<!-- --><style type="text/css">@import url(https://www.blogger.com/static/v1/v-css/navbar/3334278262-classic.css); div.b-mobile {display:none;} </style> </head> <body><script type="text/javascript"> function setAttributeOnload(object, attribute, val) { if(window.addEventListener) { window.addEventListener('load', function(){ object[attribute] = val; }, false); } else { window.attachEvent('onload', function(){ object[attribute] = val; }); } } </script> <div id="navbar-iframe-container"></div> <script type="text/javascript" src="https://apis.google.com/js/plusone.js"></script> <script type="text/javascript"> gapi.load("gapi.iframes:gapi.iframes.style.bubble", function() { if (gapi.iframes && gapi.iframes.getContext) { gapi.iframes.getContext().openChild({ url: 'https://www.blogger.com/navbar.g?targetBlogID\x3d7643615283666885507\x26blogName\x3dConfessions+of+An+Escapist\x26publishMode\x3dPUBLISH_MODE_BLOGSPOT\x26navbarType\x3dBLACK\x26layoutType\x3dCLASSIC\x26searchRoot\x3dhttp://tinkerbellola.blogspot.com/search\x26blogLocale\x3den_GB\x26v\x3d2\x26homepageUrl\x3dhttp://tinkerbellola.blogspot.com/\x26vt\x3d-6896531344355242048', where: document.getElementById("navbar-iframe-container"), id: "navbar-iframe" }); } }); </script>

Thursday, 14 July 2011@ 5:30 pm
Fashion ; Em Watson's Fashion Transformation


Assalammualaikum & hello,

Hari tu Encik Osman Yusoef ada tunjuk gambar Emma Watson masa kecik until now. Because of it was a Wordless Wednesday's post, I'm guessing Encik Osman nak tunjuk perbezaan muka Emma la kan. But I think everyone would agree yang Emma dulu sangat cute & sekarang beliau sangat cantik walaupon berambut pendek.

Ain memang suka Emma Watson. She seems like a very down-to-earth girl. Well at least, beliau takde banyak kontroversi seperti sesetengah artis2 yang lain. But satu je yang masa mula2 dulu, tak berapa nak puas hati setiap kali Ain tengok Emma Watson. Her fashion sense (but sekarang, ok dah :)).

Ok, kita start from 2005. Tahun yang ni, style beliau semuanya tak menarik. Masa ni, memang la beliau baru nak rise towards the fame, but someone could have dressed her up or at least told her what she should wear.

Tak boleh nak find fesyen beliau masa tahun 2006. But as far as I could remember, up until 2007, baru nampak perbezaan sikit terhadap beliau punya fashion style.
2007...she started to get slightly better! I actually love her outift yang kanan sekali!

2008, erm...not really fond towards the short dress but love her black heel. Yang long dress tu, I don't know if it's just me, but nampak dia macam mengandung in it...or maybe it's the camera angle. It's quite nice dress though!

2009. She's getting MUCH better! And then that last dress just had to ruined it! That blue thing slid across her front just...no. >.<

2010. Love the velvet dress, love the Burberry's trench coat. Rafael Lopez's lace dress is quite pretty I had to admit, but only if it's less sexier. huhu.

2011. MUCH MUCH better. I actually love all of her dress throughout the first half of this year. Beliau dah grown up dah pon, she know what's the best for herself :)


Last skali, let's see few of her casual outfits:
Actually, Emma pernah cakap dalam magazine, beliau memang suka pakai gaya beliau tersendiri, apa yang beliau rasa selesa walaupun lain daripada yang lain. Well, as long as beliau tak pakai orange scarf and beg hijau yang masa 2004 tu lagi dah la. huhu.


P.S Macam tak percaya Harry Potter series dah coming to an end T__T

xoxo

Labels: ,

7 avengers commented

7 Comments:

Blogger man yusoef says:

tulah...nak citer pasal cara perubahan fesyen dia, mcm pelik plak....dah la tak expert bab2 mcm ni...so cerita psal perbuahan bentuk wajah jela...hehe

but, dia mmg cantik. even rambut pendek pon still nmpk comel...kehkehkeh


  15 July 2011 at 02:46

Blogger Amirah Suhana says:

oh yaaaa la . mmg totally dulu lain sangat kan ain?

Tapi rambut dia yang pendek sekarang pun lagi comeel...& sexyy. hEHE


  15 July 2011 at 04:31

Blogger wahida idris says:

sorry to say, saye rsa bkn dia je. kita pon sama jugak. dulu mmg tak reti nak mix and match apa yg kita pakai. now, bila dah matang sikit, baru trpkir tah ape yg kita pkai dulu kan? hee

btw, emma watson sgt cantik :)


  15 July 2011 at 06:14

Blogger Ain SSB says:

Osman, haha paham2. But yes, sesetengah orang tak suka emma watson rambut pendek but I think comel je kan! :)

Miwwa, Yes sgt lain & betul2, sexy gitu! hehe.

Wahida, Betul jugak tu. Kalau tgk fesyen 10 years back, memang tak seberapa menarik macam sekarang kan. I'd to admit Ain pon dulu caca merba jugak pakai baju selekeh2. haha. But sebab emma watson artis kan, I thought takkan takde orang professional tolong style kan dia. huhu. Tapi takpe la, Emma skang dah dress lawa2 dah! & yes, she is indeed! :)


  15 July 2011 at 21:18

Blogger hidayahjamal says:

Sebab pengalaman mematangkan semua org kan :) comel emma rambut pendek..pandai fesyen daaaa, yg gaun putih kembang tu mmg nampak macam mengandungla, oh angin bayu sebab tu nampak besar kat situ kot :D


  16 July 2011 at 06:17

Blogger Enuni Hanim says:

Hye, nk tumpang promote this blogshop, http://hijab-intrend.blogspot.com/ or you can find us at fb, hijab-intrend blogshop.

Kami ada menjual shawls yg superb cantik! the latest is, custom made shawls yg mmg cantik dan berkualiti tinggi! Heee takkan menyesal punyaaa! Btw, thanks ye. (:


  16 July 2011 at 14:50

Blogger Ain SSB says:

hidayahjamal, betul tu! haha mungkin kot angin yang buat baju tu nampak kembang. huhu.

Enuni Hanim, Aw will check 'em out! :)


  16 July 2011 at 18:41

Post a Comment

Warning : Image heavy in most of my entries.


AIN S.B.
23 | England | Malaysian

A Muslim | A daughter | A sister | A dreamer | A reader | A writer | A photographer | A chocoholic -- so I had to cut down on this one urgh

"I am a dreamer and I will dream until all these visions in my head are fulfilled."
-- A


| Instagram: captaineverland
| Twitter | Keek : ainssb

Shipping service for Malaysian living in England ; Mira D Services


Where I live
My Photography
Talk About Fashion
Ramadhan in England
Hari Raya in England
Wordless Wednesday
Harry Potter's stuff
Jumpa Retis
Snow

The places I've been to:
London
Manchester
Bath
Kent
Lake District

January 2011 February 2011 March 2011 April 2011 May 2011 June 2011 July 2011 August 2011 September 2011 October 2011 November 2011 December 2011 January 2012 February 2012 March 2012 April 2012 June 2012 July 2012 August 2012 September 2012 October 2012 December 2012 January 2013 February 2013 March 2013 April 2013 May 2013 June 2013 July 2013 August 2013 January 2014 March 2014
Thankyou for visiting!
Have a nice day :)

« Older posts | Newer posts »