<!-- --><style type="text/css">@import url(https://www.blogger.com/static/v1/v-css/navbar/3334278262-classic.css); div.b-mobile {display:none;} </style> </head> <body><script type="text/javascript"> function setAttributeOnload(object, attribute, val) { if(window.addEventListener) { window.addEventListener('load', function(){ object[attribute] = val; }, false); } else { window.attachEvent('onload', function(){ object[attribute] = val; }); } } </script> <div id="navbar-iframe-container"></div> <script type="text/javascript" src="https://apis.google.com/js/plusone.js"></script> <script type="text/javascript"> gapi.load("gapi.iframes:gapi.iframes.style.bubble", function() { if (gapi.iframes && gapi.iframes.getContext) { gapi.iframes.getContext().openChild({ url: 'https://www.blogger.com/navbar.g?targetBlogID\x3d7643615283666885507\x26blogName\x3dConfessions+of+An+Escapist\x26publishMode\x3dPUBLISH_MODE_BLOGSPOT\x26navbarType\x3dBLACK\x26layoutType\x3dCLASSIC\x26searchRoot\x3dhttp://tinkerbellola.blogspot.com/search\x26blogLocale\x3den_GB\x26v\x3d2\x26homepageUrl\x3dhttp://tinkerbellola.blogspot.com/\x26vt\x3d-6896531344355242048', where: document.getElementById("navbar-iframe-container"), id: "navbar-iframe" }); } }); </script>

Saturday, 6 April 2013@ 4:09 pm
Bila dapat barang dari Malaysia~

Assalammualaikum & hello,

Rumah Ain selalu jugak dikunjungi tetamu dari Malaysia especially this lately. Alhamdulillah, murah rezeki keluarga kiteorang, ada je orang nak tolong bawakkan kiriman/barang-barang dari Malaysia. 

Tengok ni! Seronok gila woiii! teehee. Terima kasih Aunty Norihan, Aunty Fatin & Aunty Ain tolong bawakkan barang-barang ni! (Aunty Norihan kawan bapak Ain. Diorang satu sekolah menengah dulu. Kira reunion la jugak ni. eheh.)

Last week pulak, Aunty Syahirah (bekas penduduk kat Stoke) datang England sebab dia ada conference kat York. Singgah rumah kiteorang sebab dah lama tak jumpa kan~ dan sebab nak bagi barang yang Aunty Su (mummy of my little gemben) kirim...

 YAY baju kurung & tudung bawal baruuuu! Thank you so much Aunty Su!
Rindu sangat la kat Aunty Su's family, Aunty Lynn's family & Kak Nurul. huhuu.

Last week jugak Cik Joyah, Cik Mail & Kak Izwa datang rumah. Cik Joyah & Cik Mail sebenarnya dah sampai England pertengahan bulan March hari tu (visit anak diorang, kak Izwa kat Dumfries) and baru ada kesempatan singgah rumah kiteorang last week. Memang tertunggu-tunggu kedatangan Cik Joyah & Cik Mail sebab cousin Ain ada kirim novel, majalah & komik dari sana. teehee.

Some Lawak Kampus and Kaoru's comics! Oh yes!
Thank you Yuni & Pipah! Sayang koranggg!

Novel Ramlee Awang Murshid ni kawan Ain cakap best! Sebenarnya Ain ada je list of novel Melayu lain yang nak dibaca tapi segan nak kirim through orang...takut berat...sebab novel semua tebal-tebal kan. Takpe, satu-satu. teehee. 

 
YAY dapat jugak majalah Hijabista ni!  
Yang paling best dapat time Kak Ija cover depan! hehe i lab you kak Ija!

Dan ada lagi barang-barang Mak Long (jajan dari Pahang) dan Tok Su (ikan bilis dan sewaktu dengannya) kirim melalui Cik Joyah (tak sempat nak ambik gambar huhu). Terima kasih Mak Long, Tok Su & especially Cik Joyah tolong bawakkan barang-barang semua untuk kiteorang and oh, bawak more Chipsmore for us!  

Last but not least. Yang ni pulak, haa ambik hang! Satu kotak dapat!

 Oh em geeeeee. Look at all of these. 

Pengsan jap.

Jap.

Tengah pengsan lagi ni.

Haa ok. Bangun dah.

Cik Nab...thank you so much. Ni semua jajan childhood saya.
*nangis sedu-sedu keluar hingus*

Di sini saya ingin mengucapakan ribuan terima kasih kepada semua yang terlibat (terlibat?)...saya terharu sangat--- sudah, sudah hang Ain. Amboi, hang ingat hang menang award ke apa? Eh, ni kira macam menang award la jugak ni ok.
  


xoxo

Labels:

7 avengers commented

7 Comments:

Blogger ♥ CIKZEK ♥ says:

besnyaaaaa ! nti kite nk souvenir dri england eh ? =)


  6 April 2013 at 16:21

Blogger diha says:

Waaaa...keseronokan berganda!! *(^.^)*


  8 April 2013 at 15:19

Blogger Atiqah Wadiah says:

bestnyer dia dok oversea :)


  12 April 2013 at 00:03

Blogger Ain SSB says:

Cik Zek, hehe insyaAllah :)

Diha, yes yes! :D

Atiqah, yang tak bestnya rindu Malaysia teramat~ huhu.


  12 April 2013 at 17:33

Blogger Mieya Atiera says:

Wah, kemain meriah dengan makanan dari Msia. Nie stok makanan pelepas rindu ke apa nie. hihi


  13 April 2013 at 04:53

Blogger anis scha says:

Banyaknyaaaaaa jajan :O


  13 April 2013 at 06:47

Blogger Ain SSB says:

Mieya, haha lebih kurang camtu la! Alhamdulillah rezeki~ hehe.

Anis, mcm kedai runcit dah kan? haha. Tapi sekejap je habis semua ni, tak sempat nak jual :P


  13 April 2013 at 12:43

Post a Comment

Warning : Image heavy in most of my entries.


AIN S.B.
23 | England | Malaysian

A Muslim | A daughter | A sister | A dreamer | A reader | A writer | A photographer | A chocoholic -- so I had to cut down on this one urgh

"I am a dreamer and I will dream until all these visions in my head are fulfilled."
-- A


| Instagram: captaineverland
| Twitter | Keek : ainssb

Shipping service for Malaysian living in England ; Mira D Services


Where I live
My Photography
Talk About Fashion
Ramadhan in England
Hari Raya in England
Wordless Wednesday
Harry Potter's stuff
Jumpa Retis
Snow

The places I've been to:
London
Manchester
Bath
Kent
Lake District

January 2011 February 2011 March 2011 April 2011 May 2011 June 2011 July 2011 August 2011 September 2011 October 2011 November 2011 December 2011 January 2012 February 2012 March 2012 April 2012 June 2012 July 2012 August 2012 September 2012 October 2012 December 2012 January 2013 February 2013 March 2013 April 2013 May 2013 June 2013 July 2013 August 2013 January 2014 March 2014
Thankyou for visiting!
Have a nice day :)

« Older posts | Newer posts »