<!-- --><style type="text/css">@import url(https://www.blogger.com/static/v1/v-css/navbar/3334278262-classic.css); div.b-mobile {display:none;} </style> </head> <body><script type="text/javascript"> function setAttributeOnload(object, attribute, val) { if(window.addEventListener) { window.addEventListener('load', function(){ object[attribute] = val; }, false); } else { window.attachEvent('onload', function(){ object[attribute] = val; }); } } </script> <div id="navbar-iframe-container"></div> <script type="text/javascript" src="https://apis.google.com/js/plusone.js"></script> <script type="text/javascript"> gapi.load("gapi.iframes:gapi.iframes.style.bubble", function() { if (gapi.iframes && gapi.iframes.getContext) { gapi.iframes.getContext().openChild({ url: 'https://www.blogger.com/navbar.g?targetBlogID\x3d7643615283666885507\x26blogName\x3dConfessions+of+An+Escapist\x26publishMode\x3dPUBLISH_MODE_BLOGSPOT\x26navbarType\x3dBLACK\x26layoutType\x3dCLASSIC\x26searchRoot\x3dhttp://tinkerbellola.blogspot.com/search\x26blogLocale\x3den_GB\x26v\x3d2\x26homepageUrl\x3dhttp://tinkerbellola.blogspot.com/\x26vt\x3d-6896531344355242048', where: document.getElementById("navbar-iframe-container"), id: "navbar-iframe" }); } }); </script>

Tuesday, 6 September 2011@ 2:29 am
2011 Raya Ketiga ; Melawat nenek angkat!

Assalammualaikum & hello,
Amboii, dok citer pasal raya lagi! Tak habeh tak habeh! Ok, ok...kali ni last kot! KOT? Ehh kot pulak...kali ni last, ok! I promise you, you promise me, we're one happy family~ (kalau tak merepek, tak sah)

So, raya ketiga Ain pergi melawat nenek ni...nenek ni dah dok di England berpuluh-puluh tahun! Speaking takyah cakak ar, power daripada aiii (bajet diri sendiri speaking power jugak ar konon, cishh)! But respect kat nenek ni sebab beliau masih mahu & pandai cakap Melayu (Penang to be exact)! Beliau kahwin dengan orang putih but suaminya telah pergi meninggalkan dunia, so beliau duduk sorang-sorang T__T

Beliau sangat comel & sangat baik! :)

Gambar2 anak cucu beliau! :)

Tu diaa poskad!!!

Nenek ni sangat happy bila kami pergi melawat beliau! Sedih bila Ain start teringat kat Arwah nenek Ain...walaupon beliau tak sama dengan Arwah nenek Ain tapi sifat kenenekan (ehh, ada ke word ni?) tu yang menyentuh perasaan Ain! huhu. InsyaAllah nenek, kami akan selalu pergi melawat nenek! :)

Ohh btw, nak tengok duit raya Ain tahun ni? (Amboii hang Ain, duit raya pon nak show off!)
TADAAAA! Mesti la nak show off derrr! Satu je pong!
Serius, ni la satu-satunya duit raya yang Ain dapat tahun ni! huhu.
Korang mesti banyak sampai poket semua tak muat dah nak sumbat kan?

Duit raya daripada Kak Niza & suaminya! Sampul special handmade by Kak Niza tuu! :)


xoxo

Labels:

20 avengers commented

20 Comments:

Blogger sarah1410 says:

Selamat Hari Raya Aidilfitri. :)

Jom join giveaway dari Wanita2u. :)
Hadiah mmg sangat menarik. Berbaloi-baloi join. Hehehe.

http://portalwanita2u.blogspot.com/2011/09/wanita2u-2nd-giveaway.html


  6 September 2011 at 03:12

Blogger Ain SSB says:

Sarah1410, Selamat Hari Raya Aidilfitri! InsyaAllah nnt Ain join! :)


  6 September 2011 at 03:33

Blogger Farahin Ahmad says:

waaaa...walaupun satu dalam mesti banyak kan..ngehehhehe


  6 September 2011 at 03:57

Blogger Ain SSB says:

Farahin Ahmad, Alhamdulillah la janji dapat! huhu.


  6 September 2011 at 04:26

Blogger Etong says:

cantiknya rumah dia..simple tp cntik..hehe n nice pictures u have here :)


  6 September 2011 at 04:27

Blogger Ain SSB says:

Etong, nenek tu memang jaga rumahnya! :) And aww thankyouuu hun! hehe.


  6 September 2011 at 04:29

Blogger Atiqah Wadiah says:

waaaa...ghaye di obersea yea?mkn lemang x?hehe :)


  6 September 2011 at 05:01

Blogger Laila Majid says:

ain ni memang duduk perantauan ke ape ? nak tawu sgt.heeee
nenk tu anak2 die xdtg ke ?


  6 September 2011 at 05:38

Blogger CT says:

U tinggal kat obersea ke? wah bestnya...London?

Jom masuk blog kak CT > http://batulesung.blogspot.com


  6 September 2011 at 05:43

Blogger  says:

seronok bace belog ain..saya paling suka tengok orang dudokk kat obersi..diri sendiri tak pernah pergi..sape suruh x belajar rerajenn kan..ketuk diri sendiri..hhahaa..selamat hari rayaa ain daripada 'ain...


;)


  6 September 2011 at 06:23

Blogger cikwahidaidris says:

waahh. nak duduk dgn nenek tu boleh x? HAHA

nak jugak duit raya T_T


  6 September 2011 at 06:23

Blogger fyna says:

nenek tu xnak balik malaysia ke? hehehe bestnyee raya kat sana sejuk je..wah dapat duit raya lgi =.= jeles ni...


  6 September 2011 at 06:24

Blogger Ain SSB says:

Atiqah Wadiah, adee lemang! hehe. Kami kat sini, bila terasa nak makan tu, reti2 la buat sendiri! Resipi kat internet banyak je bole try kan! ;)

Laila Majid, yes hun, Ain dok kat perantauan...huhu. Kalau nak tau kat mana to be exact, boleh baca entri ni! :) Anak & cucu nenek tu ada melawat selalu tapi beliau jarang dapat kunjungan dari orang Melayu dari Malaysia...tu yg happy tu.

CT, yes obersea indeed...dalam England, but bukan London! Kat sini! :)


  6 September 2011 at 12:28

Blogger Ain SSB says:

Ain, aww terima kasih! Ehh jgn la ketuk kepala tu! Ain dtg sini pon bukan semata-mata sebab nak sambung belajar macam selalu orang buat...it's my luck, ikut parents and dapat stay sini & sekolah sini! huhu. haha Selamat hari raya Ain! :)

Cik Wahida Idris, Ain pon nak duduk ngan nenek tu! huhu. Ehh Cik Wahida tak dapat duit raya ke?

Kak Fyna, beliau ada balik M'sia once in a while! :) Sejukk jugak walaupon supposedly musim panas skang ni! huhu. Alaa jgn la jeles, satu je Ain dapat! :P


  6 September 2011 at 12:35

Blogger Mya says:

wowww specialnya sampul raya handmade =D


  6 September 2011 at 15:09

Blogger Mya says:

btw ain, mya dah reply komen ain dekat entri mya pasal kamera tu. i always adore mereka2 yg guna dslr ni. hope one day nanti mya pun dapat beli dslr heeeee =)


  6 September 2011 at 15:59

Blogger hamzah ian says:

gambar lawa.. kamera apa ya?


  6 September 2011 at 18:09

Blogger Shiro Petta Petto says:

handmade owh... 1st time dengar... interesting... XP


  6 September 2011 at 18:35

Blogger Asmara says:

Wah best beraya lagi! Akk kt sini raya sehari je. X best duk
Tmpt x ramai msian nih. Hihi.. Curlast dpt jumpa nenek melayu kat sana. 


  7 September 2011 at 01:16

Blogger Ain SSB says:

Mya, tu la! Ain dah replied jugak! :)

Hamzah Ian, thankyouu! Fujifilm Finepix S5600! But edit colour dia :)

Shiro, interesting kan? :)

Kak As, aww siannye...kami Alhamdulillah la ada at least 10 melayu kat sini! huhu. haha curlasttt gitttuu! :P


  7 September 2011 at 01:50

Post a Comment

Warning : Image heavy in most of my entries.


AIN S.B.
23 | England | Malaysian

A Muslim | A daughter | A sister | A dreamer | A reader | A writer | A photographer | A chocoholic -- so I had to cut down on this one urgh

"I am a dreamer and I will dream until all these visions in my head are fulfilled."
-- A


| Instagram: captaineverland
| Twitter | Keek : ainssb

Shipping service for Malaysian living in England ; Mira D Services


Where I live
My Photography
Talk About Fashion
Ramadhan in England
Hari Raya in England
Wordless Wednesday
Harry Potter's stuff
Jumpa Retis
Snow

The places I've been to:
London
Manchester
Bath
Kent
Lake District

January 2011 February 2011 March 2011 April 2011 May 2011 June 2011 July 2011 August 2011 September 2011 October 2011 November 2011 December 2011 January 2012 February 2012 March 2012 April 2012 June 2012 July 2012 August 2012 September 2012 October 2012 December 2012 January 2013 February 2013 March 2013 April 2013 May 2013 June 2013 July 2013 August 2013 January 2014 March 2014
Thankyou for visiting!
Have a nice day :)

« Older posts | Newer posts »