<!-- --><style type="text/css">@import url(https://www.blogger.com/static/v1/v-css/navbar/3334278262-classic.css); div.b-mobile {display:none;} </style> </head> <body><script type="text/javascript"> function setAttributeOnload(object, attribute, val) { if(window.addEventListener) { window.addEventListener('load', function(){ object[attribute] = val; }, false); } else { window.attachEvent('onload', function(){ object[attribute] = val; }); } } </script> <div id="navbar-iframe-container"></div> <script type="text/javascript" src="https://apis.google.com/js/plusone.js"></script> <script type="text/javascript"> gapi.load("gapi.iframes:gapi.iframes.style.bubble", function() { if (gapi.iframes && gapi.iframes.getContext) { gapi.iframes.getContext().openChild({ url: 'https://www.blogger.com/navbar.g?targetBlogID\x3d7643615283666885507\x26blogName\x3dConfessions+of+An+Escapist\x26publishMode\x3dPUBLISH_MODE_BLOGSPOT\x26navbarType\x3dBLACK\x26layoutType\x3dCLASSIC\x26searchRoot\x3dhttp://tinkerbellola.blogspot.com/search\x26blogLocale\x3den_GB\x26v\x3d2\x26homepageUrl\x3dhttp://tinkerbellola.blogspot.com/\x26vt\x3d-6896531344355242048', where: document.getElementById("navbar-iframe-container"), id: "navbar-iframe" }); } }); </script>

Monday, 16 January 2012@ 9:01 pm
Dah dapat tengok Ombak Rindu!

Assalammualaikum & hello,

Yes, finally dah dapat tengok Ombak Rindu! Bukan la nak nak tengok sangat, tapi dah semua orang kat Malaysia dok hype sangat pasal movie ni...so, kita yang dok ber-million batu dari Malaysia ni terpaksa la tunggu someone upload kat internet, baru bole tengok kan...huhu.

Ain rasa Ain pernah baca tau novel Ombak Rindu ni! Masa dulu time darjah 6 & tingkatan 1, Ain memang hantu novel Melayu (entah-entah, Ain ada novel ni kat rumah Malaysia...somewhere in the old box, perhaps)! But bila search on novel Ombak Rindu, memang Ain familiar sangat dengan kulit novel tu!

Anyway, orang kata jalan cerita dalam novel dengan movie ada lain sikit...Ain tak boleh nak agree ke apa la sebab Ain memang tak ingat dah macam mana exactly jalan cerita dalam novel dia. But untuk movie, I quite like it. Jalan cerita dia semua ok, cuma tak berkenan part diorang berpeluk...and scene yang diorang atas katil...macam...entah la. I think because knowing that they're Muslim kot. Kalau movie omputih ke, Korea ke, apa ke, tak berapa nak heran sangat la kan.

Overall, I rate it 4/5 (Aaron Aziz je dah 2.5 kot...haha amboii hang Ain!).



Pastu Ain ada tengok 'Aku bukan Tomboy' jugak. Nak tengok sebab Ain memang suka lakonan Shaheizy Sam & lakonan Scha jugak (Kak Scha pernah reply tweet Ain, dua kali! :D). Tapi part pengkid tu pon Ain macam tak boleh nak adapt sangat dalam kepala otak ni...

Tapi cerita dia agak funny la.

"....anak dara lagi ke?"
"Woii! Dara la! Ko pahal?"
Haha. Shaheizy Sam sangat cute kot time ni (siap buat gambar bergerak ni, so boleh tengok again & again part ni! haha :P) Expression dia tu...haisshh...


Ain tengok 'Aku Bukan Tomboy' ni dengan adik perempuan Ain. Bila habis tengok cerita ni, dia cakap... "takut la nak balik Malaysia...". I think she meant about mat rempit & pengkid semua tu la kot. Ain pon tatau nak cakap camne sebab Ain pon tatau camne exactly kat Malaysia dah sekarang...huhu.


xoxo

Labels:

9 avengers commented

9 Comments:

Blogger Cik Zety says:

hhuhu, aaron memang mengancam >.< *somi org tuhh* wahahha


  17 January 2012 at 04:33

Blogger Ohh Byha says:

byha tak tengok pon 2 filem ni walaupun duduk kat Malaysia .
haishh .
Ain slalu download movie kat mana ek ?


  17 January 2012 at 04:55

Blogger Ain SSB says:

Cik Zety, tu laaa! huhuaaa..

Byha, haha ye ke? Ain download kat http://jieazzmovie.net :)


  17 January 2012 at 08:40

Blogger Ariena Hisham says:

Haha. Sy pernah tgk Ombak Rindu je. Meleleh la jugak. Aku Bukan Tomboy tu tak pernah tgk lg even sy dok M'sia >.< Hee


  17 January 2012 at 12:11

Blogger Ain SSB says:

Ariena, haha ye ke...betul la org kata kan, lagi jauh, lagi kita nak dekat dengan dia. Bila depan mata, tak heran sangat...huhu.


  17 January 2012 at 13:10

Blogger Liza Razak says:

saya suka ombak rindu..best!!


  17 January 2012 at 19:01

Blogger  says:

haha, Malaysia tak menyeramkan pun. Meh meh balik Malaysia. Dua dua movie 'Ain dah tengok. 'Ain yang ni suka cerita aku bukan tomboy. Best2! hehe XD


  18 January 2012 at 08:02

Blogger hanabunga says:

kak ain!nak link utk download filem aku bukan tomboy tuuu.please2!:) reply kat blog hana ya thanks :)


  19 January 2012 at 00:56

Blogger Ain SSB says:

Liza, yep! :)

Ain, haha Ain mmg nak balik pon! :D Ain sana pon suka Aku Bukan Tomboy? YAY! haha.

Hana, will do hun! :)


  19 January 2012 at 03:07

Post a Comment

Warning : Image heavy in most of my entries.


AIN S.B.
23 | England | Malaysian

A Muslim | A daughter | A sister | A dreamer | A reader | A writer | A photographer | A chocoholic -- so I had to cut down on this one urgh

"I am a dreamer and I will dream until all these visions in my head are fulfilled."
-- A


| Instagram: captaineverland
| Twitter | Keek : ainssb

Shipping service for Malaysian living in England ; Mira D Services


Where I live
My Photography
Talk About Fashion
Ramadhan in England
Hari Raya in England
Wordless Wednesday
Harry Potter's stuff
Jumpa Retis
Snow

The places I've been to:
London
Manchester
Bath
Kent
Lake District

January 2011 February 2011 March 2011 April 2011 May 2011 June 2011 July 2011 August 2011 September 2011 October 2011 November 2011 December 2011 January 2012 February 2012 March 2012 April 2012 June 2012 July 2012 August 2012 September 2012 October 2012 December 2012 January 2013 February 2013 March 2013 April 2013 May 2013 June 2013 July 2013 August 2013 January 2014 March 2014
Thankyou for visiting!
Have a nice day :)

« Older posts | Newer posts »