<!-- --><style type="text/css">@import url(https://www.blogger.com/static/v1/v-css/navbar/3334278262-classic.css); div.b-mobile {display:none;} </style> </head> <body><script type="text/javascript"> function setAttributeOnload(object, attribute, val) { if(window.addEventListener) { window.addEventListener('load', function(){ object[attribute] = val; }, false); } else { window.attachEvent('onload', function(){ object[attribute] = val; }); } } </script> <div id="navbar-iframe-container"></div> <script type="text/javascript" src="https://apis.google.com/js/plusone.js"></script> <script type="text/javascript"> gapi.load("gapi.iframes:gapi.iframes.style.bubble", function() { if (gapi.iframes && gapi.iframes.getContext) { gapi.iframes.getContext().openChild({ url: 'https://www.blogger.com/navbar.g?targetBlogID\x3d7643615283666885507\x26blogName\x3dConfessions+of+An+Escapist\x26publishMode\x3dPUBLISH_MODE_BLOGSPOT\x26navbarType\x3dBLACK\x26layoutType\x3dCLASSIC\x26searchRoot\x3dhttp://tinkerbellola.blogspot.com/search\x26blogLocale\x3den_GB\x26v\x3d2\x26homepageUrl\x3dhttp://tinkerbellola.blogspot.com/\x26vt\x3d-6896531344355242048', where: document.getElementById("navbar-iframe-container"), id: "navbar-iframe" }); } }); </script>

Thursday, 1 December 2011@ 12:05 am
Christmas light switch-on.

Assalammualaikum & hello,

Hari tu (25th Nov), kat town ada event countdown pasang lampu pokok Krismas (mentang-mentang la lagi sebulan nak Krismas kan). Tak sangka jugak ramai gila yang pergi tengok (first time selama duk sini pergi tengok event ni)! Dah macam celebriti buat mini konsert!

Sori gambar blur because it was so cold, tangan getaqqq!
Tapi memang ada pon artis jemputan yang datang. Dapat tengok kat skrin besar tu je.

Tetiba town ni meriah time malam. Kalau tak sunyi je kot, sebab ye la...kedai sini tutup pukul 6-8pm. Lepas pukul 8 je tak ramai dah orang kecuali Jumaat malam Sabtu sebab orang pergi club pastu balik mabuk, so bising sikit la town ni kot. During night weekdays, it's absolutely quiet.

Antara orang femes jemputan, Stoke City's footballers.
Nak tangkap gamba ngan salah sorang, tapi segannnnnn. haha.

Tetiba ada maskot comel! Maskot untuk charity :)

Tangkap gambar dengan maskot ni pon jadik la! :P

Motif gambar ni sebenarnya...budak laki tu...cute.
OK, bye.


xoxo

Labels:

16 avengers commented

16 Comments:

Blogger Shiro Petta Petto says:

Kalau buat countdown kat Malaysia mesti kena band. -.-
Anyway, takkan stoke city jek ada? Macam tak habis jek. Cakap artis jemputan macam ramai. XP


  1 December 2011 at 02:10

Blogger Ohh Byha says:

ain . . . cuaca kat England mcm mne ?
waaaa . teringinnya nak pergi sana time musim sejuk


  1 December 2011 at 02:27

Blogger Nurul Jannah says:

AIN!!!! kenape tak ambik gambar the last guy to properly x((( tak nampak lerrr. I miss Potteries <333333333


  1 December 2011 at 03:03

Blogger mia.azlin says:

ececehh omey nye pic last tu :) hee ^.^
oh btw, ain pakai camera ape ek?


  1 December 2011 at 05:22

Blogger Mya says:

amboi ain, meriahnya.... mesti seronok kan? bestnya kalau mya ada kat sana hee


  1 December 2011 at 08:41

Blogger Ain SSB says:

Shiro, mana tak kena...kang orang Islam je ramai yang beria-ia :/ Ada la few artis jemputan but Ain pon bukan tau event ni start pukul berapa. Tengok mana yang dapat tengok je. huhu.

Byha, sejuk gila la sekarang ni Byha! But datang laaa! hehe.

Jannah, haha kalau ambik properly kang dia perasan laaa :P Aww come back hereeee!


  1 December 2011 at 17:25

Blogger Ain SSB says:

Mia, hehe :P Ain pakai Fujifilm Finepix S560 :)

Mya, tak la seronok sgt Mya...sejukk gila dah skang ni...huhu. Tu la...Ain bole bawak Mya jln2! :)


  1 December 2011 at 17:26

Blogger lynn says:

ain...jumpa Matt tak??? aunty amek gambar kat situ time die org setup stage tu....:( best nyer...


  1 December 2011 at 18:38

Blogger Maya Lisa says:

cantik cantik gambar nii ! ain nii, tunggu lah maya dapat keluar negara. hehehhe !


  2 December 2011 at 05:01

Blogger zOeY zAu YaH says:

dh nk krismass...kat sini pun meriah dgn lampu2 semua,kat sana lagi la kan? hihi


  2 December 2011 at 06:47

Blogger hidayahjamal says:

ola mr bear...adik ain cute jgk :)


  2 December 2011 at 09:58

Blogger Ain SSB says:

Lynn, aww but Ain tak sempat tengok dia perform pon...dtg2, orang lain perform, dia dah habis...but kawan Ain kata, tak bole nak jumpa Matt properly sebab dia nak rush pergi mana entah. huhu.

Maya, aww mekasih. hehe Ain tungguuuuuuuu! ;)


  3 December 2011 at 00:33

Blogger Ain SSB says:

Zoey, kat sini mmg meriah habis! Macam kita time raya la kan :)

Dayah, haha Dayah tak habis2 dengan adik Ain cute...haish :P


  3 December 2011 at 00:34

Blogger Nazrul Ashraff & Syaza Athirah says:

hoooooooooooo. sangat meriah !!!!!!!!!!!!


  4 December 2011 at 01:25

Blogger Atiqah Wadiah says:

bestnyerrr~


  5 December 2011 at 02:25

Blogger Ain SSB says:

Nazrul, hehe mmg meriah! :)

Atiqah Wadiah, hehe :)


  6 December 2011 at 06:39

Post a Comment

Warning : Image heavy in most of my entries.


AIN S.B.
23 | England | Malaysian

A Muslim | A daughter | A sister | A dreamer | A reader | A writer | A photographer | A chocoholic -- so I had to cut down on this one urgh

"I am a dreamer and I will dream until all these visions in my head are fulfilled."
-- A


| Instagram: captaineverland
| Twitter | Keek : ainssb

Shipping service for Malaysian living in England ; Mira D Services


Where I live
My Photography
Talk About Fashion
Ramadhan in England
Hari Raya in England
Wordless Wednesday
Harry Potter's stuff
Jumpa Retis
Snow

The places I've been to:
London
Manchester
Bath
Kent
Lake District

January 2011 February 2011 March 2011 April 2011 May 2011 June 2011 July 2011 August 2011 September 2011 October 2011 November 2011 December 2011 January 2012 February 2012 March 2012 April 2012 June 2012 July 2012 August 2012 September 2012 October 2012 December 2012 January 2013 February 2013 March 2013 April 2013 May 2013 June 2013 July 2013 August 2013 January 2014 March 2014
Thankyou for visiting!
Have a nice day :)

« Older posts | Newer posts »