<!-- --><style type="text/css">@import url(https://www.blogger.com/static/v1/v-css/navbar/3334278262-classic.css); div.b-mobile {display:none;} </style> </head> <body><script type="text/javascript"> function setAttributeOnload(object, attribute, val) { if(window.addEventListener) { window.addEventListener('load', function(){ object[attribute] = val; }, false); } else { window.attachEvent('onload', function(){ object[attribute] = val; }); } } </script> <div id="navbar-iframe-container"></div> <script type="text/javascript" src="https://apis.google.com/js/plusone.js"></script> <script type="text/javascript"> gapi.load("gapi.iframes:gapi.iframes.style.bubble", function() { if (gapi.iframes && gapi.iframes.getContext) { gapi.iframes.getContext().openChild({ url: 'https://www.blogger.com/navbar.g?targetBlogID\x3d7643615283666885507\x26blogName\x3dConfessions+of+An+Escapist\x26publishMode\x3dPUBLISH_MODE_BLOGSPOT\x26navbarType\x3dBLACK\x26layoutType\x3dCLASSIC\x26searchRoot\x3dhttp://tinkerbellola.blogspot.com/search\x26blogLocale\x3den_GB\x26v\x3d2\x26homepageUrl\x3dhttp://tinkerbellola.blogspot.com/\x26vt\x3d-6896531344355242048', where: document.getElementById("navbar-iframe-container"), id: "navbar-iframe" }); } }); </script>

Tuesday, 14 May 2013@ 7:35 pm
Oh no! Tak boleh makan ceklat dahhhh!

Assalammualaikum & hello,

Apa cer? Selalu dengar orang tanya tu..
'cer' tu singkat untuk 'cerita' la kan?
So, cerita tentang hidup Ain sekarang...hmm, nak start dari mana eh, let's see...


1) Allergic to ceklat?

Titew suka makan ceklat manyak manyak manyak but titew allergik to ceklat... acane niiii?

Tu la, tengah sedih ni...I'm a chocoholic tapi kena stop makan ceklat. It's like a part of my body is being taken away. *nangis sepuluh baldi*

Camni sebenarnya...muka Ain dah lama dah ada acne tapi lately ni makin teruk. Dulu Ain quite sure yang Ain allergic tu belacan...(dah lama tak makan sambal belacan! Benci tau dengan orang yang boleh makan belacan!) And then ada orang kata, ceklat, kacang, coffee pon boleh jadi sebab jugak. Pastu adik Ain cakap mungkin ceklat la! Sebabnya Ain tiap-tiap hari makan ceklat. No kidding. Every single day mesti ada makan ceklat. So, ok...I'd give it a try. Try stop makan ceklat and see the reaction. And to my surprise, it kinda work...muka Ain tak naik jerawat besar-besar dah sangat. It has now been more than a week since I stopped eating chocolate (ada jugak curik2 makan roti/biskut rasa ceklat...tu ok kot). 

But yeah, tu la...I have to get chocolate out of my life for now...which is the biggest sacrifice I have done in my life so far. Sedih kan? *nangis sambil kesat hingus*

 Ni tak habis lagi ni...

Ni la beg yang dibawa kehulur kehilir...penuh tak penuhnya ceklat dalam ni.
Takpe la Ain, sedekah je. Dah tiba masa untuk insaf dah...
Sudah, sudah. *pats self on the back*

#acnesucks



2) PRU13

So yeah, PRU13. Walaupon Ain tak mengundi (terus terang huhu), but Ain tried to keep up to date. Kat twitter tu kan, time-time nak mengundi hari tu ramai je dok sibuk-sibuk tweet pasal ini tak puas hati dengan itu, itu bergaduh dengan yang lagi satu...so, at the same time, even though tak sure 100% if those rumors were true, but it kept me informed.

Ain rasa ain tau ain sokong siapa (what am I talking like, opkos la you have to know yourself aish) but then again, for the past years, Ain banyak luangkan masa di England more than Malaysia...I don't even know apa yang dah change, apa yang dah dibina baru...so, it's not really fair for me to vote because I'd probably be biased rather than actually acknowledge who deserved more to win because...I admit, I don't have a clue. huhu.

But anyway, kita dah tahu keputusannya dah pon. Tahnian BN! I shall wish for you to make our country even better than before! :)


3) Currently learning Japanese & Korean language.

Ni tengah semangat ni. Sebenarnya azam dah bertahun lama dah nak bagi fluent kan dua languages ni. But asyik tak terbuat (and then again, takde masa). Before ni, Ain boleh cakap dan paham sikit-sikit ... Ain dah boleh menulis, memorize the characters dan membaca (for both languages, tapi banyak tak paham haha). So yeah, sementara tengah bersemangat ni kan! Kalau tak dapat pergi sambung belajar kat sana, at least dapat pergi sana nanti boleh la berlagak konon dah duduk sana lama sebab boleh cakap fluently (amboi berangan!).


4) Currently mood macam rollercoaster.

Entah la lately ni, mood turun naik, turun naik. Sekejap ada feeling nak hug teddy bear 24/7, sekejap ada feeling nak buat WWF dengan teddy bear tu. Haish.


Anyway, I hope you guys have been keeping yourself well!


xoxo

Labels:

6 avengers commented

6 Comments:

Blogger Hijab Valley says:

Salam sister.. jemputlah berkunjung ke blog Hijab Valley. Byk koleksi shawl dan tudung2 menarik dari HV collection. Promosi dan GA sempena pembukaan blog shop ini juga sedang diadakan sehingga 30mei. Jangan lupa follow juga ye.. =)

Terima Kasih
http://hijab-valley.blogspot.com


  15 May 2013 at 18:31

Blogger lindamokhtar says:

alaaa babe ruginya kan tak dapat makan chocolate.I pn chocoholic juga.everyday mesti makan makanan yg ada cokelat tu.hehehe
and yeah my skin pun ada problem juga.but now bila dah kurangkan makan cokelat kulit pn makin baik.I kalau tak tahan rindu makan cokelat tu I akan minum susu cokelat so nanti dalam 2 ke 3 hari bila tak makan cokelat pun rasa okay je.kalau tak minum susu cokelat tu everyday mesti nak cari cokelat.hehe


  16 May 2013 at 02:26

Blogger anis scha says:

Akak, Anis punnnn sama tak boleh coklat dah. Sedih T_T


  16 May 2013 at 16:15

Blogger elin.shazlin says:

Salam dear.. tkde fb ea? akk nak add..


  17 May 2013 at 17:10

Blogger Nur Syahirah says:

OH NO!!!!! x leh makan ceklat..jgn sediyh yer..betul la kan klu kita nak something kita kne give up something else...huhu...ini tidak adil2!!!


  18 May 2013 at 08:13

Blogger Ain SSB says:

Hijab Valley, w'salam. InsyaAllah akan disinggah! :)

Linda, aww kan kan! Susahkan nak bagi diri ni tak makan coklat? huhuu.

Anis, aww hun, you pon sama jugak tak bole makan ceklat? T__T

Kak Elin, ada kak. Tapi Ain dah tak aktif sangat kat fb. But kalau nak add, bole. Nama ain kat situ 'Ain Syatirah SB' :)

Nur Syahirah, tu laaaa! Sedih gile! Tapi nak buat camna, nak kulit cantik punya pasal huuuuhu.


  20 May 2013 at 20:29

Post a Comment

Warning : Image heavy in most of my entries.


AIN S.B.
23 | England | Malaysian

A Muslim | A daughter | A sister | A dreamer | A reader | A writer | A photographer | A chocoholic -- so I had to cut down on this one urgh

"I am a dreamer and I will dream until all these visions in my head are fulfilled."
-- A


| Instagram: captaineverland
| Twitter | Keek : ainssb

Shipping service for Malaysian living in England ; Mira D Services


Where I live
My Photography
Talk About Fashion
Ramadhan in England
Hari Raya in England
Wordless Wednesday
Harry Potter's stuff
Jumpa Retis
Snow

The places I've been to:
London
Manchester
Bath
Kent
Lake District

January 2011 February 2011 March 2011 April 2011 May 2011 June 2011 July 2011 August 2011 September 2011 October 2011 November 2011 December 2011 January 2012 February 2012 March 2012 April 2012 June 2012 July 2012 August 2012 September 2012 October 2012 December 2012 January 2013 February 2013 March 2013 April 2013 May 2013 June 2013 July 2013 August 2013 January 2014 March 2014
Thankyou for visiting!
Have a nice day :)

« Older posts | Newer posts »