<!-- --><style type="text/css">@import url(https://www.blogger.com/static/v1/v-css/navbar/3334278262-classic.css); div.b-mobile {display:none;} </style> </head> <body><script type="text/javascript"> function setAttributeOnload(object, attribute, val) { if(window.addEventListener) { window.addEventListener('load', function(){ object[attribute] = val; }, false); } else { window.attachEvent('onload', function(){ object[attribute] = val; }); } } </script> <div id="navbar-iframe-container"></div> <script type="text/javascript" src="https://apis.google.com/js/plusone.js"></script> <script type="text/javascript"> gapi.load("gapi.iframes:gapi.iframes.style.bubble", function() { if (gapi.iframes && gapi.iframes.getContext) { gapi.iframes.getContext().openChild({ url: 'https://www.blogger.com/navbar.g?targetBlogID\x3d7643615283666885507\x26blogName\x3dConfessions+of+An+Escapist\x26publishMode\x3dPUBLISH_MODE_BLOGSPOT\x26navbarType\x3dBLACK\x26layoutType\x3dCLASSIC\x26searchRoot\x3dhttp://tinkerbellola.blogspot.com/search\x26blogLocale\x3den_GB\x26v\x3d2\x26homepageUrl\x3dhttp://tinkerbellola.blogspot.com/\x26vt\x3d-6896531344355242048', where: document.getElementById("navbar-iframe-container"), id: "navbar-iframe" }); } }); </script>

Wednesday, 30 March 2011@ 2:25 am
Fashion ; Macam2 tudung di Malaysia sekarang ni


Assalammualaikum,
Ni nak cakap pasal fesyen tudung di Malaysia sekarang ni...macam2 dah! Mentang2 lah Ain tak balik Malaysia lama dah. huhu. Hari tu masa Cik Joyah dtg, dia ada bawak few tudung2 baru, Ain suka yang senang nak pakai tu...lawa pon lawa. Yang lilit2 tu remeh sikit nak pakai kan, tapi sekali sekala best jugak. Kat sini sejuk pulak tu, sedap je pakai :)

Ain selama ni suka tengok Heliza (Af5) punya tudung, cantik tudung2 dia.

Mula2 Ain tengok yang ni. Ain suka yang ni sebab dia buat muka jadi bujur sirih. And I also like the fact that it comes with the two tone colour.


Yang ni anak tudung dia macam ni pulak. Yang ni dia akan buat muka kita nampak bulat tapi comel! :) I personally like colour tudung heliza yang ni, pink & purple goes well together.


Yang ni lawa sebab yang luar tu bercorak but mostly bercorak ni sesuai pakai dengan baju plain je sebab kalau tudung bercorak, baju pun bercorak, your appearance will look a little crowded.


Yang ni cantik tapi sesuai untuk dipakai kat majlis2 tertentu je. Pakai hari2 pon tak salah tapi macam bergaya sangat kot, kan?


Yang ni comel, I think it would makes your face looks smaller. Siap ada pin kat tepi tu.


This one ada style, cuma kalau orang yang berani pakai je boleh pakai. Because your confident is the one that will makes it look pretty.

Kak Heliza ni lagi satu, rasanya apa style dia pakai pon, it will look pretty! Muka dah la comel, kulit dia bersih, putih pulak tu...waah jeles sungguh! huhu.



Ni, hari tu Ain try pakai tudung fesyen lain daripada yang Ain selalu pakai. Selalu pakai tudung bawal je. huhu.



xoxo

Labels: ,

0 avengers commented

0 Comments:

Post a Comment

Warning : Image heavy in most of my entries.


AIN S.B.
23 | England | Malaysian

A Muslim | A daughter | A sister | A dreamer | A reader | A writer | A photographer | A chocoholic -- so I had to cut down on this one urgh

"I am a dreamer and I will dream until all these visions in my head are fulfilled."
-- A


| Instagram: captaineverland
| Twitter | Keek : ainssb

Shipping service for Malaysian living in England ; Mira D Services


Where I live
My Photography
Talk About Fashion
Ramadhan in England
Hari Raya in England
Wordless Wednesday
Harry Potter's stuff
Jumpa Retis
Snow

The places I've been to:
London
Manchester
Bath
Kent
Lake District

January 2011 February 2011 March 2011 April 2011 May 2011 June 2011 July 2011 August 2011 September 2011 October 2011 November 2011 December 2011 January 2012 February 2012 March 2012 April 2012 June 2012 July 2012 August 2012 September 2012 October 2012 December 2012 January 2013 February 2013 March 2013 April 2013 May 2013 June 2013 July 2013 August 2013 January 2014 March 2014
Thankyou for visiting!
Have a nice day :)

« Older posts | Newer posts »