<!-- --><style type="text/css">@import url(https://www.blogger.com/static/v1/v-css/navbar/3334278262-classic.css); div.b-mobile {display:none;} </style> </head> <body><script type="text/javascript"> function setAttributeOnload(object, attribute, val) { if(window.addEventListener) { window.addEventListener('load', function(){ object[attribute] = val; }, false); } else { window.attachEvent('onload', function(){ object[attribute] = val; }); } } </script> <div id="navbar-iframe-container"></div> <script type="text/javascript" src="https://apis.google.com/js/plusone.js"></script> <script type="text/javascript"> gapi.load("gapi.iframes:gapi.iframes.style.bubble", function() { if (gapi.iframes && gapi.iframes.getContext) { gapi.iframes.getContext().openChild({ url: 'https://www.blogger.com/navbar.g?targetBlogID\x3d7643615283666885507\x26blogName\x3dConfessions+of+An+Escapist\x26publishMode\x3dPUBLISH_MODE_BLOGSPOT\x26navbarType\x3dBLACK\x26layoutType\x3dCLASSIC\x26searchRoot\x3dhttp://tinkerbellola.blogspot.com/search\x26blogLocale\x3den_GB\x26v\x3d2\x26homepageUrl\x3dhttp://tinkerbellola.blogspot.com/\x26vt\x3d-6896531344355242048', where: document.getElementById("navbar-iframe-container"), id: "navbar-iframe" }); } }); </script>

Monday, 26 December 2011@ 3:15 am
Exactly 2 years ago, I met Heliza Helmi!

Assalammualaikum & hello,

Sekarang pukul 3.15 pagi. Lagi 6 jam nak bertolak ke London...and I'm still wide awake. Why is this happening? Gahhhh tens-si-on!

"Tu la hang, orang dah cakap dari duluuuuuu lagi start belajaq tido awal...hang DEGIL."
(Meet my alter ego, Lola)

Anyway anyway, tengah tak tido lagi ni, might aswell Ain hapdet blog ni sebab 3 hari Ain akan berada di London, tak tau kalau ada chance nak hapdet blog ke tak. huhu.

So, hari ni 26th hari bulan...kalau nak ikutkan, exactly 2 years ago Ain jumpa Heliza Helmi! hehe. Yes, I'm a BIG fan of her! Bila tau kak Ija nak datang England, I tried so hard to get a way to meet her! Tau yang beliau stay kat Malaysian Hall...dan kebetulan pulak Ain & family memang nak pergi London hari tu! :D

Mula-mula masuk dalam Malaysian Hall's restaurant...berdebar-debar jugak la...mana tau tetiba Heliza Helmi terpacak depan biji mata! hahah. Tapi takde punnn...so, keluar balik. Cakap ngan adik, Kak Heliza dah pergi tempat lain kot...

Pastu, Ain pusing tengok Heliza Helmi kat belakang kiteorang woi...OMG! haha.

Tak sangka ada jugak rezeki nak jumpa Heliza Helmi.

Bila nampak je beliau...

Ain: "Ehh Helizaaa!" *muka terkejut*
Heliza: Ehhh AINNN (ok tipu, kak Ija cakap 'ehhh' je)!

And then sembang-sembang, cakap pasal pergi borong kat kedai mana tadi (since it's a Boxing Day), beli perfume apa la, perfume apa wangi la...ok, so basically we were talking about perfume.

Yang hujung kiri ni kak Shazwieda, Heliza Helmi's PA :)

Pastu kak Shazwieda & kak Ija sebok dok cakap adik lelaki macam muka pelakon Jepun la, pelakon Korean laaa. Comel ke...hmmph comel apa!

Kak Shazwieda : "Ehh muka adik macam pelakon Jepun la!"
Kak Heliza : "Aaah la kan...nak tangkap gambar la dengan dia!"

Ehem...sapa yang femes ni? Lil bro kontrol macho le kononn, Kak Heliza nak tangkap gamba dengan dia. .. eleyh, tak jeles pon. Totally in denial.

Yang bestnya...bila jalan balik dengan adik lelaki, nak pegang la tangan dia masa nak melintas jalan tu...but guess what? Dia masukkan tangan kanan dia dalam glove and then suruh ain pegang tangan kiri dia.

Ain : ....
Adik : I have to keep it safe. Aleef salam dengan Heliza with that hand.
Ain : ...

Ain : Cantik kan dia?
Adik : Beautiful GILE!
Ain : ...

Dalam diam-diam dia dah jadi a BIG fan of Heliza Helmi jugak.

Tapi kulit Kak Heliza memang lawa gila. Beliau tak pakai make-up pon time tu tapi nak bersih & gebu! Dah la putih...huhu dalam hati, ada la perasaan jeles sikit-sikit. huhu.

But I was very happy that I actually met her! :)


Ok, harus tido sekarang. Have a good day everyone!


xoxo

Labels: ,

14 avengers commented

14 Comments:

Blogger Ohh Byha says:

woah . byha pon minat dgn Heliza juga :)


  26 December 2011 at 07:24

Blogger diha says:

wah..untung nye~~ ^^


  26 December 2011 at 07:37

Blogger si ngokngek says:

untunglar,kita kat malaysia pun takpernah jumpa..haha


  26 December 2011 at 10:23

Blogger Asmara says:

wowi.. boxing day! dpt rembat apa kali ni Ain? waa.. bestnya!


  26 December 2011 at 11:30

Blogger zOeY zAu YaH says:

wahhh syoknya...


  26 December 2011 at 17:04

Blogger Nazrul Ashraff & Syaza Athirah says:

wahhhhhhh. gempak gila. haha


  26 December 2011 at 17:54

Blogger Izzati Tatie says:

rase2nyer sye xde pun dtg england..hehe :P bdaway, im also da big fan of heliza !! besornyer mata die.


  26 December 2011 at 18:30

Blogger Farahin Ahmad says:

HAHHAAHAA...hey ur lil bro kelakarrr larh..


  27 December 2011 at 06:01

Blogger haney says:

wahhh hani yg dok mesia ni pon xpnh jumpa dia taw. hahaha


  28 December 2011 at 09:22

Blogger dayah says:

untungnya :) jgn lupa la this memoriable moment..ada sign helizax ? hehe


  28 December 2011 at 10:55

Blogger lynnaiza says:

lol with ur lil bro punya statement.kahkahkahkah.
sampai pakai glove tu.punya la jaga.. ;))))

lynn pon ada jumpa heliza awal bulan dis ni.dtg kampus sempena hari konvo sini.seriuslyyyyyy macam anak patung laa.comel+cantik+cute semua laaa.hewhewhew..


  30 December 2011 at 06:05

Blogger Ain SSB says:

Byha, dia banyak bagi inspirasi kan? :)

Diha & si ngokngek, aww InsyaAllah nnt awak pon akan jumpa Heliza satu hari nnt! :)

Kak As, dapat sikit2 je! Nnt Ain buat entri satu! Ceyhh! haha.


  1 January 2012 at 03:20

Blogger Ain SSB says:

Zoey, hehe.

Nazrul Ashraff & Syaza Athirah, gempak gilaaa ok! haha.

Izzati Tatie, ehhh, bukan awak pon ada sekali ke haritu? :P Yay for Heliza's fans! :D


  1 January 2012 at 03:22

Blogger Ain SSB says:

Farahin Ahmad, bila time dia ada buat salah tu, kelakar la jugak :P

Dayah, mmg tak bole lupa! But aww, tak mintak pon sain...malu! haha.

Haney, aww InsyaAllah satu hari nnt Hani jumpa la tu! ;)

Lynn, tu la pasal! haha. Awww mmg comel kan Heliza! Jelesss! huhu.


  1 January 2012 at 03:24

Post a Comment

Warning : Image heavy in most of my entries.


AIN S.B.
23 | England | Malaysian

A Muslim | A daughter | A sister | A dreamer | A reader | A writer | A photographer | A chocoholic -- so I had to cut down on this one urgh

"I am a dreamer and I will dream until all these visions in my head are fulfilled."
-- A


| Instagram: captaineverland
| Twitter | Keek : ainssb

Shipping service for Malaysian living in England ; Mira D Services


Where I live
My Photography
Talk About Fashion
Ramadhan in England
Hari Raya in England
Wordless Wednesday
Harry Potter's stuff
Jumpa Retis
Snow

The places I've been to:
London
Manchester
Bath
Kent
Lake District

January 2011 February 2011 March 2011 April 2011 May 2011 June 2011 July 2011 August 2011 September 2011 October 2011 November 2011 December 2011 January 2012 February 2012 March 2012 April 2012 June 2012 July 2012 August 2012 September 2012 October 2012 December 2012 January 2013 February 2013 March 2013 April 2013 May 2013 June 2013 July 2013 August 2013 January 2014 March 2014
Thankyou for visiting!
Have a nice day :)

« Older posts | Newer posts »