<!-- --><style type="text/css">@import url(https://www.blogger.com/static/v1/v-css/navbar/3334278262-classic.css); div.b-mobile {display:none;} </style> </head> <body><script type="text/javascript"> function setAttributeOnload(object, attribute, val) { if(window.addEventListener) { window.addEventListener('load', function(){ object[attribute] = val; }, false); } else { window.attachEvent('onload', function(){ object[attribute] = val; }); } } </script> <div id="navbar-iframe-container"></div> <script type="text/javascript" src="https://apis.google.com/js/plusone.js"></script> <script type="text/javascript"> gapi.load("gapi.iframes:gapi.iframes.style.bubble", function() { if (gapi.iframes && gapi.iframes.getContext) { gapi.iframes.getContext().openChild({ url: 'https://www.blogger.com/navbar.g?targetBlogID\x3d7643615283666885507\x26blogName\x3dConfessions+of+An+Escapist\x26publishMode\x3dPUBLISH_MODE_BLOGSPOT\x26navbarType\x3dBLACK\x26layoutType\x3dCLASSIC\x26searchRoot\x3dhttp://tinkerbellola.blogspot.com/search\x26blogLocale\x3den_GB\x26v\x3d2\x26homepageUrl\x3dhttp://tinkerbellola.blogspot.com/\x26vt\x3d-6896531344355242048', where: document.getElementById("navbar-iframe-container"), id: "navbar-iframe" }); } }); </script>

Friday, 26 July 2013@ 5:41 pm
We're halfway through Ramadhan 2013.

Assalammualaikum & hello,

So, how's the fasting going for you guys? For me, 19 jam tak rasa lama sangat tahun ni (walaupun panas terik for the past week) except kalau tak sahur, memang akan rasa lapar la di siang hari. Macam tak percaya je kita dah berpuasa selama 17 hari. Tak lama lagi raya. Sempat ke? InsyaAllah!

So, kat Malaysia sekarang mesti meriah kan? Boleh imagine semua dah sibuk bershopping baju raya, biskut raya...uhhh rindunya nak merasa suasana raya kat Malaysia yet again! huhu. So, siapa yang buat biskut raya tahun ni? Ain pon insyaAllah nak buat 2-3 jenis tahun ni! hehe.

Tahun ni asyik tak sempat nak ambik gambar menu berbuka puasa. huhu.

 Ni masa buat majlis berbuka minggu lepas. 
Walaupun hari tu sibuk ya amat but it was a successful day, Alhamdulillah.


Salam Nuzul Al-Quran, dearest readers! :)


 xoxo
 

Labels: ,

5 avengers commented

Wednesday, 10 July 2013@ 2:13 pm
Salam Ramadan semua! Kami berpuasa 19 jam tahun ni. huhu.

Assalammualaikum & hello,

Ramadan is hereeee! hehe. Alhamdulillah, thanks to Allah kita sempat diberikan peluang untuk menyambut Ramadan kali ni. So, dengan ini Ain ingin mengucapkan Selamat Berpuasa kepada semua kaum Muslimin & Muslimat tak kira dimana jua anda berada!

Tahun ni kami, penduduk Muslim di England berpuasa agak panjang jugak la. Almost 19 hours untuk the first week. Ya Allah, semoga engkau permudahkan segalanya.

Ehh, apa ni letak gambar dengan kopi time-time bulan puasa ni. Eheh.


P.S Ada banyak entri yang nak di-post tapi tak tertulis-tulis lagi. Kalau nak ikut perkembangan Ain dengan lebih cepat (amboi bajet femes ke apa ni), boleh follow twitter atau instagram (ainssb) Ain hehehe.


xoxo

Labels: ,

8 avengers commented

Tuesday, 2 July 2013@ 12:07 pm
Oh manggis, sesungguhnya aku merinduimuuuu~

Assalammualaikum & hello,

Amboi, tajuk! Nak romantik sangat dengan manggis pon! 
Eh, mestilah...10 tahun kami terpisah! huhuuu.


Hari tu masa family's friend, Kak Ngah & Cik Nab datang, mentioned kat diorang rindu nak makan manggis...
tup tup, nah ambik hang manggis!

 Thank you so much Cik Nab & Kak Ngah!!! 
Happy gila lompat lompat masa tengok ada manggis dalam kotak...rindunyaaa!

Pastu kan, Ain ada dapat kiriman dari South Korea jugak! 

 Terima kasih kak Elynn for the souvenirs (& your lovely words)!
 Love them! Poskad SNSD lagi tu!


Tak lama lagi RAMADHAN! Sekejapnya masa berlalu kan, tetiba dah bulan July!
Tahun ni tak pasti kalau lagi lama dari tahun lepas...
Hari tu kiteorang puasa 19 jam masa puasa sunat bulan Syaaban. Boleh tahan jugak la.
Siapa yang tak ganti puasa lagi tu, ganti cepat woiii! huhu.
Ya Allah, kau temukanlah kami dengan Ramadhan. Amin. InsyaAllah.


Ada sesiapa yang baik hati, boleh tolong click link ni tak? You don't have to do anything else, just click on it, tunggu dia load sekejap pastu close the browser. Thank you so much if you did! <3


xoxo

Labels: ,

6 avengers commented

Warning : Image heavy in most of my entries.


AIN S.B.
23 | England | Malaysian

A Muslim | A daughter | A sister | A dreamer | A reader | A writer | A photographer | A chocoholic -- so I had to cut down on this one urgh

"I am a dreamer and I will dream until all these visions in my head are fulfilled."
-- A


| Instagram: captaineverland
| Twitter | Keek : ainssb

Shipping service for Malaysian living in England ; Mira D Services


Where I live
My Photography
Talk About Fashion
Ramadhan in England
Hari Raya in England
Wordless Wednesday
Harry Potter's stuff
Jumpa Retis
Snow

The places I've been to:
London
Manchester
Bath
Kent
Lake District

January 2011 February 2011 March 2011 April 2011 May 2011 June 2011 July 2011 August 2011 September 2011 October 2011 November 2011 December 2011 January 2012 February 2012 March 2012 April 2012 June 2012 July 2012 August 2012 September 2012 October 2012 December 2012 January 2013 February 2013 March 2013 April 2013 May 2013 June 2013 July 2013 August 2013 January 2014 March 2014
Thankyou for visiting!
Have a nice day :)

« Older posts | Newer posts »