<!-- --><style type="text/css">@import url(https://www.blogger.com/static/v1/v-css/navbar/3334278262-classic.css); div.b-mobile {display:none;} </style> </head> <body><script type="text/javascript"> function setAttributeOnload(object, attribute, val) { if(window.addEventListener) { window.addEventListener('load', function(){ object[attribute] = val; }, false); } else { window.attachEvent('onload', function(){ object[attribute] = val; }); } } </script> <div id="navbar-iframe-container"></div> <script type="text/javascript" src="https://apis.google.com/js/plusone.js"></script> <script type="text/javascript"> gapi.load("gapi.iframes:gapi.iframes.style.bubble", function() { if (gapi.iframes && gapi.iframes.getContext) { gapi.iframes.getContext().openChild({ url: 'https://www.blogger.com/navbar.g?targetBlogID\x3d7643615283666885507\x26blogName\x3dConfessions+of+An+Escapist\x26publishMode\x3dPUBLISH_MODE_BLOGSPOT\x26navbarType\x3dBLACK\x26layoutType\x3dCLASSIC\x26searchRoot\x3dhttp://tinkerbellola.blogspot.com/search\x26blogLocale\x3den_GB\x26v\x3d2\x26homepageUrl\x3dhttp://tinkerbellola.blogspot.com/\x26vt\x3d-6896531344355242048', where: document.getElementById("navbar-iframe-container"), id: "navbar-iframe" }); } }); </script>

Friday, 16 December 2011@ 2:40 am
Fashion ; Jumper atok & nenek.

Assalammualaikum & hello,

Jumper atok & nenek? Apa tu? haha kat England memang diorang panggil jumper yang Ain pakai ni, 'grandad's jumper'. Ingat lagi, tahun-tahun yang lepas, orang kat sini macam malu nak pakai jumper atok & nenek ni...konon tak glamour la...but Ain selambe je belasah bapak Ain punya jumper...lol. Masa tak berapa sejuk pon Ain pakai jumper. But yang nipis la. Because it's very comfy & I love it! Kalau balik Malaysia, jumper nipis macam ni boleh pakai kot kan?

But now, it's all back in trend from what I can see.

Nak seluar aqua blue & jumper purple.
Especially bila One Direction (currently the hot & top boyband in England at the moment) pon dah start pakai jumper-jumper ni, lagi la fans nak ikut. And seluar colour-colour tak payah cakap la...lelaki (yang straight habis) pakai seluar pink pon dah tak heran.


Jumper yang Aston (the one with the hat) pakai ni lagi la. Orang kat sini panggil 'Christmas jumper'. Ingat lagi masa kat sekolah dulu, kawan Ain cakap..."I bet I'm gonna get a christmas jumper again from my nana." (Nana tu nenek) So, it's like...macam jumper tu memalukan.

And now everyone's wearing it.


The fashion will always recycling itself. Tahun ni orang kata..."eeww" and tahun depan dia yang dok gila-gila nak pakai style yang dia kata "eeww" tu. But as for me, kalau orang kata "eeww" but Ain tak rasa it's "eeww", Ain still pakai. If I like what I'm wearing, then I'd wear it.

Star sign ni sometimes betul jugak. Eceyh. haha.


Antara jumpers-jumpers yang Ain berkenan :)


xoxo

Labels: , , ,

20 avengers commented

20 Comments:

Blogger lynnaiza says:

nice je jumper tu.pakai je ain. ;)
pss,jumper dari stoke satuuuuuu.haha


  16 December 2011 at 03:44

Blogger Soo Hae Daa says:

owhh..ikut trend gak ke? igt org mesti nk pakai ni ms sejuk2...hehehe...leh gtu..??kikikiki


  16 December 2011 at 13:28

Blogger Ain SSB says:

Lynn, hehe thankyou Lynn :) InsyaAllah nnt nak balik sana, Ain bawak kat Lynn satu!But kat sana nak pakai time bila? haha.

Kak Soo, entah la diorang ni...huhu.


  16 December 2011 at 15:16

Blogger  says:

comell la jumper polka dot tuu!! i loike..!


  16 December 2011 at 16:57

Blogger Nazrul Ashraff & Syaza Athirah says:

libra>> eh? sama la.. i'm 3 oct .. eh..


  16 December 2011 at 18:55

Blogger hidayahjamal says:

oh...baru tau ni rupanya jumper..ingtkn sweater..looks like same but not


  17 December 2011 at 14:08

Blogger aidabeelicious says:

Yu so inspired dear :}


  17 December 2011 at 14:42

Blogger Ain SSB says:

Ain, comel kan! I loike tooo! :D

Nazrul Ashraff & Syaza Athirah, YAY! :D


  17 December 2011 at 15:10

Blogger Ain SSB says:

Dayah, ehh bagi Ain sama je kot but jumper usually worn over another clothes underneath it. But then again, sweater pon sama camtu cuma sweater more like cardigan kot...entah la...lol.

Aida, I'm inspired you? Awww thankyouuu hun *touched* <3


  17 December 2011 at 15:14

Blogger Laila Majid says:

ain !

saya tag ain,kalau sudi jawab la ye

http://lailamajid.blogspot.com/2011/12/11-things.html


  18 December 2011 at 11:58

Blogger syakey says:

jumper polkadot oren tu comelss! untunglahh duduk luar negara, nak pakai2 macam ni. best2 ;)


  19 December 2011 at 04:02

Blogger Nurul Iman Rosman says:

alahai, comel nyeee! :D


  19 December 2011 at 07:52

Blogger fae jamal says:

style ape pkai jumper tuh kan..;)ain pakai nampak comel je..hehe;)


  20 December 2011 at 08:59

Blogger say to easy=) says:

jumper kalo pakai kat sana org x pedulik sgt tpi kalo pakai kt msia ade yg mata ckp ok,ade mata yg nmpk mcm x penah nmp.hoh.


  21 December 2011 at 08:38

Blogger Ain SSB says:

Laila, ok InsyaAllah nnt Ain buat! Thanks for the tag! :)

Syakey, aw kat sana pon kalau pergi Cameron or Genting Highlands pon bole pakai ;)

Nurul Iman Rosman, apa yang comel? :P


  21 December 2011 at 12:46

Blogger Ain SSB says:

Fae, comel ke? haha mekasih but Ain mmg suka pakai jumper! :)

say to easy=), hmm ye la kan...sapa yang nak pakai jumper kat M'sia...panas gila...huhu.


  21 December 2011 at 12:48

Blogger mimi mn says:

Gambar comel :)


  22 December 2011 at 10:32

Blogger Ain SSB says:

mimi mn, aww mekasih hun :)


  24 December 2011 at 12:48

Blogger onie says:

pakai apa pon sekarang orang tak kisah,old fashion mai balik dah ,hehehe


  25 December 2011 at 00:30

Blogger Ain SSB says:

Onie, tu la pasai!


  26 December 2011 at 04:02

Post a Comment

Warning : Image heavy in most of my entries.


AIN S.B.
23 | England | Malaysian

A Muslim | A daughter | A sister | A dreamer | A reader | A writer | A photographer | A chocoholic -- so I had to cut down on this one urgh

"I am a dreamer and I will dream until all these visions in my head are fulfilled."
-- A


| Instagram: captaineverland
| Twitter | Keek : ainssb

Shipping service for Malaysian living in England ; Mira D Services


Where I live
My Photography
Talk About Fashion
Ramadhan in England
Hari Raya in England
Wordless Wednesday
Harry Potter's stuff
Jumpa Retis
Snow

The places I've been to:
London
Manchester
Bath
Kent
Lake District

January 2011 February 2011 March 2011 April 2011 May 2011 June 2011 July 2011 August 2011 September 2011 October 2011 November 2011 December 2011 January 2012 February 2012 March 2012 April 2012 June 2012 July 2012 August 2012 September 2012 October 2012 December 2012 January 2013 February 2013 March 2013 April 2013 May 2013 June 2013 July 2013 August 2013 January 2014 March 2014
Thankyou for visiting!
Have a nice day :)

« Older posts | Newer posts »