<!-- --><style type="text/css">@import url(https://www.blogger.com/static/v1/v-css/navbar/3334278262-classic.css); div.b-mobile {display:none;} </style> </head> <body><script type="text/javascript"> function setAttributeOnload(object, attribute, val) { if(window.addEventListener) { window.addEventListener('load', function(){ object[attribute] = val; }, false); } else { window.attachEvent('onload', function(){ object[attribute] = val; }); } } </script> <div id="navbar-iframe-container"></div> <script type="text/javascript" src="https://apis.google.com/js/plusone.js"></script> <script type="text/javascript"> gapi.load("gapi.iframes:gapi.iframes.style.bubble", function() { if (gapi.iframes && gapi.iframes.getContext) { gapi.iframes.getContext().openChild({ url: 'https://www.blogger.com/navbar.g?targetBlogID\x3d7643615283666885507\x26blogName\x3dConfessions+of+An+Escapist\x26publishMode\x3dPUBLISH_MODE_BLOGSPOT\x26navbarType\x3dBLACK\x26layoutType\x3dCLASSIC\x26searchRoot\x3dhttp://tinkerbellola.blogspot.com/search\x26blogLocale\x3den_GB\x26v\x3d2\x26homepageUrl\x3dhttp://tinkerbellola.blogspot.com/\x26vt\x3d-6896531344355242048', where: document.getElementById("navbar-iframe-container"), id: "navbar-iframe" }); } }); </script>

Saturday, 2 March 2013@ 12:30 am
Terkena jugak demam Setia Hujung Nyawa~

Assalammualaikum & hello,

Orang lain semua dah habis dah, kita baru dok terhegeh-hegeh nak load drama Setia Hujung Nyawa online. #Nasibdudukluarnegara. huhuaaa. But really, hebat jugak cerita ni sebab berjaya buat mata Ain lebam semalaman. Dah lama woiih tak bersengkang (ehh betul ke perkataan ni?) mata tengok Asian drama. All because of si Zain & Ersalina la nihh!


My sister la hari tu, tetiba asked, "Drama Melayu apa best sekarang?" sebab dia nak tengok. I was like, biar betul dia ni...selalu dia yang tak nak tengok sebab dia susah nak faham, unless ada english subs. Before tu ibu Ain ada tengok Adam & Hawa (masa tu demam Adam & Hawa, I remembered). So I gave my sister Adam & Hawa as suggestion but dia kata banyak sangat episodes la pulak. Ain pon mula-mula tengok jugak Adam & Hawa dengan ibu, tapi nama the main girl dalam cerita tu sama dengan Ain...rasa awkward la pulak (macam terbayang-bayang je Aaron Aziz panggil nama Ain je kan -- hahaha sudah hang Ain sudahhh). Last last, ibu je tengok sorang (ibu Ain pulakkan perasan Aaron Aziz tu adik dia, just because they have the same surname and the same initial of their first names pfftt). haha.

My sister noticed kat twitter, ada orang kat timeline dia dok cakap pasal Setia Hujung Nyawa, so she tried to watch it. Ain pon perasan jugak, kat timeline hari tu asyik orang dok tag #SetiaHujungNyawa je time tu. Pastu bila tengok my sister watching it, rasa macam nak tengok jugak tapi malas. But the main girl, Nelydia Senrose tu comel~ (Ain follow kakak dia on Instagram beforehand. So, I thought it was kakak dia yang berlakon dalam tu. Diorang macam twins la! And they're so prettyyyy por queee?)

So, akhirnya tengok jugak. Sangkut kejap sampai episode 5 sebab Ain baca spoilers and Ain tak suka jalan cerita lepas tu tapi sambung jugak dengan degilnya sampai episode 14 (stop selepas dah nanges lebam mata sebab Zain jahat gila kat El). But then again, tak sangka pulak Ersalina sanggup buat benda tu...I mean, mula-mula tu nampak dia dengan sape tu...Ikram tu malu-malu je kan pastu...bammm! But then again, patutnya mama El tu tak payah la terima lamaran datin tu sebab mama dia tau dah kan pasal El! Haish ni la dia nak dijadikan drama kan! *mulut kumat kumit geram*

But anyway, rasa macam tak nak tengok dah tapi nak tau apa jadi! haishhhh. Ain memang pantang drama cliche cliche ni...sebab tu jarang tengok drama Korea dah. Lagi satu, Ain perasan director cerita ni potong and skipped some parts of the story quite a lot at the beginning...like it'd easily make people confused and tertanya-tanya (like me laa).

 
 Amar Asyraf ni hensem jugak ek. teeheehee. Suka tengok mimik muka dengan mulut dia bila dia cakap certain words. eheh. Episod apa ek, masa tu dia ada ter-mention pasal Sofea and El masa tu dah ada rasa jeles, so Zain nak cover line, dia cakap something like..."Ye lah, yang depan mata tu pon asyik main kasaaar je" or something like that, but masa dia cakap "asyik main kasar je" tu...macam tak bole nak lupakan (what I see in guys sometime is...yeah, I'm weird like that). Urghh. Sebaik dah kawen. Dah kawen kan dia? huhu. 

But bila Zain marah though...macam lagi scary dari lakonan Aaron Aziz time marah. In my opinion la. In which, bagus la lakonan Asyraf. Nelydia pon so talented! She's only 19~ wow.

Anyway, kita tengok dulu mood ni camna. Sambung kot nanti. Or not. 
Sambung ke tak? huhu.


xoxo

Labels:

6 avengers commented

6 Comments:

Blogger super d0uble F :) says:

sambung la ain.best cerita nih ;)


  2 March 2013 at 14:42

Blogger LynnAiza says:

nelydia senrose tu mcm potostat kakak dia kan? sebijik gila. gaya bercakap,nanges semua sama kalau blakon. tapi nelydia tu comey lagi la. :P

ps ain, lynn ada novel ni. nakkk? :P:P


  3 March 2013 at 01:05

Blogger Ain SSB says:

Fatin, hehe tu la...dah sambung sikit semalam :D

Lynn, OMG KAN KAN? Ain tak penah tengok kakak dia berlakon full lagi. Nnt nak cari cerita kakak dia pulak la~ Tengok kat instagram dia, dia tengah shoot Paku Pontianak? Tapi takut la pulak nak tengok. haha. But yess, Nelydia mmg comel! Lynn ada novel dia? NAKKKKKKKKKKKKKKKKK! huhuhu.


  3 March 2013 at 13:49

Blogger anis scha says:

kak Ain minat eh cerita ni.. Anis tak minat sangat :p haha Anis suka tengok hairul azreen je hahaha :D


  7 March 2013 at 12:14

Blogger DeQWa says:

rasenye asyraf tue lom kawen,cuma dah bertunang jer...kiut miut kan masa diorg gaduh2 manja tue...suke tgk cite tue,balik keje cpt2 masak,sbb time kul 7 dah nk ngadap tv dah,hehehe...


  10 March 2013 at 15:11

Blogger Ain SSB says:

Anis, akk nak tahu kesudahan dia je. huhu. Hairul Azreen? Oh Iqram tu eh? Dia lawak bila dah hujung2 drama tu :P

Deqwa, oh belum? hehe :P aww best la duduk sana bole tengok kat tv takyah nak sangkut2 mcm Ain kena tengok online ni. huhu.


  11 March 2013 at 16:07

Post a Comment

Warning : Image heavy in most of my entries.


AIN S.B.
23 | England | Malaysian

A Muslim | A daughter | A sister | A dreamer | A reader | A writer | A photographer | A chocoholic -- so I had to cut down on this one urgh

"I am a dreamer and I will dream until all these visions in my head are fulfilled."
-- A


| Instagram: captaineverland
| Twitter | Keek : ainssb

Shipping service for Malaysian living in England ; Mira D Services


Where I live
My Photography
Talk About Fashion
Ramadhan in England
Hari Raya in England
Wordless Wednesday
Harry Potter's stuff
Jumpa Retis
Snow

The places I've been to:
London
Manchester
Bath
Kent
Lake District

January 2011 February 2011 March 2011 April 2011 May 2011 June 2011 July 2011 August 2011 September 2011 October 2011 November 2011 December 2011 January 2012 February 2012 March 2012 April 2012 June 2012 July 2012 August 2012 September 2012 October 2012 December 2012 January 2013 February 2013 March 2013 April 2013 May 2013 June 2013 July 2013 August 2013 January 2014 March 2014
Thankyou for visiting!
Have a nice day :)

« Older posts | Newer posts »