<!-- --><style type="text/css">@import url(https://www.blogger.com/static/v1/v-css/navbar/3334278262-classic.css); div.b-mobile {display:none;} </style> </head> <body><script type="text/javascript"> function setAttributeOnload(object, attribute, val) { if(window.addEventListener) { window.addEventListener('load', function(){ object[attribute] = val; }, false); } else { window.attachEvent('onload', function(){ object[attribute] = val; }); } } </script> <div id="navbar-iframe-container"></div> <script type="text/javascript" src="https://apis.google.com/js/plusone.js"></script> <script type="text/javascript"> gapi.load("gapi.iframes:gapi.iframes.style.bubble", function() { if (gapi.iframes && gapi.iframes.getContext) { gapi.iframes.getContext().openChild({ url: 'https://www.blogger.com/navbar.g?targetBlogID\x3d7643615283666885507\x26blogName\x3dConfessions+of+An+Escapist\x26publishMode\x3dPUBLISH_MODE_BLOGSPOT\x26navbarType\x3dBLACK\x26layoutType\x3dCLASSIC\x26searchRoot\x3dhttp://tinkerbellola.blogspot.com/search\x26blogLocale\x3den_GB\x26v\x3d2\x26homepageUrl\x3dhttp://tinkerbellola.blogspot.com/\x26vt\x3d-6896531344355242048', where: document.getElementById("navbar-iframe-container"), id: "navbar-iframe" }); } }); </script>

Thursday, 4 August 2011@ 4:04 am
England, yes. London, bukannnn.


Assalammualaikum & hello,

Hmm ramai yang ingat Ain tinggal di London. Ohh how I wish! But sorry to say (ceyh teringat Zizan dalam KL Gangster) dearies semua, Ain bukan tinggal di London la...but in a city called Stoke-On-Trent. Takpe kalau tak pernah dengar, sebab seriously, ada je orang British yang don't even know kat mane tu. Ahaha no, seriously! Stoke-On-Trent ni kecik je & tak femes macam London or Manchester or Liverpool, that's why it's unheard of to most people.

BUT untuk ibu2, mak2, mama2, umi2, mummy2, makcik2, nenek2 yang minat pinggan mangkuk Royal Doulton, Royal Albert, Portmeirion & sebagainya, mesti tau tempat ni! Kebanyakkan orang Melayu yang datang Stoke ni memang semata-mata nak beli pinggan mangkuk tu la!

(Klik on gambar kalau nak tengok besar punya) Haa yang dalam red circle tu la tempat Ain tinggal selama 7 tahun ni! Yang blue circle tu baru London. Jauh kan...jauh la jugak, dalam 3 setengah jam naik kereta. Kalau bapak pecut macam Michael Jordan, ehh, Michael Schumacher...bole la sampai dalam masa 2 jam 40 minit! Manchester lagi dekat, 40 minit bole sampai dah :)

Siapa yang nak datang England, sila jemput datang rumah Ain. Kita minum tea ala2 British dulu (kononn)! Kalau nak minum milo pon boleh jugak, tapi tolong bawak dari Malaysia la, sekampit dua ke kan, kat sini mahal la. haha kidding.



"Ok, so kat mana saya tinggal again?"
"Stoke-On-Trent, Cikgu Gendut!"
"Pandai murid-murid semua!"


xoxo

Labels:

11 avengers commented

11 Comments:

Blogger man yusoef says:

nak sebut Stoke-on-trent pon mcm susah jek..so abaikan, tak nak ingat..xpe kan cikgu..HAHA


  4 August 2011 at 04:32

Blogger Drunbella Khoo says:

you, kalau i nak p sana i hello u tau.
makan minum transport and tempat tinggal u tanggung eh.
i just beli ticket flight jer.
hahahahaha.
beriya jer macam boleh p.
^;^


  4 August 2011 at 07:12

Blogger Ain SSB says:

Man, tak bole abaikan! Kena ingat (haha garang sungguh cikgu gendut ni)! Bole pendekkan la...Stoke :)

DK, ok you datang ja but i boleh tanggung masa kat Stoke je la...kalau you pergi tempat lain tu...hehehe. But i boleh tolong carikkan tempat tinggal di london or tempat lain semua, no problem! ;)


  4 August 2011 at 13:49

Blogger Asmara says:

oh i miss uk! rindu nak jln2 sana lagi. dulu akk duk sheffield, pernah 2x pegi stoke tu, betul la tu misi mencari royal2 buat koleksi. hehe.. paling i rindu nak jln2 kat carboot. hehe.. eh kalau camtu masa akk kat sana ain pun dah ada la ek. akk blk msia 2005 pastu 2008 merantau balik ke japan pulak. ;)


  4 August 2011 at 17:03

Blogger hidayahjamal says:

ahaha, minta maaf cikgu. saya la tu tak ingat ain duduk england mahupon tau stoke on trent. payahnya nak amik tau. thanks sbb fact, beckam duduk mana pulak #tetiba, comel sungguh pic gegerak ain !


  5 August 2011 at 01:43

Blogger Ain SSB says:

Kak As, datang la sini lagi! :) Mmg orang dtg Stoke ni nak carik pinggan mangkuk Royal2 je! Ohh carboot mmg best! hehe. Yes, 2005 ain dah kat sini! Kalau kita kenal dulu, bole akk singgah umah Ain! hehe :)

Dayah, takpe2, ni sekarang cikgu dah ajar dah ni! ahaha. Bechkham duk England la! :) Comel ke tu? aduuhh. haha terima kasih :)


  5 August 2011 at 15:55

Blogger Fazlinil Irma says:

milo kat uk tak sedap. pahit sikit.

akak rindu costa..!! :(


  6 August 2011 at 07:35

Blogger Ain SSB says:

Kak Faz, mmg! Milo Malaysia jugak best! Costa eh, Ain tak penah plak singgah Costa. Caffe Nero & Starbuck je pernah pergi. huhu.


  7 August 2011 at 00:09

Blogger namaakulynn says:

stoke. ok,pasni ingat! :)


  14 September 2011 at 05:53

Blogger Ain SSB says:

Lynn, bagos2! hehe.


  14 September 2011 at 14:40

Blogger Aiman Jaqif says:

you lived in england since you were born or? hahah, if you pindah ke england, may i know why? :p


  18 May 2013 at 17:57

Post a Comment

Warning : Image heavy in most of my entries.


AIN S.B.
23 | England | Malaysian

A Muslim | A daughter | A sister | A dreamer | A reader | A writer | A photographer | A chocoholic -- so I had to cut down on this one urgh

"I am a dreamer and I will dream until all these visions in my head are fulfilled."
-- A


| Instagram: captaineverland
| Twitter | Keek : ainssb

Shipping service for Malaysian living in England ; Mira D Services


Where I live
My Photography
Talk About Fashion
Ramadhan in England
Hari Raya in England
Wordless Wednesday
Harry Potter's stuff
Jumpa Retis
Snow

The places I've been to:
London
Manchester
Bath
Kent
Lake District

January 2011 February 2011 March 2011 April 2011 May 2011 June 2011 July 2011 August 2011 September 2011 October 2011 November 2011 December 2011 January 2012 February 2012 March 2012 April 2012 June 2012 July 2012 August 2012 September 2012 October 2012 December 2012 January 2013 February 2013 March 2013 April 2013 May 2013 June 2013 July 2013 August 2013 January 2014 March 2014
Thankyou for visiting!
Have a nice day :)

« Older posts | Newer posts »