<!-- --><style type="text/css">@import url(https://www.blogger.com/static/v1/v-css/navbar/3334278262-classic.css); div.b-mobile {display:none;} </style> </head> <body><script type="text/javascript"> function setAttributeOnload(object, attribute, val) { if(window.addEventListener) { window.addEventListener('load', function(){ object[attribute] = val; }, false); } else { window.attachEvent('onload', function(){ object[attribute] = val; }); } } </script> <div id="navbar-iframe-container"></div> <script type="text/javascript" src="https://apis.google.com/js/plusone.js"></script> <script type="text/javascript"> gapi.load("gapi.iframes:gapi.iframes.style.bubble", function() { if (gapi.iframes && gapi.iframes.getContext) { gapi.iframes.getContext().openChild({ url: 'https://www.blogger.com/navbar.g?targetBlogID\x3d7643615283666885507\x26blogName\x3dConfessions+of+An+Escapist\x26publishMode\x3dPUBLISH_MODE_BLOGSPOT\x26navbarType\x3dBLACK\x26layoutType\x3dCLASSIC\x26searchRoot\x3dhttp://tinkerbellola.blogspot.com/search\x26blogLocale\x3den_GB\x26v\x3d2\x26homepageUrl\x3dhttp://tinkerbellola.blogspot.com/\x26vt\x3d-6896531344355242048', where: document.getElementById("navbar-iframe-container"), id: "navbar-iframe" }); } }); </script>

Monday, 22 August 2011@ 2:24 am
OMG One Direction! Terlepas sudaaa...

Assalammualaikum & hello,
Huuuuu terlepas dah chance berjumpe dengan 5 lelaki jelit--eh, kacak!

Sapa mereka ni? One Direction! Diorang ni new hot boyband di Englang sekarang ni. Bukan new la, dah lebih setengah tahun dah diorang famous. Diorang start daripada X-Factor, a singing competition TV show kat sini ala2 American Idol tu la, dan diorang dapat no ketiga!

Sebenarnya, diorang lima-lima ni mula-mula audition as solo artist. But the famous Simon Cowell ( the judge of X-Factor) put them together as a group. The first song yang diorang sing together was Torn by Natalie Imbruglia . Semenjak tu, semua orang looking forward to see diorang perform, termasuklah Ain. Because diorang punya voice really goes well together dan friendship diorang macam dah 10 tahun diorang kenal each other, padahal tak sampai setahun pon lagi.

Sekarang ni diorang tengah buat radio tour since diorang baru je keluarkan lagu debut diorang bertajuk 'What Makes You Beautiful' ...

Anywayyyy, yang terlepas punya pasal ni, hari Isnin hari tu diorang datang tempat Ain, Stoke-On-Trent ni la. Tapi Ain tatau sebab tak check twitter pon beberapi hari tu...sekali kawan Ain ask Ain tak jumpa diorang ke? And I was like..."What? When?" And tetibe sorang One Direction fan tweet Ain cakap yang dia pon dari Stoke-On-Trent and beritau yang hari tu the boys datang kat stesyen radio kat sini. Dekat je kot stesyen radio tu dengan tempat Ain. Lagi dekat dengan rumah Kak Niza, belakang rumah Kak Niza je. haha, tapi tatau punya pasal -.-

Even ibu pon was like..."Alaa, macam mana bole tatau?" haha. Nak buat camne kan.

Sebenarnya pon, Ain dah pernah jumpa diorang dua kali dah...hehe.

Mula2 jumpa diorang kat London. Masa tu malam, dah la guna phone punya kamera tu yang gambar tak berapa nak elok. Si kiut rambut kerinting ni namanya Harry Styles. Ain suka dia sebab...dia comel! haha. Dah la rambut kerinting, ada dimples cocok cocok kat dua-dua belah pipi plak tu!

Masa ni pulak kat rumah Harry. Diorang buat homecoming tour. Rumah Harry actually dalam 30 minit je drive from tempat Ain. Tapi malas la nak stalking-stalking nih! aha. Yang jejaka hensem kat atas ni namanya Liam Payne. Dia ni sangat sweet & baik orangnya! Masa ni dia saja stop depan Ain, suruh Ain tangkap gambar dia. Pastu dia senyum & wink kat Ain. Saje nak buat orang pengsan leteww. haha.

Yang ni Zayn Malik. Dia mixed, ayah dia Pakistani & mum dia orang putih sini. But dia Muslim la. Ain sometimes suka, sometimes tak dengan dia ni...I don't even know. hmm. But I gotta admit, dia sangat hensem. So jealous of his eyes...they're beautiful. Masa kat London hari tu, dia 'ter'pegang tangan Ain. haha long story.

Ni Louis Tomlinson. I love them all but he's probably my favourite. Dia sangat funny! Tengok tu, siap main2 lagi depan kamera Ain. haha. Dan lagi sorang yang tak tengok kamera tu Niall Horan , he's got a babyface but...entah, Ain tak berapa sangat la dengan dia...huhu.


Haish, nak cakap pasal terlepas jumpa diorang ni je...dah pergi promote the group plak...huhu. Ok lah, nak gi sahur dah!


xoxo

Labels: ,

10 avengers commented

10 Comments:

Blogger Asmara says:

Wow ain! Jumpa retis lg! Hehe..
* ain of course la boleh join, terbuka pd sesiapa di mana saja berada. Mn tau rezeki dpt souvenir dr korea. Hehe..


  22 August 2011 at 04:31

Blogger Ain SSB says:

Kak As, rezeki nak jumpa hehe, but takde rezeki nak jumpa pon ada jugak. huhu. Yay nnt Ain join! GA from Korea & Japan mmg naknak sangat! ehhee :D


  22 August 2011 at 05:00

Blogger hidayahjamal says:

hensem


  22 August 2011 at 18:25

Blogger namaakulynn says:

waaa. bestnye! LIAM tu hensem. hahahha..

pss, ce citer kisah dgn zayn malik tu. hikhik


  22 August 2011 at 19:28

Blogger Ain SSB says:

Dayah, :)

Lynn, Liam mmg hensem! And suara dia sedap! :) Kisah dgn Zayn? Mana ade kisah ape2! Tak suke diaa! haha :P


  23 August 2011 at 01:54

Blogger Cik Zety says:

dear, senarai pemenang dah diumumkan :)


  23 August 2011 at 06:29

Blogger Ain SSB says:

Cik Zety, thank you beritau! :D


  23 August 2011 at 17:48

Blogger Iba says:

Harry was looking at me- FOREAL! :D ♥


  23 August 2011 at 18:59

Blogger Ain SSB says:

Iba, haha cuz he had to say thanks to you innit and I think he was smiling at my camera! ;)


  24 August 2011 at 02:38

Blogger Nurul Ain says:

Seriously, Ain jealous. Nak jumpa jugak. :D


  23 May 2013 at 02:48

Post a Comment

Warning : Image heavy in most of my entries.


AIN S.B.
23 | England | Malaysian

A Muslim | A daughter | A sister | A dreamer | A reader | A writer | A photographer | A chocoholic -- so I had to cut down on this one urgh

"I am a dreamer and I will dream until all these visions in my head are fulfilled."
-- A


| Instagram: captaineverland
| Twitter | Keek : ainssb

Shipping service for Malaysian living in England ; Mira D Services


Where I live
My Photography
Talk About Fashion
Ramadhan in England
Hari Raya in England
Wordless Wednesday
Harry Potter's stuff
Jumpa Retis
Snow

The places I've been to:
London
Manchester
Bath
Kent
Lake District

January 2011 February 2011 March 2011 April 2011 May 2011 June 2011 July 2011 August 2011 September 2011 October 2011 November 2011 December 2011 January 2012 February 2012 March 2012 April 2012 June 2012 July 2012 August 2012 September 2012 October 2012 December 2012 January 2013 February 2013 March 2013 April 2013 May 2013 June 2013 July 2013 August 2013 January 2014 March 2014
Thankyou for visiting!
Have a nice day :)

« Older posts | Newer posts »