<!-- --><style type="text/css">@import url(https://www.blogger.com/static/v1/v-css/navbar/3334278262-classic.css); div.b-mobile {display:none;} </style> </head> <body><script type="text/javascript"> function setAttributeOnload(object, attribute, val) { if(window.addEventListener) { window.addEventListener('load', function(){ object[attribute] = val; }, false); } else { window.attachEvent('onload', function(){ object[attribute] = val; }); } } </script> <div id="navbar-iframe-container"></div> <script type="text/javascript" src="https://apis.google.com/js/plusone.js"></script> <script type="text/javascript"> gapi.load("gapi.iframes:gapi.iframes.style.bubble", function() { if (gapi.iframes && gapi.iframes.getContext) { gapi.iframes.getContext().openChild({ url: 'https://www.blogger.com/navbar.g?targetBlogID\x3d7643615283666885507\x26blogName\x3dConfessions+of+An+Escapist\x26publishMode\x3dPUBLISH_MODE_BLOGSPOT\x26navbarType\x3dBLACK\x26layoutType\x3dCLASSIC\x26searchRoot\x3dhttp://tinkerbellola.blogspot.com/search\x26blogLocale\x3den_GB\x26v\x3d2\x26homepageUrl\x3dhttp://tinkerbellola.blogspot.com/\x26vt\x3d-6896531344355242048', where: document.getElementById("navbar-iframe-container"), id: "navbar-iframe" }); } }); </script>

Tuesday, 13 December 2011@ 12:40 am
Orang dah start Christmas shopping!

Assalammualaikum & hello,

Pergi la shopping mall kat mana-mana dalam UK nih sekarang ni, penuh gila kot! Sabtu lepas pergi Birmingham Bullring Shopping Centre, Ya Allah...sesakkkk! Pulak tu, Birmingham ni lebih kurang macam London jugak...it's one of the biggest city dalam UK ni, so ramai la foreigners aswell! Tengok ramai orang Cina shopping kat Selfridges berbag-bag kau! Jeles je tengok! haha.

Sebenarnya bapak Ain ada kerja kat Birm, so kiteorang just tagged along. He dropped us there and yeah, pergi la mana nak pergi. Penat jugak bawak adik kesayangan (sayang la sangattt) dua orang ni shopping. Penat otak! huhu. Sebab Ain ni memang jenis suka berjalan dan tak kisah berjalan (kaki) jauh. Yang diorang ni pulak, cepat penat...so, sekejap-sekejap nak duduk...kesian tu, memang kesian, tapi masalahnya tempat tu ramai gila orang so nak cari tempat duduk pon susah. Cafe, restoran semua penuh!

Takut la jugak si Iba tetiba pengsan sebab dia memang dah ada pengalaman...masa Boxing Day (Winter sale) kat London 2 tahun lepas, dia pengsan tengah orang-orang ramai...panic la Ain & Ibu dibuatnya! Tu cakap dengan dia, ni last time bawak dia shopping tengah-tengah sale! Sebab bila time sale especially kat tempat-tempat shopping camni memang akan SESAKKK! Yang si Aleef pulak, biasa la lelaki...masuk kedai perempuan je, suruh cepat...nak tengok baju ke apa ke pon tak sempat dahhh. haish.

Tapi Iba best la, dia dapat coat baru & hari ni dia dapat kasut idaman dia!
Dia kumpul duit nak beli kasut ni haaa...
Style ala-ala Justin Bieber tu laa (she's not his big fan tho) ...tapi memang smart la kasut ni! Ain pon memang dah idam satu tapi tak bolehhhhhh laaa sebab tengah kumpul duit nak beli DSLR! T____T

And YAY! Sebab Ain kakak yang tersangat baikkkk (haha),
mereka hadiahkan Ain JLS punya new album! :D
(Actually, dapat ni sebelum bawak diorang pergi shopping pon! hehe)

Ain dah start pakai new lenses yang Ain menang contest candid photo by lovely Byha tu! hehe.
Style dia actually not much different from the one yang Ain selalu pakai tu, cuma ni lagi besar! Trying to get use to it...but I do love it! :D



xoxo

Labels: , ,

14 avengers commented

14 Comments:

Blogger Atiqah Wadiah says:

bestnyer dpt rasa org shopping kat oversea..
btw,nice eyes ^^


  13 December 2011 at 01:34

Blogger Ain SSB says:

Atiqah Wadiah, satu hari nnt InsyaAllah Atiqah pon akan rasa! :) hehe thankyouu kat contact lens from Byha! :)


  13 December 2011 at 01:42

Blogger Ohh Byha says:

woahhhh . nama Ain sangat cntik ;p heeee


  13 December 2011 at 05:42

Blogger zOeY zAu YaH says:

mak aih..ramainya org..


  13 December 2011 at 11:36

Blogger Ain SSB says:

Byha, nama?? Ke Byha nak ckp mata? haha :P

Zoey, mmg ramai..


  13 December 2011 at 13:32

Blogger Soo Hae Daa says:

beshnya ain...nk shopping kt sn gk...huhuuh


  13 December 2011 at 13:48

Blogger diha says:

uh..da ade lagu, hehe


  13 December 2011 at 14:14

Blogger Ain SSB says:

Kak Soo, datang la sini! hehe.

Diha, hehe yep :)


  13 December 2011 at 21:32

Blogger Nazrul Ashraff & Syaza Athirah says:

hoho. shopping, shopping, shopping.


  13 December 2011 at 23:29

Blogger Ain SSB says:

Nazrul Ashraff & Syaza Athirah, hehe biasa la pompuan :P


  14 December 2011 at 02:29

Blogger  says:

i love the kasut too..! XD stylo mylo


  15 December 2011 at 08:53

Blogger Ain SSB says:

Ain, kan kan! huhu.


  15 December 2011 at 14:02

Blogger syakey says:

kasut tu mmg trend skrg. tgk ramai org pakai yg ciplak punya -____-

edit gamba cantik ah, gamba comel! ;)


  19 December 2011 at 04:04

Blogger Ain SSB says:

Syakey, haha kasut tu kat sini pon jual yang made in Indonesia/China kot...huhu. Aww mekasih diatas pujian! :D


  21 December 2011 at 14:14

Post a Comment

Warning : Image heavy in most of my entries.


AIN S.B.
23 | England | Malaysian

A Muslim | A daughter | A sister | A dreamer | A reader | A writer | A photographer | A chocoholic -- so I had to cut down on this one urgh

"I am a dreamer and I will dream until all these visions in my head are fulfilled."
-- A


| Instagram: captaineverland
| Twitter | Keek : ainssb

Shipping service for Malaysian living in England ; Mira D Services


Where I live
My Photography
Talk About Fashion
Ramadhan in England
Hari Raya in England
Wordless Wednesday
Harry Potter's stuff
Jumpa Retis
Snow

The places I've been to:
London
Manchester
Bath
Kent
Lake District

January 2011 February 2011 March 2011 April 2011 May 2011 June 2011 July 2011 August 2011 September 2011 October 2011 November 2011 December 2011 January 2012 February 2012 March 2012 April 2012 June 2012 July 2012 August 2012 September 2012 October 2012 December 2012 January 2013 February 2013 March 2013 April 2013 May 2013 June 2013 July 2013 August 2013 January 2014 March 2014
Thankyou for visiting!
Have a nice day :)

« Older posts | Newer posts »