<!-- --><style type="text/css">@import url(https://www.blogger.com/static/v1/v-css/navbar/3334278262-classic.css); div.b-mobile {display:none;} </style> </head> <body><script type="text/javascript"> function setAttributeOnload(object, attribute, val) { if(window.addEventListener) { window.addEventListener('load', function(){ object[attribute] = val; }, false); } else { window.attachEvent('onload', function(){ object[attribute] = val; }); } } </script> <div id="navbar-iframe-container"></div> <script type="text/javascript" src="https://apis.google.com/js/plusone.js"></script> <script type="text/javascript"> gapi.load("gapi.iframes:gapi.iframes.style.bubble", function() { if (gapi.iframes && gapi.iframes.getContext) { gapi.iframes.getContext().openChild({ url: 'https://www.blogger.com/navbar.g?targetBlogID\x3d7643615283666885507\x26blogName\x3dConfessions+of+An+Escapist\x26publishMode\x3dPUBLISH_MODE_BLOGSPOT\x26navbarType\x3dBLACK\x26layoutType\x3dCLASSIC\x26searchRoot\x3dhttp://tinkerbellola.blogspot.com/search\x26blogLocale\x3den_GB\x26v\x3d2\x26homepageUrl\x3dhttp://tinkerbellola.blogspot.com/\x26vt\x3d-6896531344355242048', where: document.getElementById("navbar-iframe-container"), id: "navbar-iframe" }); } }); </script>

Saturday, 28 July 2012@ 3:23 pm
London Olympics Opening Ceremony 2012

Assalammualaikum & hello,


(Edits of constantinspiration on tumblr)

Akhirnya, yang ditunggu-tunggu oleh semua penduduk England...pembukaan Olympics 2012 telahpun selesai. (ehh, rasa macam ada benda salah je dalam sentence ni? haha)

Ain tak tengok full pon sebab masa dia start kiteorang tengah dok sibuk-sibuk nak siapkan untuk berbuka. Time berbuka kiteorang berbuka rumah Kak Siti, and sambil makan tu baru start tengok tv.


Part Queen jumped from the helicopter tu lawak. Siap ada James Bond escort lagi. haha. I think part yang Voldemort tu patutnya diorang buat giant Harry Potter lagi ok kot. huhu. And then there's the legend Mr. Bean. haha. But diorang missed one thing...they should have included Doctor Who or even the tardis at least T_T

Kat timeline twitter Ain, ramai yang dok tweet pasal Tom Daley je. He's a swimmer for Great Britain and sebab muka dia gorjes la sangat (eh memang cute pon tapi). Seriously, almost semua tweets yang Ain came across last night were talking about Tom Daley.

Pastu time negara-negara keluar kan, ada je omputih-omputih yang bengong sesuka hati diorang je tweet and melawak-lawakkan nama negara orang lain. Err paham la korang tak reti geography but perlu ke nak tunjuk sangat yang betapa tak pandainya korang? Ain pon tak pernah dengar few of the countries but senyap-senyap dah la.

Pastu yang kiteorang dok tunggu la Malaysia...sekali time Malaysia keluar, kamera tunjuk 2 saat je muka pemegang bendera, pastu dia tunjuk gambar orang lain (adik Ain kata camera tunjuk Tom Daley tengah bagi sign...what? why?). Ish, bengang lagi sekali. Walaupon Malaysian's athletes tak banyak mana, but apsal diorang nak potong-potong sesuka hati?

Bulan Ramadhan Ain. Sabar, sabar.


Tapi yang tak menahan time team Great Britain keluar, Queen boleh pulak buat muka dek je.

"Sorry people, just checking my nails."
"Oh, the queen look happy and excited."
"The queen could at least pretend to care."
"I need to get my nails done."


hahaha.


Kat London sekarang ni memang confirmed sesak. Selalu pon dah packed with people, lagi la time Olympics ni. Memang dah dijangkakan "extra 1 million tourists would be expected in London every day during the Olympics".

Ain pon ada rasa nak pergi London, nak tangkap gambar...but kalau pergi kena naik train...Mr bapak driver memang dah cakap dia taknak bawak kereta masuk London time ni. But then again, bulan puasa...nak naik train macam takut penat. Puasa panjang pulak tu tahun ni...huhu.


Overall...quite amazing la pembukaan Olympics 2012 kat London. Although, I still think ada performances yang tak perlu kot...

But ohh, Ain paling suka bila diorang nyalakan the cauldron.

lighting the cauldron

Beautiful.


xoxo


P.S Tengok badminton match tadi. Men's double Malaysia vs Japan! Go team Malaysiaaaa! :D

Labels:

10 avengers commented

10 Comments:

Blogger elin.shazlin says:

Assalamualaikum adik... salam ukhuwah =) so sweet tgk adik ni.. suke bce blog awak.. akak bangga dgn awak sbb mngekalkan ciri2 muslimah dan kemelayuan wlaupon duduk di England... Very proud of u =)


  28 July 2012 at 21:39

Blogger Ain SSB says:

elin.shazlin, Waalaikumsalam Kak Elin, salam ukhuwah. Aww thank you so much. Alhamdulillah, Ain ada parents yang selalu ajar Ain supaya tak lupa agama & asal usul Ain :)


  28 July 2012 at 22:43

Blogger Nazrul Ashraff says:

nak lagi, nak lagiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiii. ahahaha. live from london tu. mahal entry


  29 July 2012 at 02:39

Blogger man yusoef says:

Queen Elizabeth memang sempoi habis..haha..tapi wondering dia ke yang terjun parachute tu?

tapi serius team diorg memang kreatif buat elemen kejutan..ada James Bond, Mr Bean..haha


  29 July 2012 at 05:05

Blogger Ain SSB says:

Nazrul, haha tungguuuu~ free entry je sbb tengok kat tv :P

Man, haha bukan Queen betul tu...diorang mmg selalu buat fake Queen kalau bab2 camtu. Mmg dah agak diorang akan keluar semua yang legend2 and semua yang dibanggakan oleh diorang termasuk la Harry Potter!


  29 July 2012 at 17:09

Blogger LynnAiza says:

alaa Ainn..part queen tu tak tengokkk.. :\

tapi suka part mr.bean tuu.hahaha.and yang org naik basikal tu.siap terbang2 lagi.serius cool gila. ;p


  29 July 2012 at 23:46

Blogger elin.shazlin says:

Alhamdulillah... nty update byk2 ye.. suke bce cite dr jauh ni =)


  31 July 2012 at 14:44

Blogger  says:

haha, kelakar je bace pasal queen tu. ;P


  1 August 2012 at 16:47

Blogger syakey says:

must be an amazing experience dapat tengok olympic! :D

okey,part queen tu mmg tak boleh belah. hehe


  2 August 2012 at 02:29

Blogger Ain SSB says:

Lynn, alaa terlepas la tu! Can't blame you though...Ain pon bukannya duduk depan TV tu sepanjang masa opening ceremony tu tgh on. Tapi part Mr. Bean tu mmg best! haha.

Kak Elin, InsyaAllah. Thank you again :)

Ain, haha Ain bace tweets kat timeline Ain pon tergelak gelak xD

Syakey, Ain tengok live kat tv je pon. huhu. Memang! haha.


  3 August 2012 at 01:41

Post a Comment

Warning : Image heavy in most of my entries.


AIN S.B.
23 | England | Malaysian

A Muslim | A daughter | A sister | A dreamer | A reader | A writer | A photographer | A chocoholic -- so I had to cut down on this one urgh

"I am a dreamer and I will dream until all these visions in my head are fulfilled."
-- A


| Instagram: captaineverland
| Twitter | Keek : ainssb

Shipping service for Malaysian living in England ; Mira D Services


Where I live
My Photography
Talk About Fashion
Ramadhan in England
Hari Raya in England
Wordless Wednesday
Harry Potter's stuff
Jumpa Retis
Snow

The places I've been to:
London
Manchester
Bath
Kent
Lake District

January 2011 February 2011 March 2011 April 2011 May 2011 June 2011 July 2011 August 2011 September 2011 October 2011 November 2011 December 2011 January 2012 February 2012 March 2012 April 2012 June 2012 July 2012 August 2012 September 2012 October 2012 December 2012 January 2013 February 2013 March 2013 April 2013 May 2013 June 2013 July 2013 August 2013 January 2014 March 2014
Thankyou for visiting!
Have a nice day :)

« Older posts | Newer posts »