<!-- --><style type="text/css">@import url(https://www.blogger.com/static/v1/v-css/navbar/3334278262-classic.css); div.b-mobile {display:none;} </style> </head> <body><script type="text/javascript"> function setAttributeOnload(object, attribute, val) { if(window.addEventListener) { window.addEventListener('load', function(){ object[attribute] = val; }, false); } else { window.attachEvent('onload', function(){ object[attribute] = val; }); } } </script> <div id="navbar-iframe-container"></div> <script type="text/javascript" src="https://apis.google.com/js/plusone.js"></script> <script type="text/javascript"> gapi.load("gapi.iframes:gapi.iframes.style.bubble", function() { if (gapi.iframes && gapi.iframes.getContext) { gapi.iframes.getContext().openChild({ url: 'https://www.blogger.com/navbar.g?targetBlogID\x3d7643615283666885507\x26blogName\x3dConfessions+of+An+Escapist\x26publishMode\x3dPUBLISH_MODE_BLOGSPOT\x26navbarType\x3dBLACK\x26layoutType\x3dCLASSIC\x26searchRoot\x3dhttp://tinkerbellola.blogspot.com/search\x26blogLocale\x3den_GB\x26v\x3d2\x26homepageUrl\x3dhttp://tinkerbellola.blogspot.com/\x26vt\x3d-6896531344355242048', where: document.getElementById("navbar-iframe-container"), id: "navbar-iframe" }); } }); </script>

Saturday, 10 August 2013@ 4:49 pm
Raya ke-10 di England. Selamat Hari Raya Aidilfitri!

Assalammualaikum & hello,

Tak sempat menyempat nak hapdet blog ni! huhu. Semua pon mesti masih busy kan sekarang beraya rumah ke rumah? hehe. Oh Ain tak wish lagi kan, Selamat Hari Raya Aidilfitri maaf zahir & batin to all my lovely Muslim readers!

With Iba on the first day of hari raya. 
Sementara tengah menunggu yang lain (ibu dengan adik lelaki je)
 nak bersiap untuk raya photoshoot!

Spot the difference. Ada sesiapa yang team cream jugak? hehe.Tahun ni Alhamdulillah ada aunty yang baik hati sponsor baju raya matching for the family! Tapi semua orang tengok gambar ni or even yang datang rumah cakap 'macam nak pergi menikah'. huhuuu. Semestinya bukan Ain ok! haha.

The foods. Tu dia haih, penuh meja! Disebabkan tahun ni buat dekat satu rumah je for the first raya which was my house, so warga-warga Melayu Stoke yang lain bawa masakan masing-masing ke rumah Ain (potluck gitu). Ibu &Ain buat soto ayam, nasi impit, rendang & wajik (sadly, tak umphh sangat sebab kacau pukul 4 pagi masing-masing mengantuk dah). Kak Niza bawak Laksa (feberettt), Kak Fiza bawak pulut kuning & rendang Tok (feberet jugak), Kak Ainur bawak rendang jugak. Haa ambik hang, rendang ada sampai 3 jenis! Rendang Tok, rendang berkuah, rendang yang tak-kering-sangat-tak-berkuah-sangat, semua ada! hehe. Alhamdulillah!

Jemput makannn~
Tetamu from various cities datang beraya rumah kami :)

Ibu with nenek angkat :)

With my Upin or Ipin (mana-mana pon boleh). Si comel mata boolat Harizs. Bukan selalu dia nak duduk baik dengan orang macam ni (except abah & mama dia)!

Ce tengok mata dia! Sapa tak geram?!

Kami-kami yang masih di Stoke.
Yang gambar last ni iba dengan kawan dia :)

Never knew I had big brothers. ahaa. Ibu & bapak with the bujangs. 
Shukri & Nabil (baju purple & dark blue) study kat Wolverhampton datang beraya dengan kami :)

 
Ok, sesi bergambaq kat luar pulak. Ni candid,
 sementara camerawoman (saya la tu) set kameranya.

 Say cheese everyone! 

Mi familia. 

Top: Abang Isa & Kak Niza's family, Abang Pian & Kak Ainur.
Bottom:  Abang Hamzah & Kak Fiza's family.
Uncle Nuar & Aunty Shida (diorang dari Leeds datang beraya rumah kami)

With the bujangs (ain tau ain paling pendek shusshhh).

Iba marah sebab dia takde gambaq solo. haha.
Dah dok sibuk melayan kawan, nak buat macam mana?


At the end of the day memang penat sangat (tidur pon malam raya selepas masak-masak, kemas rumah semua sempat 3 jam je huhu) but it was expected la kan. Dah nama pon hari raya! But rindu sangat la nak beraya di kampung halamanku *nangis*. Takpe-takpe, insyaAllah next year (positip yang penting)!

Still missing Aunty Lynn & Aunty Su's families! :(


xoxo

Labels: , , ,

9 avengers commented

Warning : Image heavy in most of my entries.


AIN S.B.
23 | England | Malaysian

A Muslim | A daughter | A sister | A dreamer | A reader | A writer | A photographer | A chocoholic -- so I had to cut down on this one urgh

"I am a dreamer and I will dream until all these visions in my head are fulfilled."
-- A


| Instagram: captaineverland
| Twitter | Keek : ainssb

Shipping service for Malaysian living in England ; Mira D Services


Where I live
My Photography
Talk About Fashion
Ramadhan in England
Hari Raya in England
Wordless Wednesday
Harry Potter's stuff
Jumpa Retis
Snow

The places I've been to:
London
Manchester
Bath
Kent
Lake District

January 2011 February 2011 March 2011 April 2011 May 2011 June 2011 July 2011 August 2011 September 2011 October 2011 November 2011 December 2011 January 2012 February 2012 March 2012 April 2012 June 2012 July 2012 August 2012 September 2012 October 2012 December 2012 January 2013 February 2013 March 2013 April 2013 May 2013 June 2013 July 2013 August 2013 January 2014 March 2014
Thankyou for visiting!
Have a nice day :)

« Older posts | Newer posts »