<!-- --><style type="text/css">@import url(https://www.blogger.com/static/v1/v-css/navbar/3334278262-classic.css); div.b-mobile {display:none;} </style> </head> <body><script type="text/javascript"> function setAttributeOnload(object, attribute, val) { if(window.addEventListener) { window.addEventListener('load', function(){ object[attribute] = val; }, false); } else { window.attachEvent('onload', function(){ object[attribute] = val; }); } } </script> <div id="navbar-iframe-container"></div> <script type="text/javascript" src="https://apis.google.com/js/plusone.js"></script> <script type="text/javascript"> gapi.load("gapi.iframes:gapi.iframes.style.bubble", function() { if (gapi.iframes && gapi.iframes.getContext) { gapi.iframes.getContext().openChild({ url: 'https://www.blogger.com/navbar.g?targetBlogID\x3d7643615283666885507\x26blogName\x3dConfessions+of+An+Escapist\x26publishMode\x3dPUBLISH_MODE_BLOGSPOT\x26navbarType\x3dBLACK\x26layoutType\x3dCLASSIC\x26searchRoot\x3dhttp://tinkerbellola.blogspot.com/search\x26blogLocale\x3den_GB\x26v\x3d2\x26homepageUrl\x3dhttp://tinkerbellola.blogspot.com/\x26vt\x3d-6896531344355242048', where: document.getElementById("navbar-iframe-container"), id: "navbar-iframe" }); } }); </script>

Tuesday, 11 June 2013@ 1:21 am
Ingatkan bubble tea macam teh tarik...

Assalammualaikum & hello,

Hari Sabtu bersamaan 01.06.2013, time tu cuti sekolah nak dekat habis, sempat pi bawak adik jalan-jalan kat Central London. Jalan punya jalan sampai la terserempak dengan Chinatown (amboi, ayat 'terserempak' macam la Chinatown tu pon berjalan). Sekali nampak ada kedai comel jual BUBBLE TEA. Ain selalu la dengar orang cakap bubble tea ni sedap (especially amongst kawan-kawan Asian yang minat KPOP)...Ain dok ingatkan bubble tea ni macam teh tarik. Ye la, teh tarik kan ada buih buih...
 
Rupa-rupanya...gini la bubble teanya. 
Takde buih sangat pon but siap ada macam-macam flavour!
Ain try TARO flavour with tapioca pearl. Oh my life, sedappppppppp gilaaaaaa!
Kaler dia purple (dalam gambar tak nampak sangat purplenya).
Taro ni sejenis keledek jugak rasanya. Tapi memang sedap la! 
Yang tapioca pearl dia tu pon yummmyyy!
Dia boleh pilih nak sejuk or panas...
dah time tu cuaca agak panas, Ain pilih sejuk la! :D

 Ni la kedainya. Kecik je, tapi menarik perhatian ramai!
Staffs pon friendly!

 
 Ni salah satu lorong dalam Chinatown. Kedai tu deret ni.

Mula-mula tu jalan sampai Leicester Square (Chinatown ni area Leicester Square jugak)...

Area ni memang area social & entertainment. Cinema termasuk theatre ada lebih dari satu, restaurant berlambak - pilih je nak makan kat mana (kalau boleh la). M&M's World pon around this place. Ceyhh, mula-mula ingat nak tengok wayang la konon...tengok tengok tiket mahal...lupakan je la. Balik tengok kat local cinema pon boleh, sama je gelap.

 So, siapa pernah try bubble tea? Apa flavour kegemaran korang? :)


xoxo

Labels: , ,

4 avengers commented

4 Comments:

Blogger Siti(zoey) says:

tgh panas2 nih teringin la plakkk T___T


  12 June 2013 at 09:25

Blogger Ain SSB says:

Zoey, pi beli cepat! :)


  18 June 2013 at 15:35

Blogger Rizal Sadiman says:

dont have this in Kuala Lumpur haha. Only have chatime and a few other brands


  30 June 2013 at 00:30

Blogger Ain SSB says:

Rizal, takde kat KL? Ohh...ingatkan kat KL la banyak~


  2 July 2013 at 12:48

Post a Comment

Warning : Image heavy in most of my entries.


AIN S.B.
23 | England | Malaysian

A Muslim | A daughter | A sister | A dreamer | A reader | A writer | A photographer | A chocoholic -- so I had to cut down on this one urgh

"I am a dreamer and I will dream until all these visions in my head are fulfilled."
-- A


| Instagram: captaineverland
| Twitter | Keek : ainssb

Shipping service for Malaysian living in England ; Mira D Services


Where I live
My Photography
Talk About Fashion
Ramadhan in England
Hari Raya in England
Wordless Wednesday
Harry Potter's stuff
Jumpa Retis
Snow

The places I've been to:
London
Manchester
Bath
Kent
Lake District

January 2011 February 2011 March 2011 April 2011 May 2011 June 2011 July 2011 August 2011 September 2011 October 2011 November 2011 December 2011 January 2012 February 2012 March 2012 April 2012 June 2012 July 2012 August 2012 September 2012 October 2012 December 2012 January 2013 February 2013 March 2013 April 2013 May 2013 June 2013 July 2013 August 2013 January 2014 March 2014
Thankyou for visiting!
Have a nice day :)

« Older posts | Newer posts »