<!-- --><style type="text/css">@import url(https://www.blogger.com/static/v1/v-css/navbar/3334278262-classic.css); div.b-mobile {display:none;} </style> </head> <body><script type="text/javascript"> function setAttributeOnload(object, attribute, val) { if(window.addEventListener) { window.addEventListener('load', function(){ object[attribute] = val; }, false); } else { window.attachEvent('onload', function(){ object[attribute] = val; }); } } </script> <div id="navbar-iframe-container"></div> <script type="text/javascript" src="https://apis.google.com/js/plusone.js"></script> <script type="text/javascript"> gapi.load("gapi.iframes:gapi.iframes.style.bubble", function() { if (gapi.iframes && gapi.iframes.getContext) { gapi.iframes.getContext().openChild({ url: 'https://www.blogger.com/navbar.g?targetBlogID\x3d7643615283666885507\x26blogName\x3dConfessions+of+An+Escapist\x26publishMode\x3dPUBLISH_MODE_BLOGSPOT\x26navbarType\x3dBLACK\x26layoutType\x3dCLASSIC\x26searchRoot\x3dhttp://tinkerbellola.blogspot.com/search\x26blogLocale\x3den_GB\x26v\x3d2\x26homepageUrl\x3dhttp://tinkerbellola.blogspot.com/\x26vt\x3d-6896531344355242048', where: document.getElementById("navbar-iframe-container"), id: "navbar-iframe" }); } }); </script>

Saturday, 21 July 2012@ 8:08 pm
Ramadhan Day 1. Rindunya nak pergi bazaar Ramadhan.

Assalammualaikum & hello,

Alhamdulillah, selesai dah satu hari berpuasa and lagi sejam lebih sikit, dua hari dah. hehe. Semalam buat jamuan berbuka puasa kat rumah Ain, walaupun siang tu Ain & parents were doing some hard works tapi disebabkan ibu memang dah niat nak panggil warga Melayu Stoke berbuka puasa di rumah kami untuk first day puasa...

Menu utama: Nasi ayam bebeh! Kiteorang tak sempat buat kuih sebab balik dari kerja terus nak prepare untuk menu utama. So buah-buahan tempatan pon jadi la ek? huhu.

Air special ala-ala...ehh, tak ingat la nama dia tapi Ain ingat dulu pernah beli kat bazaar Ramadhan (9 yrs ago huhuaaa)...macam laicikang kot?

Ahhh, rindunya la nak pergi bazaar Ramadhan!

Resipi nasi ayam ni ibu dapat dari kawan dia. Sangat sedappp!


Masing-masing dah kekenyangan time ni. huhu.


Alhamdulillah, tercapai hajat ibu. Tapi kali ni punya makan-makan sunyi sikit sebab family Aunty Lynn & Aunt Su dah balik...selalu yang memeriahkan suasana, Uncle Mastika (Aunty Lynn's husband) & Uncle Najib (Aunty Su's husband)...huhu. And Aunty Lynn... (sudah-sudah, Ain! Bulan-bulan posa ni hang nak dok sedih-sedih pulak! Haish)


xoxo

Labels:

9 avengers commented

9 Comments:

Blogger Fazlinil Irma says:

Ramadhan kareem ain.
smoga diberi kekuatan utk berpuasa 18 jam.

lama tu..!! ;))


  22 July 2012 at 02:17

Blogger Nazrul Ashraff says:

tetiba rasa lapar la pulak bila nampak makanan tu. haha


  22 July 2012 at 05:59

Blogger LynnAiza says:

bestnya berbuka ramai2 macam tu.mak ain mesti paling sibuk kan semalam?;p

i bet ain mesti terkejut if pergi bazaar nanti.ye lah,lepas dah 9tahun tak balik sini.hihih


  22 July 2012 at 15:54

Blogger lynn says:

Ain.....!!! terasa janggal pulak tengok gambar tu sebab tak ada aunty su & aunty lynn :(( please bring me back to UK......!!!! huaaarrrgghhhh!!!! rindunyer kat semua......


  23 July 2012 at 01:38

Blogger Asmara says:

Selamat berpuasa Ain! x nak balik raya ke? hehe.. kan! sebagai perantau pasar ramadhan yg teringin nak pegi. hihi..


  23 July 2012 at 06:56

Blogger anis scha says:

dkt sana mknn mst selalu msak sndiri kan? kalau balik malaysia, then pegi bazar mesti semua yg ada dkt bazar tuu sys ain nak beli kan? hehe :p


  23 July 2012 at 07:13

Blogger Maya Lisa says:

wahhh ~ mesti ain rindu nak datang jalan jalan dalam bazaar ramadhan kan........ datang lah malaysia sesekali ainn :)


  23 July 2012 at 08:53

Blogger Ain SSB says:

Kak Irma, mmg lama tapi kan Alhamdulillah so far, tak la rasa lama yang seperti dijangkakan :D

Nazrul, tu ckp time puasa ke tuuu? Haa tak baik! haha.

Lynn, mmg ibu Ain paling sibuk tapi Ain pon sibuk menolong jugak! hehe. Uhh mesti tekezuttt!


  24 July 2012 at 00:55

Blogger Ain SSB says:

Aunty Lynn, tu laaa :( Kalau Ain ada box biru mcm Doctor Who tu kan best! Bole teleport Aunty balik kat sini! huhuhu.

Kak As, bukan taknak akk. Kalau ada rezeki tu, InsyaAllah kan...huhu.

Anis, time bulan puasa mmg tiap2 hari masak sendiri. huhu. Tu la...mesti rambang mata tengok semua gerai! ahaa.

Maya, rindu sgt! InsyaAllah Maya, kalau diberi rezeki duit lebih sikit mmg satu family nak balik Malaysia! huhu.


  24 July 2012 at 00:59

Post a Comment

Warning : Image heavy in most of my entries.


AIN S.B.
23 | England | Malaysian

A Muslim | A daughter | A sister | A dreamer | A reader | A writer | A photographer | A chocoholic -- so I had to cut down on this one urgh

"I am a dreamer and I will dream until all these visions in my head are fulfilled."
-- A


| Instagram: captaineverland
| Twitter | Keek : ainssb

Shipping service for Malaysian living in England ; Mira D Services


Where I live
My Photography
Talk About Fashion
Ramadhan in England
Hari Raya in England
Wordless Wednesday
Harry Potter's stuff
Jumpa Retis
Snow

The places I've been to:
London
Manchester
Bath
Kent
Lake District

January 2011 February 2011 March 2011 April 2011 May 2011 June 2011 July 2011 August 2011 September 2011 October 2011 November 2011 December 2011 January 2012 February 2012 March 2012 April 2012 June 2012 July 2012 August 2012 September 2012 October 2012 December 2012 January 2013 February 2013 March 2013 April 2013 May 2013 June 2013 July 2013 August 2013 January 2014 March 2014
Thankyou for visiting!
Have a nice day :)

« Older posts | Newer posts »