<!-- --><style type="text/css">@import url(https://www.blogger.com/static/v1/v-css/navbar/3334278262-classic.css); div.b-mobile {display:none;} </style> </head> <body><script type="text/javascript"> function setAttributeOnload(object, attribute, val) { if(window.addEventListener) { window.addEventListener('load', function(){ object[attribute] = val; }, false); } else { window.attachEvent('onload', function(){ object[attribute] = val; }); } } </script> <div id="navbar-iframe-container"></div> <script type="text/javascript" src="https://apis.google.com/js/plusone.js"></script> <script type="text/javascript"> gapi.load("gapi.iframes:gapi.iframes.style.bubble", function() { if (gapi.iframes && gapi.iframes.getContext) { gapi.iframes.getContext().openChild({ url: 'https://www.blogger.com/navbar.g?targetBlogID\x3d7643615283666885507\x26blogName\x3dConfessions+of+An+Escapist\x26publishMode\x3dPUBLISH_MODE_BLOGSPOT\x26navbarType\x3dBLACK\x26layoutType\x3dCLASSIC\x26searchRoot\x3dhttp://tinkerbellola.blogspot.com/search\x26blogLocale\x3den_GB\x26v\x3d2\x26homepageUrl\x3dhttp://tinkerbellola.blogspot.com/\x26vt\x3d-6896531344355242048', where: document.getElementById("navbar-iframe-container"), id: "navbar-iframe" }); } }); </script>

Saturday, 17 March 2012@ 1:29 pm
First time pergi pasar ikan kat England!

Assalammualaikum & hello,

Elehh, pergi pasar ikan pon nak jakun! haha. Jakun la jugak...selama ni beli ikan dalam supermarket je. Beli daging & ayam pon kat dalam Pakistani's supermarket je.

Aunty Su beli 4 kepala ikan, dah Sadakallahull'azim buat kari kepala ikan dah! Yumm! haha.

Pasar basah ni located in centre of Birmingham. Daging dalam tu pon ada halal punya (Pakistani yang jual). Tengok tu, siap ada 'Halal Butchers' kat papan tanda.

Kami pergi dengan rombongan. Family Ain (Ain wakil family Ain la konon) dengan Aunty Lynn je takde time ni. Dekat Birmingham ni terkenal dengan mall dia yang besar gila & exterior decor dia yang unique, Bullring shopping centre nama dia.

Outfit of the day Ain & Kak Nurul :)

Around area ni ada pasar jual sayur-sayuran & buah-buahan jugak. Err sebenarnya time ni ada story sikit behind it but malu la nak cakap...ok, ok, time ni Ain kena tinggal dengan rombongan...huhu. (Tu la, takdak sapa suruh hang merayau sorang-sorang! haish.) Dah la time tu handphone pulak takde kredit...huhuaa. Butttttt, buah dia semua best & murah gila, tu yang dok ralit (betu ke eja nih?) tu!

Pastu kami singgah kedai Islamic Stores. Buku-buku agama, sejadah, macam-macam Islamic stuff la ada dalam ni! Buku agama untuk budak-budak yang dah lama tinggal kat sini pon lagi ok beli kat sini sebab dia dalam English, senang diorang nak paham (jadik macam adik lelaki Ain, bila baca buku dalam bahasa melayu, kita yang kena jadi translator....tak kuasa aii!).

Jubah-jubah dia semua lawa! Pashmina, selendang sini semua heaven! Cuma...duit je takde, so tak berapa nak heaven sangat la! huhu.

At the end of the day, semua dah penat & kelaparan. Singgah tempat makan. Kat restoran fastfoods ni la kiteorang jumpa mamat muka macam Zizan tu. haha.


P.S Parents tengah on the way nak ambik tokwan kat Gatwick Airport! Lagi 2 jam InsyaAllah tokwan turun! So...lebih kurang 4-5 jam Ain akan jumpa tokwan!!! Hopefully, semua ok la kat kastam. Banyak makanan & stuff dari Malaysia dalam beg tokwan tuu...huhu. Ya Allah, lindungilah tokwanku & permudahkanlah segala obstacles yang bakal tokwan hadapi.


xoxo

Labels:

13 avengers commented

13 Comments:

Blogger thisisaina says:

bestlahh England . hik2
btw tu ralit lah .


  17 March 2012 at 14:57

Blogger dayah says:

wah pegi pasar baju sume tetebal..
kim salam mamat cam zizan skit hehe


  17 March 2012 at 15:40

Blogger Syazwan Che Deraman says:

bila la wan boleh g england.

pasar ikan dia tak macam pasar ikan sini.
hehehe.


  17 March 2012 at 17:41

Blogger man yusoef says:

ralit bukan ralik..hehe

owh kira agak senan jugaklah nak dapat daging halal kat sana ek?


  17 March 2012 at 23:02

Blogger secreat says:

senang bukan senan...hehehe
joking je :)

Nak kata susah or senang tu bergantung kat mana kita tinggal
kan ain kan...heheh

outfit of the day... nice one ain..thumbs up :D


  18 March 2012 at 08:13

Blogger Ardini Izzati says:

lawalah awak :)


  18 March 2012 at 08:53

Blogger Maya Lisa says:

homaigod ! ya Allah. macam est sangat duduk lua negara kannn ?


  18 March 2012 at 10:41

Blogger DeQWa says:

pasar pun dah nampak cam supermarket jer...hehe...


  18 March 2012 at 13:58

Blogger Asmara says:

yeay! tokwan dah sampai. mesti tengah seronok la tu. btw tokwan dtg sorang ke ain?
kemain seronok berombongan shopping. hikhik..


  19 March 2012 at 00:51

Blogger onie says:

tokwan p england,huyooooooo..... :))


  19 March 2012 at 16:19

Blogger Ain SSB says:

thisisaina, oh thank youu betulkan! haha.


Dayah, haha tu la pasal! Ok, next time ain jumpa dia, ain kimsalam! :P


Wan, InsyaAllah satu hari nnt! Wan kan pilot, bila2 masa je akan dtg sini tu! ;) Tu la, orang melayu Stoke ni kata pasar sini bersih!


  22 March 2012 at 23:38

Blogger Ain SSB says:

Man, tu laa...tak sure! huhu. A'ah mmg senang sebab ada je ramai Muslim tinggal kat England ni jugak kan :)


secreat, ohhh yang tu typo! huhu. A'ah betul tu! Kalau bukan tempat kita tu mmg susah tapi kita kena try senangkan la...nak hidup kan. Hehe thankyouu! :D


Ardini Izzati, haa lawa? huhu terharuuu. Mekasih :)


  22 March 2012 at 23:41

Blogger Ain SSB says:

Maya, best tuuu, Malaysia best lagi kot! Tapi pengalaman dok negara orang best la jugak :)


Deqwa, supermarket cantik sikit la! hehe.


Kak As, tengah seronok la niii! hehehe. Ye, tokwan dtg sorang je :)


Onie, hehehe :D


  22 March 2012 at 23:43

Post a Comment

Warning : Image heavy in most of my entries.


AIN S.B.
23 | England | Malaysian

A Muslim | A daughter | A sister | A dreamer | A reader | A writer | A photographer | A chocoholic -- so I had to cut down on this one urgh

"I am a dreamer and I will dream until all these visions in my head are fulfilled."
-- A


| Instagram: captaineverland
| Twitter | Keek : ainssb

Shipping service for Malaysian living in England ; Mira D Services


Where I live
My Photography
Talk About Fashion
Ramadhan in England
Hari Raya in England
Wordless Wednesday
Harry Potter's stuff
Jumpa Retis
Snow

The places I've been to:
London
Manchester
Bath
Kent
Lake District

January 2011 February 2011 March 2011 April 2011 May 2011 June 2011 July 2011 August 2011 September 2011 October 2011 November 2011 December 2011 January 2012 February 2012 March 2012 April 2012 June 2012 July 2012 August 2012 September 2012 October 2012 December 2012 January 2013 February 2013 March 2013 April 2013 May 2013 June 2013 July 2013 August 2013 January 2014 March 2014
Thankyou for visiting!
Have a nice day :)

« Older posts | Newer posts »