<!-- --><style type="text/css">@import url(https://www.blogger.com/static/v1/v-css/navbar/3334278262-classic.css); div.b-mobile {display:none;} </style> </head> <body><script type="text/javascript"> function setAttributeOnload(object, attribute, val) { if(window.addEventListener) { window.addEventListener('load', function(){ object[attribute] = val; }, false); } else { window.attachEvent('onload', function(){ object[attribute] = val; }); } } </script> <div id="navbar-iframe-container"></div> <script type="text/javascript" src="https://apis.google.com/js/plusone.js"></script> <script type="text/javascript"> gapi.load("gapi.iframes:gapi.iframes.style.bubble", function() { if (gapi.iframes && gapi.iframes.getContext) { gapi.iframes.getContext().openChild({ url: 'https://www.blogger.com/navbar.g?targetBlogID\x3d7643615283666885507\x26blogName\x3dConfessions+of+An+Escapist\x26publishMode\x3dPUBLISH_MODE_BLOGSPOT\x26navbarType\x3dBLACK\x26layoutType\x3dCLASSIC\x26searchRoot\x3dhttp://tinkerbellola.blogspot.com/search\x26blogLocale\x3den_GB\x26v\x3d2\x26homepageUrl\x3dhttp://tinkerbellola.blogspot.com/\x26vt\x3d-6896531344355242048', where: document.getElementById("navbar-iframe-container"), id: "navbar-iframe" }); } }); </script>

Friday, 7 October 2011@ 3:21 pm
Cer citer, cer citer...

Assalammualaikum & hello,
Cer citer pe bendenye? Cerite pon takdak. Aish. Tu la dia...semenjak dua menjak ni, rasa macam busy je (walaupon tak la se-busy mana). Tapi migraine kerap sangat datang dari minggu lepas. Oh mana taknya, ni nak habaq mai...minggu lepas kan...sangat panas kot kat merata England nih! Seronok la mat & minah saleh kat sini...baju pon entah diorang campak kemana dah. Hilang dalam sekelip mata je woii! Tak cecah lagi tahap degree kat Malaysia, tapi ibu kata kat Malaysia panas berpeluh but kat sini panas kering (Ain pon dah lupa sebenarnya macam mana panas kat Malaysia huhu, so tak tau la nak explain camna but panas sampai migraine kuat la).

Secondly, Ain dah start part time course in photography!
Kelas Ain every Monday je. So far so good, love it! :)

Thirdly, Chubby Chubby dah besar dah sekarang, bulan ni masuk 8 bulan! Dah time dia pandai meragam, tak duduk diam dah! Makan pon, kalau tak suka, dah pandai taknak bukak mulut! Pastu kalau orang tinggal dia sorang-sorang, menangis...amboii, cerdik sungguh sekarang ni!
If I said taking care of her wasn't tiring at all, then I'd be lying. Agak penat la, but without her, suram...eh suram? sunyi je rumah. Plus, we just couldn't resist that chubby face of hers!

Hmm apa lagi ek? Oh yea, hari tu Ain ada masuk contest candid photo by ohh byha kan...and guess what? I'm the winner! hehe sangat happy sebab dapat...dugudugudugudu...

CONTACT LENS! :D Plus, dapat tau before birthday Ain so it's kinda like an early birthday present for me! hehe. I know Byha had a hard time to choose but thank you so much for making me the winner! :)

Semenjak dua menjak ni jugak, kerap la bertweet-tweet! Semalam Irma Hasmie reply tweet Ain! hehe :) Siapa-siapa yang ada twitter, boleh follow Ain disini, if you want to la! :)


So yeah, that's it for now! Until the next time peeps! :)


xoxo

Labels:

13 avengers commented

13 Comments:

Blogger NisaAdnan says:

OHHHH SOOO CUTEEEE LA THE BABY ^^


  7 October 2011 at 18:10

Blogger Amirah Jafri says:

ainnnnn cutenya baby tuuuuu !


  8 October 2011 at 03:04

Blogger namaakulynn says:

pipi tembam!geramnyaaaaa... ;p

waaa ain!lepas ni terer lah kan photography.boleh ajar lynn pulak teknik2 amik gmbr.hehhe


  8 October 2011 at 06:31

Blogger Drunbella Khoo says:

Gebunya baby tu.
^;^
Eh, u pun ada migrain.
Azab kan lelagi bila dia berdenyut.
Pergh.
o_O
Makan ubat k.
Add laa twitter i "drunbella"
Nanti i approve.


  8 October 2011 at 11:13

Blogger Ain SSB says:

NisaAdnan, hehe she is! :)

Miwa, tengok live lagi la...nak gigit gigit! haha.

Lynn, gerammmm! haha. Aww InsyaAllah hun! huhu.

DK, hehe. Yep, kalau time teruk tu, sakit gila kan? huhu and yeah mmg kena makan ubat! :( Btw, dah follow u on twitter! :)


  8 October 2011 at 13:17

Blogger fyna says:

cuci mata la ye =P

sayang cntiknya blog ni..buat macam mana ye? jeles =(


  8 October 2011 at 15:11

Blogger Mya says:

aww congrat ye ain menang:) btw, selain part time study photography ain skang wtpe je eh? saje2 wonder. seronok nak tau pekembangan orang merantau=)


  9 October 2011 at 12:28

Blogger nurul says:

suka pakai dress??www.dresslover84.blogspot.com


  10 October 2011 at 05:54

Blogger  says:

seronoknye buat part time..time belajar kejap je..hehe XD nape ain tak sambung terus je degree in electronic eng. tu? huih 'ain yang nih banyak tanya.. haha..btw, kos kita same ^__^


  10 October 2011 at 13:45

Blogger Iwanski says:

seronoknyaa dia..


  10 October 2011 at 18:40

Blogger Ain SSB says:

Kak Fyna, aw thank youu! But aduhh jangan la jeles. Ain carik template online pastu edit sikit2! huhu.

Mya, hehe thankyou hun! To be honest, selain study photography, babysitting je...setakat ni tu je dulu...huhu. Kalau ada perkembangan baru, Ain beritau k! ;)

Nurul, kalau pos murah ke England, nak beliii! hehe.

Ain, nak sambung, dah dapat dah offer kat Sheffield University but the fees expensive gila la hun. Tu yang InsyaAllah tengok balik Malaysia nanti kot. Ohh, Ain yang sana pon buat Electronic Eng? COOL! :D

Iwanski, :)


  11 October 2011 at 01:23

Blogger Fazlinil Irma says:

ain..

samalah dgn akak. masa kat sana kalau panas sgt. kan silau. terus zaass pegi kepala. kak siti pun tau. kalau akak tutup langsir semua mesti sakit kepala.. huhuu..


  11 October 2011 at 05:43

Blogger Ain SSB says:

Kak Irma, haa tu la kan...huhu. Kat sini panas dia lain ngan Malaysia.


  11 October 2011 at 19:51

Post a Comment

Warning : Image heavy in most of my entries.


AIN S.B.
23 | England | Malaysian

A Muslim | A daughter | A sister | A dreamer | A reader | A writer | A photographer | A chocoholic -- so I had to cut down on this one urgh

"I am a dreamer and I will dream until all these visions in my head are fulfilled."
-- A


| Instagram: captaineverland
| Twitter | Keek : ainssb

Shipping service for Malaysian living in England ; Mira D Services


Where I live
My Photography
Talk About Fashion
Ramadhan in England
Hari Raya in England
Wordless Wednesday
Harry Potter's stuff
Jumpa Retis
Snow

The places I've been to:
London
Manchester
Bath
Kent
Lake District

January 2011 February 2011 March 2011 April 2011 May 2011 June 2011 July 2011 August 2011 September 2011 October 2011 November 2011 December 2011 January 2012 February 2012 March 2012 April 2012 June 2012 July 2012 August 2012 September 2012 October 2012 December 2012 January 2013 February 2013 March 2013 April 2013 May 2013 June 2013 July 2013 August 2013 January 2014 March 2014
Thankyou for visiting!
Have a nice day :)

« Older posts | Newer posts »