<!-- --><style type="text/css">@import url(https://www.blogger.com/static/v1/v-css/navbar/3334278262-classic.css); div.b-mobile {display:none;} </style> </head> <body><script type="text/javascript"> function setAttributeOnload(object, attribute, val) { if(window.addEventListener) { window.addEventListener('load', function(){ object[attribute] = val; }, false); } else { window.attachEvent('onload', function(){ object[attribute] = val; }); } } </script> <div id="navbar-iframe-container"></div> <script type="text/javascript" src="https://apis.google.com/js/plusone.js"></script> <script type="text/javascript"> gapi.load("gapi.iframes:gapi.iframes.style.bubble", function() { if (gapi.iframes && gapi.iframes.getContext) { gapi.iframes.getContext().openChild({ url: 'https://www.blogger.com/navbar.g?targetBlogID\x3d7643615283666885507\x26blogName\x3dConfessions+of+An+Escapist\x26publishMode\x3dPUBLISH_MODE_BLOGSPOT\x26navbarType\x3dBLACK\x26layoutType\x3dCLASSIC\x26searchRoot\x3dhttp://tinkerbellola.blogspot.com/search\x26blogLocale\x3den_GB\x26v\x3d2\x26homepageUrl\x3dhttp://tinkerbellola.blogspot.com/\x26vt\x3d-6896531344355242048', where: document.getElementById("navbar-iframe-container"), id: "navbar-iframe" }); } }); </script>

Tuesday, 19 June 2012@ 6:34 pm
Khyra Najeeya, I'll miss you...

Assalammualaikum & hello,

Sabtu hari tu last day Ain jaga Chubby Chubby/Little Gemben/Khyra. 1 tahun 1 bulan 14 hari. Jumaat ni Chubby Chubby & family dia pulak turn untuk tinggalkan Ain. Tetiba dah terasa sebak. Even sekarang dia dah stop datang rumah Ain pagi-pagi, masa bangun tu still rasa macam dia ada tidur sebelah Ain je. huhu.

1. Selamat pagi!
2. Kekekekeke
3. Eeee, spek ni tak bole nak besar lagi ke?
4. Saya sukewww mandiii!


Lately hari tu, semenjak dia dah reti nak bercakap, bangun bangun je terus berceramah, mulut senget-senget satu, tangan pon nak ikut mulut jugak. Buat lawak la Khyra ni. Pastu bila time mandi, taknak keluar, nak rendam selagi Ain larat bertenggek kat tepi bathtub. Dia suke lalu muka dia bawah shower tu.


Masa dia reti nak sebut nama Ain. haha.

Dia suka lagu Shy Boy & Starlight Moonlight by Secret (K-POP girl group). Start daripada satu hari tu dia taknak pakai pampers, so ain bukak lagu kat phone Ain, tetiba dia joget. Tengah nak pakai pampers, bole pulak goyang bontot. haha.


Ni masa dia tak berapa nak ada mood joget lagi. Kalau time dia ada mood tu,
haaa goyong macam tak hingattt! haha.

Erm btw, tolong abaikan bilik saya yang bersepah tu...


Bila pasang satu lagu ni (Going Crazy by Song Jieun & Bang Yongguk), time rap tu mulut dia mesti terkumat-kamit...konon dia tengah rap la jugak tu. Khyra, Khyra, hahaha.

Sorry Aunty Su & Uncle Najib, Ain ajar anak Aunty & Uncle bukan-bukan~ T__T

It could be a little bit tiring, but I have always loved taking care of you.
Khyra...Kak Ain tatau la bila Kak Ain akan balik Malaysia...but jangan lupa Kak Ain, ok?


xoxo

Labels: ,

6 avengers commented

6 Comments:

Blogger Ninie Hanis says:

alololo.. baby hyra yg comel..mmg terasa kan bila dia dh balik msia.takpela pasni gi tolong babysit baby kak niza pulak.hee..

ain,kirim salam kat kak nik salida ya nanti. :)


  19 June 2012 at 22:25

Blogger lynn says:

Ain...you make me cry!!! huaaaarrrggghhhh....... :(


  20 June 2012 at 00:36

Blogger Nazrul Ashraff & Syaza Athirah says:

comelnyaaaaaaaaaaaaaaaaaa.. mesti sob3x kan.


  20 June 2012 at 12:31

Blogger dayah says:

so cute....sabar k ain


  23 June 2012 at 16:58

Blogger lovelywa says:

kyra dah selamat sampai kat umah nenek dia kat Cheras..pestaim jumpe dia..cute gile..tapi mulut tak berbunyik langsung..mayb pestaim jumpe kitorang kan..cam blur2 lagik..ape pun ain jgn sedih2 oke..

(kak wawa..aka makcik kyra)


  25 June 2012 at 09:23

Blogger Ain SSB says:

Kak Ninie, yup mmg terasa. But Kak Niza tak busy so buat apa dia nak bagi Ain jaga. huhu. Dah Auntie Su cakap Waalaikumsalam :)

Lynn, sorry, but...sedih laa. huhu.

Nazrul Ashraff & Syaza Athirah, sobx3 sangat.

Dayah, thank you. huhu.

lovelywa, salam Kak Wawa, tu la...Uncle Najib ada beritau. Khyra mmg selalu happy go lucky. huhu. Nanti dia back to normal la tu kan :) Ok, thank you.


  28 June 2012 at 10:13

Post a Comment

Warning : Image heavy in most of my entries.


AIN S.B.
23 | England | Malaysian

A Muslim | A daughter | A sister | A dreamer | A reader | A writer | A photographer | A chocoholic -- so I had to cut down on this one urgh

"I am a dreamer and I will dream until all these visions in my head are fulfilled."
-- A


| Instagram: captaineverland
| Twitter | Keek : ainssb

Shipping service for Malaysian living in England ; Mira D Services


Where I live
My Photography
Talk About Fashion
Ramadhan in England
Hari Raya in England
Wordless Wednesday
Harry Potter's stuff
Jumpa Retis
Snow

The places I've been to:
London
Manchester
Bath
Kent
Lake District

January 2011 February 2011 March 2011 April 2011 May 2011 June 2011 July 2011 August 2011 September 2011 October 2011 November 2011 December 2011 January 2012 February 2012 March 2012 April 2012 June 2012 July 2012 August 2012 September 2012 October 2012 December 2012 January 2013 February 2013 March 2013 April 2013 May 2013 June 2013 July 2013 August 2013 January 2014 March 2014
Thankyou for visiting!
Have a nice day :)

« Older posts | Newer posts »