheh) 

As if we're on a cruise. Quite beautiful, really.

So, what you're having then? Chinese? Italian? American?
(Ada je dua-tiga halal restaurant kat situ but harga bole tahan jugak la. 
Tak banyak choice of menu sangat lagi pon. huhu.)

  Fancy restaurants.

 Bapak je sempat posing. Dia tak minat nak makan kat restaurant dalam ni. Takde feeling kedai mamak sangat katanya. hahah ok, tipu. Dia tak cakap pon camtu... tapi ada satu area kat Manchester banyak restaurant Arab, dia lagi suka makan kat situ.

 There was a Mad Hatter's Tea Party (a pantomime) on the main stage the other day.

 The most sloppiest cake-eating contest. lol.
The little girl with the red hair band was so cute.



Little sis masa tunggu Ain sibuk dok ambik gambar pantomime tu.

I'm liking her new backpack.
 (nanti nak curik)


Trafford Centre ni one of the most biggest shopping mall di England and Europe (kalau nak shopping memang tak habis satu hari). Exterior design as well as interior design dia pon memang cantik! Mesti visit kalau korang datang sini (especially yang suka shopping hehe)! :)


xoxo

Labels:

5 avengers commented

Wednesday, 24 April 2013@ 12:23 am
Macam mana buat gambar bergerak?

Assalammualaikum & hello,

 
 My beautiful kak Heliza.
Ada yang tanya macam mana Ain buat gambar bergerak (mostly known as gifs). Ain ni sebenarnya tak reti nak buat tutorial tutorial ni, so apa kata Ain bagi link to site yang ada ajar macam mana nak buat gifs ni, ok?

These are the good ones:
One
Two

Apa-apa pon, korang kena ada Photoshop (CS5 la yang paling ok kot). Kepada siapa yang takde Photoshop, yang link two tu ada link untuk download Photoshop.

 
Still can't believe I met this amazing woman. 
Bila la kak Ija nak datang London lagi. huhu.


If you guys have any questions whatsoever, 
do not hesitate to ask me (kat twitter pon bole).


xoxo

Labels: ,

8 avengers commented

Friday, 19 April 2013@ 12:30 am
Just gonna check up on things in Hogwarts.

Assalammualaikum & hello,

"Won't be long. I'll be back before this weekend."
Ahaha. Tak payah nak berangan sangat la Ain oii.

So yes, we finally get the chance to visit King's Cross Station in London. It's all because of the platform nine three-quarter, of course. We had some trouble finding it at first to be honest but we found it at the end.

Ready guys?

Waheyyyy!

Iba is in #TeamRavenclaw while little brother is in #TeamHufflepuff.

My turn, here I go~

Wheeeee~ haha.
#TeamGryffindor

They had their own photographer at the side and he would take photos while we're jumping...and we can buy the photos in the shop (yes, they have a shop). They'll print the photos in about an A5 size? and it comes with a little Hogwarts cardboard frame. Very cute. We didn't buy ours though since it's a little expensive but for those who didn't bring their cameras should probably buy them!

I was really quite happy because the photographer praised me on my photography skills. eheh. He was like. "Oh, this lady know what she's doing. Spot on." Because he told me, most people...their picture would be slightly out of frame...like you can see the shop next to the wall and stuff. "It won't look that real". 

(But well, we can always crop them on photoshop. lol.)

 The actual location.
(The handsome photographer in that long train operator coat. teehee.)

 The little Harry Potter shop.

 The new station.



xoxo

Labels: ,

7 avengers commented

Sunday, 14 April 2013@ 1:00 am
Easter Hols 2013 ; Richmond, London (+ Keek)

Assalammualaikum & hello,

[ Date of event : 08th April 2013 ]
 
So, we departed to London after we stopped by in Bath. While on the way to the central London, we came across this beautiful view in Richmond (near the place where we were staying at). I was like... "Bapak, stopppp. Nak tangkap gambar!" haha.

Beautiful sight.

Long  stairway.

 Bapak & Ibu.

Our siblings photos of the year.

 

By the way, 'keek'...sure korang heard of it? I to be honest wasn't familiar of it until few weeks ago. So, I installed the app and recorded a video while in this place. 


Apr 8, 2013 | Greetings from Richmond. Beautiful place. #London by ainssb

My keek : ainssb
(Pardon my awkwardness. eheh.)


xoxo

Labels: , ,

9 avengers commented

Saturday, 13 April 2013@ 12:59 pm
Segmen Blogwalking 24 Jam by Emas Putih

Assalammualaikum & hello,

Ehh sempat lagi ke nak join segmen ni...ghasakk je la. huhu.

 

Join sini (cepat cepat nanti tak sempat).

Tarikh tutup dia hari ni bersamaan 13th April 2013, 8 PM di Malaysia. 
Kita kat sini baru nak pukul satu petang. huhu.


xoxo

Labels:

8 avengers commented

Friday, 12 April 2013@ 12:05 pm
Easter Hols 2013 ; Bath.

Assalammualaikum & hello,

[ Date : 07th April 2013 ]

We've actually been to Bath several times before (when my tokwan came) but I think, I took quite lots of pictures this time than I did in the previous visits... 

The place is just so beautiful. 

(Kalau korang datang England, perlu visit Bath ok!)

The houses.

The shops along the street.

 The little coffee shop.

The alleyways.

 The town centre.

The building that used to be a hospital.

I wanted to visit the Jane Austen centre but didn't get the chance to...
maybe next time, InsyaAllah.

Pardon my tired (aka selekeh) face.


Until next time then!


 xoxo

Labels: ,

4 avengers commented

Saturday, 6 April 2013@ 4:09 pm
Bila dapat barang dari Malaysia~

Assalammualaikum & hello,

Rumah Ain selalu jugak dikunjungi tetamu dari Malaysia especially this lately. Alhamdulillah, murah rezeki keluarga kiteorang, ada je orang nak tolong bawakkan kiriman/barang-barang dari Malaysia. 

Tengok ni! Seronok gila woiii! teehee. Terima kasih Aunty Norihan, Aunty Fatin & Aunty Ain tolong bawakkan barang-barang ni! (Aunty Norihan kawan bapak Ain. Diorang satu sekolah menengah dulu. Kira reunion la jugak ni. eheh.)

Last week pulak, Aunty Syahirah (bekas penduduk kat Stoke) datang England sebab dia ada conference kat York. Singgah rumah kiteorang sebab dah lama tak jumpa kan~ dan sebab nak bagi barang yang Aunty Su (mummy of my little gemben) kirim...

 YAY baju kurung & tudung bawal baruuuu! Thank you so much Aunty Su!
Rindu sangat la kat Aunty Su's family, Aunty Lynn's family & Kak Nurul. huhuu.

Last week jugak Cik Joyah, Cik Mail & Kak Izwa datang rumah. Cik Joyah & Cik Mail sebenarnya dah sampai England pertengahan bulan March hari tu (visit anak diorang, kak Izwa kat Dumfries) and baru ada kesempatan singgah rumah kiteorang last week. Memang tertunggu-tunggu kedatangan Cik Joyah & Cik Mail sebab cousin Ain ada kirim novel, majalah & komik dari sana. teehee.

Some Lawak Kampus and Kaoru's comics! Oh yes!
Thank you Yuni & Pipah! Sayang koranggg!

Novel Ramlee Awang Murshid ni kawan Ain cakap best! Sebenarnya Ain ada je list of novel Melayu lain yang nak dibaca tapi segan nak kirim through orang...takut berat...sebab novel semua tebal-tebal kan. Takpe, satu-satu. teehee. 

 
YAY dapat jugak majalah Hijabista ni!  
Yang paling best dapat time Kak Ija cover depan! hehe i lab you kak Ija!

Dan ada lagi barang-barang Mak Long (jajan dari Pahang) dan Tok Su (ikan bilis dan sewaktu dengannya) kirim melalui Cik Joyah (tak sempat nak ambik gambar huhu). Terima kasih Mak Long, Tok Su & especially Cik Joyah tolong bawakkan barang-barang semua untuk kiteorang and oh, bawak more Chipsmore for us!  

Last but not least. Yang ni pulak, haa ambik hang! Satu kotak dapat!

 Oh em geeeeee. Look at all of these. 

Pengsan jap.

Jap.

Tengah pengsan lagi ni.

Haa ok. Bangun dah.

Cik Nab...thank you so much. Ni semua jajan childhood saya.
*nangis sedu-sedu keluar hingus*

Di sini saya ingin mengucapakan ribuan terima kasih kepada semua yang terlibat (terlibat?)...saya terharu sangat--- sudah, sudah hang Ain. Amboi, hang ingat hang menang award ke apa? Eh, ni kira macam menang award la jugak ni ok.
  


xoxo

Labels:

7 avengers commented

Warning : Image heavy in most of my entries.


AIN S.B.
23 | England | Malaysian

A Muslim | A daughter | A sister | A dreamer | A reader | A writer | A photographer | A chocoholic -- so I had to cut down on this one urgh

"I am a dreamer and I will dream until all these visions in my head are fulfilled."
-- A


| Instagram: captaineverland
| Twitter | Keek : ainssb

Shipping service for Malaysian living in England ; Mira D Services


Where I live
My Photography
Talk About Fashion
Ramadhan in England
Hari Raya in England
Wordless Wednesday
Harry Potter's stuff
Jumpa Retis
Snow

The places I've been to:
London
Manchester
Bath
Kent
Lake District

January 2011 February 2011 March 2011 April 2011 May 2011 June 2011 July 2011 August 2011 September 2011 October 2011 November 2011 December 2011 January 2012 February 2012 March 2012 April 2012 June 2012 July 2012 August 2012 September 2012 October 2012 December 2012 January 2013 February 2013 March 2013 April 2013 May 2013 June 2013 July 2013 August 2013 January 2014 March 2014
Thankyou for visiting!
Have a nice day :)

« Older posts | Newer posts »