<!-- --><style type="text/css">@import url(https://www.blogger.com/static/v1/v-css/navbar/3334278262-classic.css); div.b-mobile {display:none;} </style> </head> <body><script type="text/javascript"> function setAttributeOnload(object, attribute, val) { if(window.addEventListener) { window.addEventListener('load', function(){ object[attribute] = val; }, false); } else { window.attachEvent('onload', function(){ object[attribute] = val; }); } } </script> <div id="navbar-iframe-container"></div> <script type="text/javascript" src="https://apis.google.com/js/plusone.js"></script> <script type="text/javascript"> gapi.load("gapi.iframes:gapi.iframes.style.bubble", function() { if (gapi.iframes && gapi.iframes.getContext) { gapi.iframes.getContext().openChild({ url: 'https://www.blogger.com/navbar.g?targetBlogID\x3d7643615283666885507\x26blogName\x3dConfessions+of+An+Escapist\x26publishMode\x3dPUBLISH_MODE_BLOGSPOT\x26navbarType\x3dBLACK\x26layoutType\x3dCLASSIC\x26searchRoot\x3dhttp://tinkerbellola.blogspot.com/search\x26blogLocale\x3den_GB\x26v\x3d2\x26homepageUrl\x3dhttp://tinkerbellola.blogspot.com/\x26vt\x3d-6896531344355242048', where: document.getElementById("navbar-iframe-container"), id: "navbar-iframe" }); } }); </script>

Tuesday, 23 August 2011@ 5:20 pm
Bab Makan ; Dah start buat kuih raya!

Assalammualaikum & hello,
Dua hari yang lepas, bangun2 tengah hari (ye tengah hari ye tuan2 & puan2) ada bau sedap menusuk lubang idung! Rupanya ibu tengah dok bakar kuih raya dah!

Biskut dalam balang panjang tu ibu buat (Ain helped half way, lepas bangun tido tu. Jangan risau, dah gosok gigi dah), tu Biskut Badam! Biskut yang atas sekali (dalam cereal storer) tu pon ibu buat (Ibu Ain time semangat, phuhhh!). Yang tu Biskut Makmur! Dan yang dalam balang kecik tu Ain & ibu buat, Biskut Samperit (tapi macam tak gebu sangat kot...).

Ni Biskut Samperit Pandan, the latest one kami buat. Rasa lagi sedap dari samperit yang atas tu, gebu sikit!

Lepas ni InsyaAllah nak buat biskut Cornflake Madu (setiap tahun mesti ada), Almond London, Mamariah Carrie & Blueberry Cheesetart (Cik Puti siap buat special post untuk Ain! Thankyouu! Favourite ni tapi tak pernah try buat lagi!).

Essaitedddddddddddd, tak sangat.
Sebab...kalau Malaysia lagi bestttttt. Huhuhawwww.


xoxo

Labels: ,

13 avengers commented

13 Comments:

Blogger Syazwan Che Deraman says:

aduhhh..semua look sedaaappp..
nak seket ;)


  23 August 2011 at 17:32

Blogger Ninie Hanis says:

tahun ni k.ninie tak buat kuih raya pun.. T_T tak larat masuk dapo. kalau tak biskut arab (mcm makmur jugak cuma takde inti) mmg tiap2 thn buat.


selamat menyambut aidilfitri..


  23 August 2011 at 17:34

Blogger Drunbella Khoo says:

i tak start lagi buat kuih raya.
maybe weekend neh nak start buat.
;)


  23 August 2011 at 17:43

Blogger Ain SSB says:

Syazwan, alaa kesian la kat kami...kami ada sikit ni je! huhu.

Kak Ninie, awww siannye! Takpe2, makan kuih raya kat umah Ain! Jemput la datang umah nanti k! Selamat menyambut Aidilfitri jugak! :)

DK, Goooo DK! :D


  23 August 2011 at 17:51

Blogger hidayahjamal says:

pandai nya buat kuih biskut samperit..sy belum stat buat kuih lg, huhu.

samala mmg wajib jugak buat cornflakes~ take care dear


  23 August 2011 at 18:07

Blogger Haniza Yazid says:

wah ain, dh buat kuih raya... :) tak saba nak rasa ni... ain, jumaat ni jemput dtg berbuka puasa rumah akak ek...


  23 August 2011 at 21:30

Blogger Ain SSB says:

Dayah, kami ikut resipi je! huhu. Cornflakes madu mmg digemari ramai kan, sekejap je licin! You too take care, k! :)

Kak Niza, hehe nanti raya ni rasalah! :D Alrite, InsyaAllah! :)


  24 August 2011 at 02:37

Blogger kirei girl says:

ain!!! buat tau resipi yg aku bg tu! hehehe thn ni aku letak jwtn wat cookies tp ambik tender buat cake..plan wat kek batik n rainbow kek..rainbow kek first..xtau la jd ke x..huhuhu


  24 August 2011 at 05:27

Blogger Ain SSB says:

Puti, InsyaAllah! Aku memang nak buat pon! :D Woahhh, sedapnya! Good luck k! ;)


  24 August 2011 at 05:33

Blogger Farahin Ahmad says:

amboi sedap nyeeee....yumm yummm


  24 August 2011 at 08:53

Blogger lynn says:

wah.....ain...dah banyak biskut! aunty belom lagi!!!!ya ampun....dah nak raye dah ker? cepat nyer masa berlalu Ramadhan pun dah nak habis..hmmmm...


  24 August 2011 at 09:46

Blogger Ain SSB says:

Farahin Ahmad, hehe :)

Aunty Lynn, Ibu semangat tuu! haha. Tu la kan, cepat betol masa berlalu! >.<


  24 August 2011 at 20:03

Blogger namaakulynn says:

banyakkknyeee kuih raya dia! lynn buat 3 jenis je. yg lain tunjuk2 belaka. haha.


  25 August 2011 at 08:55

Post a Comment

Warning : Image heavy in most of my entries.


AIN S.B.
23 | England | Malaysian

A Muslim | A daughter | A sister | A dreamer | A reader | A writer | A photographer | A chocoholic -- so I had to cut down on this one urgh

"I am a dreamer and I will dream until all these visions in my head are fulfilled."
-- A


| Instagram: captaineverland
| Twitter | Keek : ainssb

Shipping service for Malaysian living in England ; Mira D Services


Where I live
My Photography
Talk About Fashion
Ramadhan in England
Hari Raya in England
Wordless Wednesday
Harry Potter's stuff
Jumpa Retis
Snow

The places I've been to:
London
Manchester
Bath
Kent
Lake District

January 2011 February 2011 March 2011 April 2011 May 2011 June 2011 July 2011 August 2011 September 2011 October 2011 November 2011 December 2011 January 2012 February 2012 March 2012 April 2012 June 2012 July 2012 August 2012 September 2012 October 2012 December 2012 January 2013 February 2013 March 2013 April 2013 May 2013 June 2013 July 2013 August 2013 January 2014 March 2014
Thankyou for visiting!
Have a nice day :)

« Older posts | Newer posts »