<!-- --><style type="text/css">@import url(https://www.blogger.com/static/v1/v-css/navbar/3334278262-classic.css); div.b-mobile {display:none;} </style> </head> <body><script type="text/javascript"> function setAttributeOnload(object, attribute, val) { if(window.addEventListener) { window.addEventListener('load', function(){ object[attribute] = val; }, false); } else { window.attachEvent('onload', function(){ object[attribute] = val; }); } } </script> <div id="navbar-iframe-container"></div> <script type="text/javascript" src="https://apis.google.com/js/plusone.js"></script> <script type="text/javascript"> gapi.load("gapi.iframes:gapi.iframes.style.bubble", function() { if (gapi.iframes && gapi.iframes.getContext) { gapi.iframes.getContext().openChild({ url: 'https://www.blogger.com/navbar.g?targetBlogID\x3d7643615283666885507\x26blogName\x3dConfessions+of+An+Escapist\x26publishMode\x3dPUBLISH_MODE_BLOGSPOT\x26navbarType\x3dBLACK\x26layoutType\x3dCLASSIC\x26searchRoot\x3dhttp://tinkerbellola.blogspot.com/search\x26blogLocale\x3den_GB\x26v\x3d2\x26homepageUrl\x3dhttp://tinkerbellola.blogspot.com/\x26vt\x3d-6896531344355242048', where: document.getElementById("navbar-iframe-container"), id: "navbar-iframe" }); } }); </script>

Friday, 28 January 2011@ 5:46 pm
As a Tour Guide In London


Assalammualaikum & hello,

Ain dah baik demam sikit, Alhamdulillah. Hari tu nenek sedara & anaknya yang bongsu datang dari Malaysia. Kami pergi pusing2 kota London. Wahhh, selama 6 tahun ni, tak pernah2 pusing satu London berjalan kaki (mengelat, sebab juga menaiki tube & bas, haha), kali ni habis semua tempat2 penting Ain dah lawati sampai sakit kaki la. Huhu. Kena jadi tour guide la katakan. Tapi seronok juga tau! Kesian kat nenek sedara la, letih beliau jalan kaki. Tapi beliau happy, so Ain pon happy.

So first, kami bertolak naik bus (8 minit jalan ke bus station dari tempat penginapan kami yang selesa, bawah jagaan orang melayu) ke Central London. Kami berhenti kat Oxford Street, singgah hanya dua tiga kedai sebab Cik Joyah & Wani bukanlah nak membeli-belah sangat, kata mereka.

"Inilah Oxford Street. Mewah dengan kedai2 dari tak branded ke branded sepanjang2 jalan."

Kami sempat juga bergambar di dalam roundabout depan Oxford Street.
"Tak tau pula kenapa lembu tu cium lantai."


"Pose bersama the gummy bear family."


Lepas tu kami naik tube pula menuju ke London Bridge.
"Kami turun dari tube at another end, itu yang jauh sikit nak menyampai ke London Bridge."

"Ini lah yang paling dekat kami boleh pergi. Bukan apa, Cik Joyah penat. Hujan pula tu."

"Sempat juga kami berehat di tempat ni sekejap, makan nasi goreng yang Cik Joyah bekalkan pagi tadi."

"Telur apa ni, Ain pon tak pasti."


Kami sempat pergi London Dungeon. Lalu je, tak masuk, tak sempat. And then, sambung naik tube ke Buckingham Palace.

"Sempat pose kat Sleepy Hollow Way ni, sebelum menyampai ke Buckhingham Palace."

"Ini dia pagar Buckingham Palace."

"Dulu rasanya guard dia kat luar...or maybe diorang ada masa2nya guard stand kat luar & kat dalam. Masa ni guard semua dalam pagar."


"Bila la agaknya boleh dapat VIP pass untuk masuk ke Buckingham Palace ni ye."


"Trafalgar Square berhadapan dengan Buckingham Palace."



And then kami sambung pula menuju ke Big Ben.
"Memang BIG sungguh Big Ben ni."


"Berposing dengan the infamous red telephone box."


Last skali kami sempat tengok The London Eye dari jauh.

Sebab hari pon dah nak gelap, gamba pon dah tak berapa nak lawa, huhu. So, itu je tempat2 yang sempat kami pergi.

Sebelum balik ke tempat penginapan, kami sempat singgah Malaysian Hall's restaurant sebab perut pon dah lapar kan. Ain dengan family dah lebih tiga kali juga la makan kat situ, makanan dia ok, harga pon ok :)


xoxo

Labels: ,

0 avengers commented

Wednesday, 19 January 2011@ 1:22 am
Musim Demam


Assalammualaikum & hello,
Lama gila tak update because lately ni asyik letih je. Tapi memang ramai je orang yang demam sekarang ni, musim demam la kot kan. Ibu Ain pon dah 3minggu dok terlantar atas katil. Kesian jugak tengok dia. Ain rasa lepas ni turn Ain pula kot atau pon memang dah kena dah ni, asyik macam nak muntah je. Pening kepala tu kerap sangat la. Huhu.

xoxo

Labels:

0 avengers commented

Monday, 3 January 2011@ 2:08 am
This Year's Resolution


Assalammualaikum & hello,

So, my new year is going well so far (padahal baru dua hari). Hmm, talk about new year's resolution...I have at least one every new year. This year's resolutions of mine are:

1) To sleep before 1am/No late late night
"I don't know about this. It has been my habit for the past year to sleep very late at night. Selalu sangat bila malam je, mata ni celik macam burung kakak tua, eh, burung hantu! Tu yang ibu selalu marah, panggil saya burung hantu. Macam mana nak buat bu, mata ni taknak pejam. Lagi satu, Ain memang sangat suka waktu malam, it's so peaceful. Ye la, dah orang lain semua tido, takda orang boleh kacau Ain buat kerja Ain. teehee."

2) To gain at least 3kg
"This one, boleh kot. Bukan apa, orang cakap Ain kurus sangat. Lagi satu, Ain pon rasa kalau naik sikit, comel sikit kot. haha perasan je."

Apa lagi ye? Tu dua je kot. haha.


Until next time!
xoxo

Labels:

0 avengers commented

Saturday, 1 January 2011@ 4:42 pm
Boxing Day & New Year


Assalammualaikum & hello,

New year, new start? Well, lebih kurang macam tu la yang selalu orang dok perkatakan. Memang kebanyakkannya nak permulaan yang baru untuk tahun yang baru ni, tetapi, kita tak boleh jugak nak buat permulaan baru kalau kita asyik terperangkap dalam hal2 yang lama...kan? But anyway, wow, 2011 is here! Erm, cepat sungguh masa berlalu. So, here I am, trying to make a new blog, new start, and hopefully I'll try to keep update on it. But mind you guys, saya ni amat susah nak jaga blog2 ni, mesti nanti lupa nak update. Huhu. But I'll try.

Oh, sebelum Ain terlupa, Ain nak ucapkan Selamat Tahun Baru! :)

So, hari tu, my family & I went to London on the boxing day (26th Dec). It was so crowded, but then again, London has always been a crowded place. Ain pergi Harrods...ceyh, dengar macam orang kaya je kan, but naah, I only went there to get some perfumes for myself and my mum. Itu pon cari harga yang the least expensive ones. huhu. But you'd get a very good price for perfumes kat Harrods time boxing day, that's why I went there. Last year pon Ain pergi Harrods time boxing day only for perfumes (that's when I met Heliza AF5, ceyh peminat setia! Kami siap bersembang pasal perfume apa yang kami beli. haha).


"Nampak tak orang beratur panjang sebelah deretan kereta tu? Memang boleh tahan panjangnya."


"My lil bro & I, kiteorang dua je yang masuk Harrods. Family yang lain, pening. haha."


On the way balik, singgah rumah Aunty Nadia. Dia baru pindah situ, so first time la ke rumah dia. Stay situ bukan satu malam, dua malam! huhu kami memang tak malu. The day we're going back home was Rayyan's birthday, so we celebrated his birthday. Aunty Nadia got him a pirate cake! Seronok la dia!

"Arish pon tak boleh ketinggalan, nak join abang dia tiup lilin!"


"With the two brothers, Rayyan (birthday boy) & Arish (my Justin Bieber! :D)"


Until next time!
xoxo

Labels: , ,

0 avengers commented

Warning : Image heavy in most of my entries.


AIN S.B.
23 | England | Malaysian

A Muslim | A daughter | A sister | A dreamer | A reader | A writer | A photographer | A chocoholic -- so I had to cut down on this one urgh

"I am a dreamer and I will dream until all these visions in my head are fulfilled."
-- A


| Instagram: captaineverland
| Twitter | Keek : ainssb

Shipping service for Malaysian living in England ; Mira D Services


Where I live
My Photography
Talk About Fashion
Ramadhan in England
Hari Raya in England
Wordless Wednesday
Harry Potter's stuff
Jumpa Retis
Snow

The places I've been to:
London
Manchester
Bath
Kent
Lake District

January 2011 February 2011 March 2011 April 2011 May 2011 June 2011 July 2011 August 2011 September 2011 October 2011 November 2011 December 2011 January 2012 February 2012 March 2012 April 2012 June 2012 July 2012 August 2012 September 2012 October 2012 December 2012 January 2013 February 2013 March 2013 April 2013 May 2013 June 2013 July 2013 August 2013 January 2014 March 2014
Thankyou for visiting!
Have a nice day :)

| Newer posts ยป