<!-- --><style type="text/css">@import url(https://www.blogger.com/static/v1/v-css/navbar/3334278262-classic.css); div.b-mobile {display:none;} </style> </head> <body><script type="text/javascript"> function setAttributeOnload(object, attribute, val) { if(window.addEventListener) { window.addEventListener('load', function(){ object[attribute] = val; }, false); } else { window.attachEvent('onload', function(){ object[attribute] = val; }); } } </script> <div id="navbar-iframe-container"></div> <script type="text/javascript" src="https://apis.google.com/js/plusone.js"></script> <script type="text/javascript"> gapi.load("gapi.iframes:gapi.iframes.style.bubble", function() { if (gapi.iframes && gapi.iframes.getContext) { gapi.iframes.getContext().openChild({ url: 'https://www.blogger.com/navbar.g?targetBlogID\x3d7643615283666885507\x26blogName\x3dConfessions+of+An+Escapist\x26publishMode\x3dPUBLISH_MODE_BLOGSPOT\x26navbarType\x3dBLACK\x26layoutType\x3dCLASSIC\x26searchRoot\x3dhttp://tinkerbellola.blogspot.com/search\x26blogLocale\x3den_GB\x26v\x3d2\x26homepageUrl\x3dhttp://tinkerbellola.blogspot.com/\x26vt\x3d-6896531344355242048', where: document.getElementById("navbar-iframe-container"), id: "navbar-iframe" }); } }); </script>

Friday, 26 April 2013@ 2:22 am
Food court di Trafford Centre, Manchester.

Assalammualaikum & hello,

Ada banyak je topik yang nak diceritakan tapi banyak sangat sampai tak ingat. haha. Lately ni memang asyik lupa je tau. Ish ish.

Meh la nak cerita pasal food court in Trafford Centre di Manchester. (Hoi, food court pon nak diceritakan ke?! Hold on, hold on. Nak tunjuk gambar...food court dia lawa...eheh) 

As if we're on a cruise. Quite beautiful, really.

So, what you're having then? Chinese? Italian? American?
(Ada je dua-tiga halal restaurant kat situ but harga bole tahan jugak la. 
Tak banyak choice of menu sangat lagi pon. huhu.)

  Fancy restaurants.

 Bapak je sempat posing. Dia tak minat nak makan kat restaurant dalam ni. Takde feeling kedai mamak sangat katanya. hahah ok, tipu. Dia tak cakap pon camtu... tapi ada satu area kat Manchester banyak restaurant Arab, dia lagi suka makan kat situ.

 There was a Mad Hatter's Tea Party (a pantomime) on the main stage the other day.

 The most sloppiest cake-eating contest. lol.
The little girl with the red hair band was so cute.



Little sis masa tunggu Ain sibuk dok ambik gambar pantomime tu.

I'm liking her new backpack.
 (nanti nak curik)


Trafford Centre ni one of the most biggest shopping mall di England and Europe (kalau nak shopping memang tak habis satu hari). Exterior design as well as interior design dia pon memang cantik! Mesti visit kalau korang datang sini (especially yang suka shopping hehe)! :)


xoxo

Labels:

5 avengers commented

5 Comments:

Blogger super d0uble F :) says:

whoaaa..mmg cantik! bila malaysia nak ada food court mcm nih~

btw ain,ur father kerja apa ye kat sana? if u dont mind to share.ihik :)


  30 April 2013 at 03:59

Blogger anis scha says:

Woaaaaa awesome! cantik :o
Adik kak Ain mirip sangat dgn Ayah Kak Ain.


  30 April 2013 at 16:43

Blogger onie says:

wahhhhhhhhhhhhhhhhhhhhh,kalaulah onie ada kat sana,rasa nak duduk je kat food court tu,lawa gilaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaa :D


  1 May 2013 at 10:23

Blogger myraVea says:

First time datang sini terus follow. huhu

Nice blog dear. Keep it up! :)


  4 May 2013 at 09:32

Blogger Ain SSB says:

Fatin, mula2 bapak ain study and then dia start business buat shipping service :)

Anis, kan kan! Aha yep, dia memang paling sama rupa dengan bapak akk.

Onie, jom2 kita tidur terus kat situ! haha.

MyraVea, aww thanks hun!


  7 May 2013 at 19:13

Post a Comment

Warning : Image heavy in most of my entries.


AIN S.B.
23 | England | Malaysian

A Muslim | A daughter | A sister | A dreamer | A reader | A writer | A photographer | A chocoholic -- so I had to cut down on this one urgh

"I am a dreamer and I will dream until all these visions in my head are fulfilled."
-- A


| Instagram: captaineverland
| Twitter | Keek : ainssb

Shipping service for Malaysian living in England ; Mira D Services


Where I live
My Photography
Talk About Fashion
Ramadhan in England
Hari Raya in England
Wordless Wednesday
Harry Potter's stuff
Jumpa Retis
Snow

The places I've been to:
London
Manchester
Bath
Kent
Lake District

January 2011 February 2011 March 2011 April 2011 May 2011 June 2011 July 2011 August 2011 September 2011 October 2011 November 2011 December 2011 January 2012 February 2012 March 2012 April 2012 June 2012 July 2012 August 2012 September 2012 October 2012 December 2012 January 2013 February 2013 March 2013 April 2013 May 2013 June 2013 July 2013 August 2013 January 2014 March 2014
Thankyou for visiting!
Have a nice day :)

« Older posts | Newer posts »