<!-- --><style type="text/css">@import url(https://www.blogger.com/static/v1/v-css/navbar/3334278262-classic.css); div.b-mobile {display:none;} </style> </head> <body><script type="text/javascript"> function setAttributeOnload(object, attribute, val) { if(window.addEventListener) { window.addEventListener('load', function(){ object[attribute] = val; }, false); } else { window.attachEvent('onload', function(){ object[attribute] = val; }); } } </script> <div id="navbar-iframe-container"></div> <script type="text/javascript" src="https://apis.google.com/js/plusone.js"></script> <script type="text/javascript"> gapi.load("gapi.iframes:gapi.iframes.style.bubble", function() { if (gapi.iframes && gapi.iframes.getContext) { gapi.iframes.getContext().openChild({ url: 'https://www.blogger.com/navbar.g?targetBlogID\x3d7643615283666885507\x26blogName\x3dConfessions+of+An+Escapist\x26publishMode\x3dPUBLISH_MODE_BLOGSPOT\x26navbarType\x3dBLACK\x26layoutType\x3dCLASSIC\x26searchRoot\x3dhttp://tinkerbellola.blogspot.com/search\x26blogLocale\x3den_GB\x26v\x3d2\x26homepageUrl\x3dhttp://tinkerbellola.blogspot.com/\x26vt\x3d-6896531344355242048', where: document.getElementById("navbar-iframe-container"), id: "navbar-iframe" }); } }); </script>

Saturday, 20 August 2011@ 2:25 am
Foods ; Antara Juadah Berbuka Puasa (2)

Assalammualaikum & hello,
Tup tup, dah nak habis minggu yang ketiga dah kita berpuasa! Cepatnya masa berlalu kan~? Semenjak yang hari pertama puasa tu, sampai la la ni Ain tak tido malam sampai pukul 4.00pg! Taknak terlepas sahur punya pasal! huhu.

Anyway, nak show off sikit dessert untuk berbuka puasa Ain & sekeluarga pada hari yang lepas2...hehe.

Onde-onde keledek
Truth to be told, Ain ni bukanlah penggemar keledek sangat, tapi onde2 ni boleh tahan sedap la! Dalam dia ada inti kelapa+gula merah+daun pandan!

Agar-agar buih tembikai
Ingat lagi the last bulan puasa Ain kat Malaysia...setiap kali pergi bazaar Ramadhan je, mesti beli agar2 buih ni! Tatau kenape Ain suka sangat agar-agar buih ni walaupon rasa dia...takde la sodap mane~! Yang ni ibu buat, nak suprise Ain la konon...hehe, but terlembik sikit ibu kata!

Fruit & Custard Triffle

Resepi untuk dessert2 ni semua ibu salin dari internet. Tapi bila ask balik "ibu ambik kat site mana ni?", memang ibu akan cakap tak ingat la. Tu yang tak boleh nak letak resepi kat sini sebab tatau nak letak kredit kat sapa...kang nnt tuan punya resepi cakap curik resepi mereka pulak...huhu.

Tapi kebanyakkan kami selalu suka ambik resepi dari MyResepi! Dah duduk kat perantauan ni takde bazaar Ramadhan kan... so, bila rasa nak makan tu, terpaksa la carik resipi kat internet, kena buat sendiri...huhu.


xoxo

Labels: ,

8 avengers commented

8 Comments:

Blogger meaw says:

agar-agar buih tembikai tu best kan,dah la macam tembikai betul,warna pon cantik,hehe :D


  20 August 2011 at 03:45

Blogger Fazlinil Irma says:

nanti kata kat ibu dekat sebelah tajuk. tulis sumber dr mana. hehe.
akak pun teruja dg trifle tu. makan masa panas. tak sedar boleh habis 2 mangkuk. ;D


  20 August 2011 at 03:49

Blogger Atiqah Wadiah says:

korg satu family tinggal obersea ek??

btw,t'liuq tgk mknn kat atas tuh..saba saba =.=


  20 August 2011 at 05:47

Blogger ieka cyg says:

sedapnye ain.... (:


  20 August 2011 at 08:52

Blogger ayanuts says:

huhuhu..banyaknyerr makann yg sdp2 :)


  20 August 2011 at 16:04

Blogger Ain SSB says:

Cik Meaw, betul3! Sebab tu kot Ain suka gila! huhu.

Kak Irma, dah cakap dah but ibu cakap nnt ibu buat tp tak buat2 jugak...aiyooo. haha. Trifle kalau sedap, sedap gila kan! :)

Atiqah, yes ain satu family tinggal sini! :) huhu saba2!

Ieka, hehe Ain punya choice untuk berbuka puasa limited kalau malas..so kena la rajin2 kan diri selalu untuk dapat yg sedap! huhu.

Ayanuts, hehe :)


  20 August 2011 at 16:37

Blogger Mya says:

ouh dekat perak, onde2 tu dipanggil kuih bom! huhu


  20 August 2011 at 21:52

Blogger Ain SSB says:

Mya, ohh ye ke? Kuih bom yang ain tau kuih lain...macam2 nama! huhu.


  21 August 2011 at 01:42

Post a Comment

Warning : Image heavy in most of my entries.


AIN S.B.
23 | England | Malaysian

A Muslim | A daughter | A sister | A dreamer | A reader | A writer | A photographer | A chocoholic -- so I had to cut down on this one urgh

"I am a dreamer and I will dream until all these visions in my head are fulfilled."
-- A


| Instagram: captaineverland
| Twitter | Keek : ainssb

Shipping service for Malaysian living in England ; Mira D Services


Where I live
My Photography
Talk About Fashion
Ramadhan in England
Hari Raya in England
Wordless Wednesday
Harry Potter's stuff
Jumpa Retis
Snow

The places I've been to:
London
Manchester
Bath
Kent
Lake District

January 2011 February 2011 March 2011 April 2011 May 2011 June 2011 July 2011 August 2011 September 2011 October 2011 November 2011 December 2011 January 2012 February 2012 March 2012 April 2012 June 2012 July 2012 August 2012 September 2012 October 2012 December 2012 January 2013 February 2013 March 2013 April 2013 May 2013 June 2013 July 2013 August 2013 January 2014 March 2014
Thankyou for visiting!
Have a nice day :)

« Older posts | Newer posts »