<!-- --><style type="text/css">@import url(https://www.blogger.com/static/v1/v-css/navbar/3334278262-classic.css); div.b-mobile {display:none;} </style> </head> <body><script type="text/javascript"> function setAttributeOnload(object, attribute, val) { if(window.addEventListener) { window.addEventListener('load', function(){ object[attribute] = val; }, false); } else { window.attachEvent('onload', function(){ object[attribute] = val; }); } } </script> <div id="navbar-iframe-container"></div> <script type="text/javascript" src="https://apis.google.com/js/plusone.js"></script> <script type="text/javascript"> gapi.load("gapi.iframes:gapi.iframes.style.bubble", function() { if (gapi.iframes && gapi.iframes.getContext) { gapi.iframes.getContext().openChild({ url: 'https://www.blogger.com/navbar.g?targetBlogID\x3d7643615283666885507\x26blogName\x3dConfessions+of+An+Escapist\x26publishMode\x3dPUBLISH_MODE_BLOGSPOT\x26navbarType\x3dBLACK\x26layoutType\x3dCLASSIC\x26searchRoot\x3dhttp://tinkerbellola.blogspot.com/search\x26blogLocale\x3den_GB\x26v\x3d2\x26homepageUrl\x3dhttp://tinkerbellola.blogspot.com/\x26vt\x3d-6896531344355242048', where: document.getElementById("navbar-iframe-container"), id: "navbar-iframe" }); } }); </script>

Saturday, 11 February 2012@ 12:15 pm
Sambut birthday time snow, kena baling dengan...

Assalammualaikum & hello,

Haha sambut birthday time snow, instead of kena serbu dengan tepung & telur, kena baling dengan...SNOWBALL!!! haha.

Ahad lepas hari jadi Kak Nurul. Nasib badan beliau kena baling dengan snowball yang gumuk-gumuk & sujuk-sujuk! Huhu tak dapat bayangkan....brrr naik bulu roma. haha.

Little Akim pon seronok nak kena baling snowball! Comeeeel!

Aunty Lynn, juara pembaling (ehhh, ada ke word 'pembaling')...juara yang dapat baling snowball paling banyak kat Kak Nurul. haha.

ABC satuuuu! Ahh rindu la nak makan ABC...kalau snow turun banyak, kemungkinan kami bole buat ABC kat sini...tapi snow turun ciputciputt je...huhu.

Muka tekun membuat sesuatu niih.

Tadaaaaa. haha takde kerje! Geram tak bole nak buat snowman! Sebenarnya mula-mula Ain dengan Kak Nurul dalam mission nak buat snowman! Dah roll dah snow besar-besar tapi tak larat nak cantumkan badan ngan muka dia (tu la...berlagak nak buat snowman besar gileeee konon haha), then again kiteorang salah ambik snow...pegi roll snow yang atas rumput...tak lawa la jadinya...haish. Last last gave up, tinggal je dua snowball besar gedabak kat situ. huhu.

Kepushhhh!

Jalan macam ni la yang paling tak suka! T___T


Semalam pagi pon keluar keluar rumah, nak terjatuh. Memang takde snow semalam, tapi jalan macam licin semacam. Sampaikan ada orang jalan dekat tengah tengah jalan raya sebab pavement semua licin. Dekat atas jalan raya ok sikit sebab diorang dah tabur garam (garam untuk cairkan snow).

Hari ni tengok cuaca kat luar tu ada matahari...macam panas je, tapi mesti sejukkkk! Kat dalam rumah pon kena pakai glove!


xoxo

Labels: ,

21 avengers commented

21 Comments:

Blogger Farahin Ahmad says:

wahh wahhh seronok nyeee.


  11 February 2012 at 13:41

Blogger Drunbella Khoo says:

Bila laa nak merasa main snow.
Syoknya.
:')


  11 February 2012 at 13:48

Blogger Ain SSB says:

Farahin, sejukkkk...huhu.

DK, InsyaAllah satu hari nnt! :)


  11 February 2012 at 15:58

Blogger onie says:

selamat hari tua pada kak nurul,seronok je tengok korang main snow :))


  12 February 2012 at 01:51

Blogger fathin zulkifli says:

Awww bestnyeeee! xx


  12 February 2012 at 04:57

Blogger  says:

besnye main snow!! nanti ain bawak balik malaysia eh snow tu!! hehe


  12 February 2012 at 16:02

Blogger Vale ♥ says:

Such a cute post, lovely pics =)
Two days left to enter my Valentine's giveaway to win 120 $ gift certificate and tights on Romwe.com !
Fashion and Cookies
Fashion and Cookies on Facebook
Follow me on Bloglovin
My Twitter


  12 February 2012 at 18:26

Blogger DeQWa says:

huh...bestnyer....nk berangan jap...


  13 February 2012 at 03:39

Blogger Dila says:

bestnye..teringin nak main salji~


  13 February 2012 at 12:42

Blogger DeQWa says:

datang lagi tapi takde entry baru,nak komen jugak...kekeke
suke tengok pic2 ain...sangat la klasik pic nyer...


  14 February 2012 at 03:21

Blogger Mya says:

bestnya! and gambar semua cantik2 =)


  14 February 2012 at 05:48

Blogger fyna says:

TOLONG POST SNOW DEKAT SINI BOLEH? TERINGIN NK PGG TAU


  15 February 2012 at 08:30

Blogger DeQWa says:

mana ain nie,dah lama xnampak,,,rindu la polak...
nak entry baru ain.....hehehe
nak pic best2...nak berangan g obersi...kekeke


  22 February 2012 at 06:23

Blogger Ain SSB says:

Onie, hari tua? haha Ain yg terasa! :P hehe.

Fathin, aww xx

Ain, InsyaAllah kalau dia tak cair sempat la Ain tengok! huhu :P

Vale, thankyou :)


  22 February 2012 at 14:40

Blogger Ain SSB says:

Dila, InsyaAllah satu hari nnt dpt la tu :)

Mya, hehe thankyou hun! :)

Kak Fyna, bole tapi Ain tak jamin snow tu selamat sampai sana tau! :P Alaa, InsyaAllah satu hari nnt akk dapat rasa main snow! :)

Deqwa, aww terharu tegok Deqwa punya komen! Mekasih sudi nak baca entri2 Ain yg tak seberapa ni! huhu. Lately ni busy sikit but I'll try my best to update k! Thankyouuuuuu again! :)


  22 February 2012 at 14:44

Blogger fae jamal says:

wuargh! seronoknya dpt main snow..ntah bile la dpt merasa..


  23 February 2012 at 08:33

Blogger Liza Razak says:

waaa...bestnye...nk letak blog awak dalam bloglist so that senang nk baca update baru dr awak :)


  23 February 2012 at 15:24

Blogger Ain SSB says:

Fae, InsyaAllah satu hari nnt! ;)

Liza Razak, aww *terharu* terima kasihhhh! :D


  24 February 2012 at 02:34

Blogger lynnaiza says:

awww.best best best!
bilaa la nak dapat peluang baling2 snow camni.wuwuuu..


  1 March 2012 at 14:40

Blogger Fid"s says:

have a nice day...
jangan lupa makan lepas main salji


  13 March 2012 at 02:27

Blogger Ain SSB says:

Lynn, meh la mai sini next year time salji! hehe.

Fid's, thank you! We did ;)


  14 March 2012 at 19:48

Post a Comment

Warning : Image heavy in most of my entries.


AIN S.B.
23 | England | Malaysian

A Muslim | A daughter | A sister | A dreamer | A reader | A writer | A photographer | A chocoholic -- so I had to cut down on this one urgh

"I am a dreamer and I will dream until all these visions in my head are fulfilled."
-- A


| Instagram: captaineverland
| Twitter | Keek : ainssb

Shipping service for Malaysian living in England ; Mira D Services


Where I live
My Photography
Talk About Fashion
Ramadhan in England
Hari Raya in England
Wordless Wednesday
Harry Potter's stuff
Jumpa Retis
Snow

The places I've been to:
London
Manchester
Bath
Kent
Lake District

January 2011 February 2011 March 2011 April 2011 May 2011 June 2011 July 2011 August 2011 September 2011 October 2011 November 2011 December 2011 January 2012 February 2012 March 2012 April 2012 June 2012 July 2012 August 2012 September 2012 October 2012 December 2012 January 2013 February 2013 March 2013 April 2013 May 2013 June 2013 July 2013 August 2013 January 2014 March 2014
Thankyou for visiting!
Have a nice day :)

« Older posts | Newer posts »