<!-- --><style type="text/css">@import url(https://www.blogger.com/static/v1/v-css/navbar/3334278262-classic.css); div.b-mobile {display:none;} </style> </head> <body><script type="text/javascript"> function setAttributeOnload(object, attribute, val) { if(window.addEventListener) { window.addEventListener('load', function(){ object[attribute] = val; }, false); } else { window.attachEvent('onload', function(){ object[attribute] = val; }); } } </script> <div id="navbar-iframe-container"></div> <script type="text/javascript" src="https://apis.google.com/js/plusone.js"></script> <script type="text/javascript"> gapi.load("gapi.iframes:gapi.iframes.style.bubble", function() { if (gapi.iframes && gapi.iframes.getContext) { gapi.iframes.getContext().openChild({ url: 'https://www.blogger.com/navbar.g?targetBlogID\x3d7643615283666885507\x26blogName\x3dConfessions+of+An+Escapist\x26publishMode\x3dPUBLISH_MODE_BLOGSPOT\x26navbarType\x3dBLACK\x26layoutType\x3dCLASSIC\x26searchRoot\x3dhttp://tinkerbellola.blogspot.com/search\x26blogLocale\x3den_GB\x26v\x3d2\x26homepageUrl\x3dhttp://tinkerbellola.blogspot.com/\x26vt\x3d-6896531344355242048', where: document.getElementById("navbar-iframe-container"), id: "navbar-iframe" }); } }); </script>

Monday, 16 May 2011@ 12:28 am
Ohh, you can speak malay!


Assalammualaikum & hello,
Teringat masa pergi rumah kawan ibu, Aunty Nita, di London last year. Dia kahwin dengan orang putih (Swedish tak silap), anak dia comel gila! Kacukan la katakan! Tapi suami dia selalu diam je, tak cakap banyak dengan kami. Masa hari tu birthday anak dia, dia buat makan2 la sikit, ramai la kawan2 dia datang...and ada antara kawan2 dia yang kahwin dengan orang putih jugak. Ada sorang makcik ni (walaupun dia dah veteran tapi tak glamour la panggil nenek kan), husband dia sangat funny! Masa tu Ain tengah tangkap gambar...biasa la Ain kan professional camerawoman (tak boleh bla puji diri sendiri), husband dia tengok Ain asyik tangkap gambar orang je...dia pon..."Awwak nak thangkap gembar dengan saya?" Haha accent orang putih habis! Ain senyum la..."Sure!"

Tadaa...bersama atuk KFC ku! haha. I thought he looks like atuk KFC! Maybe sebab rambut & beard dia putih kot! Haha. Lepas dah tangkap gambar ni, dia kata..."Awwak chantik!" hahaha oh atuk KFC, why thank you!


Bersama anak perempuan Aunty Nita yang comel dan manja!
Tapi satu je, dia tak suka sikat rambut!


Bersama anak lelaki Aunty Nita yang comel dan...comel! Terserlah tak muka I yang geram tu?

Actually, masa ni hari jadi budak kecik ni la! Aunty Nita booked a magician datang rumah! Tu yang happy je dia! :)


Yang ni anak Aunty lagi satu! Preeetteeehh!


(Tone gediks) I nak kahwin dengan orang putih la camni! Nanti anak I lawa! (kena penampar sekali!)
Bukan apa, selama duduk kat England ni, questions seperti "Eh, ko takda boyfriend mat saleh ke?" ataupun "Ain taknak boyfriend mat saleh ke?" atau lagi hebat, "Entah2 nanti Ain balik bawak boyfriend mat saleh!"
Come on la, saya anak Malaysia! Matsaleh2 ni tak main la! (Amboi! Terlebih berlagak la plak!) Bukan tak nak, tapi macam...tak sure sangat la...entah la. Jodoh2 ni kan Allah juga yang menentukan :)


Anyway, ada lagi satu kes ni, tengah jalan2 kat carboot sale dengan adik, kami berhenti kat stall pakcik ni. Adik tengok PS2 punya game, pastu kami cakap la macam biasa...

Me: Mahal kot...
Adik: Ain ask la kan...
Me: Takyah laa beli... (mentang2 takda barang yang Ain berkenan! haha. Bukan apa, memang nak suruh dia ask sendiri)

Tapi dia beli juga. Sekali pakcik tu tetiba "Terima kasih." bila adik bayar. So, Ain macam..."Ohh, you can sepak malay!" (Ceyh, cakap tanpa segan silu...padahal tadi suruh adik tak payah beli barang dia!) Sembang2, rupanya pakcik tu pernah tinggal di Sarawak, 2 tahun mengajar english kat sana. Haha masa nak beredar tu, senyum je kat dia...dah malu la katakan!


xoxo

Labels: ,

1 avengers commented

1 Comments:

Blogger hamzah ian says:

hang lawo weh.. hehehe


  16 May 2011 at 11:35

Post a Comment

Warning : Image heavy in most of my entries.


AIN S.B.
23 | England | Malaysian

A Muslim | A daughter | A sister | A dreamer | A reader | A writer | A photographer | A chocoholic -- so I had to cut down on this one urgh

"I am a dreamer and I will dream until all these visions in my head are fulfilled."
-- A


| Instagram: captaineverland
| Twitter | Keek : ainssb

Shipping service for Malaysian living in England ; Mira D Services


Where I live
My Photography
Talk About Fashion
Ramadhan in England
Hari Raya in England
Wordless Wednesday
Harry Potter's stuff
Jumpa Retis
Snow

The places I've been to:
London
Manchester
Bath
Kent
Lake District

January 2011 February 2011 March 2011 April 2011 May 2011 June 2011 July 2011 August 2011 September 2011 October 2011 November 2011 December 2011 January 2012 February 2012 March 2012 April 2012 June 2012 July 2012 August 2012 September 2012 October 2012 December 2012 January 2013 February 2013 March 2013 April 2013 May 2013 June 2013 July 2013 August 2013 January 2014 March 2014
Thankyou for visiting!
Have a nice day :)

« Older posts | Newer posts »