<!-- --><style type="text/css">@import url(https://www.blogger.com/static/v1/v-css/navbar/3334278262-classic.css); div.b-mobile {display:none;} </style> </head> <body><script type="text/javascript"> function setAttributeOnload(object, attribute, val) { if(window.addEventListener) { window.addEventListener('load', function(){ object[attribute] = val; }, false); } else { window.attachEvent('onload', function(){ object[attribute] = val; }); } } </script> <div id="navbar-iframe-container"></div> <script type="text/javascript" src="https://apis.google.com/js/plusone.js"></script> <script type="text/javascript"> gapi.load("gapi.iframes:gapi.iframes.style.bubble", function() { if (gapi.iframes && gapi.iframes.getContext) { gapi.iframes.getContext().openChild({ url: 'https://www.blogger.com/navbar.g?targetBlogID\x3d7643615283666885507\x26blogName\x3dConfessions+of+An+Escapist\x26publishMode\x3dPUBLISH_MODE_BLOGSPOT\x26navbarType\x3dBLACK\x26layoutType\x3dCLASSIC\x26searchRoot\x3dhttp://tinkerbellola.blogspot.com/search\x26blogLocale\x3den_GB\x26v\x3d2\x26homepageUrl\x3dhttp://tinkerbellola.blogspot.com/\x26vt\x3d-6896531344355242048', where: document.getElementById("navbar-iframe-container"), id: "navbar-iframe" }); } }); </script>

Monday, 24 October 2011@ 1:40 am
Bila tengok drama Melayu, teringat kat dia...

Assalammualaikum & hello,
Hmm semalam semalam tengok drama 'Mimi Mencari Cinta' lakonan Scha Al-Yahya & Zizan Nin. Satu malam je dah habis! Dari pukul 11 malam sampai 5 pagi kot! Haha punya lah nak tahu macam mana kesudahannya. Haish, tu la susah orang tak reti nak menyabar nih...tak kira la drama Melayu ke, Korea ke, Jepun ke, Tamil ke sekalipon.

Tapi ok la jugak cerita tu, cuma tak suka part mak Mimi dengan makcik sebelah rumah dia tu...bersaing macam hape! Ish buat malu jek. But Ain memang suka Scha! Zizan Nin pon...hensem actually...suka bila dia senyum. hehe. And oh, yang jadik adik Zizan Nin tu pelakon baru ye? Cute jugak dia. huhu.

Oh anyway, 'bila tengok drama Melayu, teringat kat dia'...sape dia tu? Kawan Ain, Sarah.

Sarah (kanan) ni lagi lama dah dok kat England ni. Lebih 10 tahun dah for sure! Masa Ain datang England pon, dia dah lama dah kat sini. Sekarang dia study kat University of Dundee. Jauh gila...so, dah jarang bole jumpa. Sangat jarang...so rindu la kat dia. Dia dulu rajin tengok drama Melayu kat internet, selalu keep up la dengan drama Melayu. Kalau nak tau drama Melayu apa baru, yang best ke, tak best ke, bole la tanya dia. haha. Sarah kata, orang Melayu selalu ingat dia macam berlagak, susah nak get along with...kalau dia balik Malaysia, orang pandang dia macam...semacam. Kenapa ek? Dia pon pelik. But I could tell you that once you get to know her, you would definitely take back everything that you'd thought of her at first. Dia darah Melayu 100% & she's just so lovely!

So yeah, tetiba rindu gila kat dia! InsyaAllah next time dia balik Stoke, bole jumpa! :)

Anyway, sekarang ni tengah tengok drama Korea...lepas tu nak tengok 'Stanza Cinta'.
Ok ke drama tu? Nak tengok sebab ada Aaron Aziz je! hahah.


xoxo

Labels:

16 avengers commented

16 Comments:

Blogger Liyana says:

stanza cinta best! :)


  24 October 2011 at 02:21

Blogger zOeY zAu YaH says:

dgr kata stanza cinta best...hehe...


  24 October 2011 at 06:17

Blogger El-Janna says:

ain stanza cinta best.. baca novel die lagi best yunk^^

sarah macam chinese.. cute macam ain^^


  24 October 2011 at 08:29

Blogger hidayahjamal says:

stanza cinta..sgt lakonn fathia tu, my suggestion is tgk ending jela ain (bukan peminat stanza cinta) haha


  24 October 2011 at 14:08

Blogger hidayahjamal says:

sarah tu ada blogx.. good thing to share exp with friends.. study mesti hebatkan


  24 October 2011 at 14:10

Blogger Ain SSB says:

Liyana, thank you for telling! :)

Zoey, ye ke? Maybe tengok kot nnt! :)

El-Janna, aww teringin jugak nak baca novel dia but segan nak kirim kat orang, takut berat! huhu. Sarah...dia pretty! :)

Dayah, apa yang 'sangat' lakonan Fathia tu? Dayah selalu cakap macam tak habis sentence. haha. Kalau bukan peminat, tak bole nak kata apa la ek...haha but idk, i might give it a try. hehe. Sarah takde blog. Dia busy with her everyday life. But dia punya study mmg hebat! :)


  24 October 2011 at 15:05

Blogger Nazrul Ashraff & Syaza Athirah says:

haha.. gatal aaron aziz di situ


  24 October 2011 at 18:35

Blogger fyna says:

kalau dtg blog ni..mesti jeles tau..nanti sis pegi sana boleh duduk dengan ain ye hehe


  25 October 2011 at 04:07

Blogger hidayahjamal says:

haha. ain dah sama macam abah dyh pesan haha,
dyh ckp xhabis sentence tu dah jd benda biasa..

>fathia tu sangat..ayu bila berlakon pkai tudung tu yg menyerlahkn ciri perempuan muslimah yg ala ala perempuan melayu terakhir segala nya tapi hakikatnya dari luaran..tu sume lakonan. haa abis dah explain hehe..sib bek singgh balik blog ain, sori bahasa cincai..bm dpt c..hua3


  25 October 2011 at 10:44

Blogger Ain SSB says:

Nazrul Ashraff & Syaza Athirah, haha :P

Kak Fyna, alaa jgn jeles! Bole2! Cepat2 datang!! hehe :D

Dayah, tu la Dayah ni! haha. Ohh ye ke...biasa la tu kan, kalau dah drama, drama jugak. huhu takpe, Ain pon bm tunggang terbalik! :P


  25 October 2011 at 14:59

Blogger namaakulynn says:

uni .of dundee. (mcm selalu jgk dgr.)jauh ke dr tmpt ain?

send my regard to sarah then.ckp dgn dia,xpe.bila ain n sarah balik msia,kita kawan sesama.hihihi


  26 October 2011 at 18:46

Blogger Ain SSB says:

Lynn, jauh jugak...4 jam kot! InsyaAllah! hehe YAY! :D


  26 October 2011 at 23:58

Blogger onie says:

cepat2 search mimi mencari cinta,scha berlakon kan?ohyeah ohyeah,haha :D


  27 October 2011 at 08:29

Blogger Ain SSB says:

Onie, yes! Mimi Mencari Cinta, Scha yang berlakon! :D


  27 October 2011 at 15:40

Blogger Mya says:

ouh lovely lah korang:) aaron aziz kalau berlakon mg best!


  27 October 2011 at 19:48

Blogger Ain SSB says:

Mya, hehe mekacih! Yep, dia mmg best! :D


  27 October 2011 at 20:32

Post a Comment

Warning : Image heavy in most of my entries.


AIN S.B.
23 | England | Malaysian

A Muslim | A daughter | A sister | A dreamer | A reader | A writer | A photographer | A chocoholic -- so I had to cut down on this one urgh

"I am a dreamer and I will dream until all these visions in my head are fulfilled."
-- A


| Instagram: captaineverland
| Twitter | Keek : ainssb

Shipping service for Malaysian living in England ; Mira D Services


Where I live
My Photography
Talk About Fashion
Ramadhan in England
Hari Raya in England
Wordless Wednesday
Harry Potter's stuff
Jumpa Retis
Snow

The places I've been to:
London
Manchester
Bath
Kent
Lake District

January 2011 February 2011 March 2011 April 2011 May 2011 June 2011 July 2011 August 2011 September 2011 October 2011 November 2011 December 2011 January 2012 February 2012 March 2012 April 2012 June 2012 July 2012 August 2012 September 2012 October 2012 December 2012 January 2013 February 2013 March 2013 April 2013 May 2013 June 2013 July 2013 August 2013 January 2014 March 2014
Thankyou for visiting!
Have a nice day :)

« Older posts | Newer posts »