<!-- --><style type="text/css">@import url(https://www.blogger.com/static/v1/v-css/navbar/3334278262-classic.css); div.b-mobile {display:none;} </style> </head> <body><script type="text/javascript"> function setAttributeOnload(object, attribute, val) { if(window.addEventListener) { window.addEventListener('load', function(){ object[attribute] = val; }, false); } else { window.attachEvent('onload', function(){ object[attribute] = val; }); } } </script> <div id="navbar-iframe-container"></div> <script type="text/javascript" src="https://apis.google.com/js/plusone.js"></script> <script type="text/javascript"> gapi.load("gapi.iframes:gapi.iframes.style.bubble", function() { if (gapi.iframes && gapi.iframes.getContext) { gapi.iframes.getContext().openChild({ url: 'https://www.blogger.com/navbar.g?targetBlogID\0757643615283666885507\46blogName\75Confessions+of+An+Escapist\46publishMode\75PUBLISH_MODE_BLOGSPOT\46navbarType\75BLACK\46layoutType\75CLASSIC\46searchRoot\75http://tinkerbellola.blogspot.com/search\46blogLocale\75en_GB\46v\0752\46homepageUrl\75http://tinkerbellola.blogspot.com/\46blogFollowUrl\75https://plus.google.com/106304602796229075466\46vt\75-6896531344355242048', where: document.getElementById("navbar-iframe-container"), id: "navbar-iframe" }); } }); </script>

Saturday, 9 July 2011@ 11:30 pm
Harry Potter and The Deathly Hallows P2 PREMIERE


Assalammualaikum & hello,

Dua hari yang lepas (070711), Ain pergi tengok Harry Potter ATDH Part2 punya premiere dekat Trafalgar Square, London! Tapi tak boleh tengok dekat pon sebab takde wristband which you had to get it the day earlier. huhu. Tapi kan, YA AMPUNNNN (curik ayat my Aunty Lynn jap), orang punye lah ramaiiiiiiiiiiiiiii, seriously ramai gila! Dah la London tu memang sentiasa sesak & ramai orang, kali ni 3 kali ganda! Mana taknya, fans Harry Potter from all over the world tu datang semata-mata nak tengok premiere ni je! Yang kami ni pulak, adik perempuan tu memang peminat JK Rowling, so dia yang beriya-iya nak pergi tapi sebaik la my dad ada hal di London hari tu jugak, so boleh la pergi sekali kan.

Masa kiteorang sampai-sampai tu, orang dah ramai dah tapi tak start pon lagi! Memang ramai pon yang bermalam kat situ jugak (kebanyakkan yang tu yang ada wristband)! Dah lah lately asyik hujan je, mesti balik nanti tu demam masing-masing. Well, kalau dah minat gile tu, apa pon sanggup buat! huhu.

Red carpet sebelum dipijak oleh artis-artis terkenal seluruh dunia! Jakun sungguh! Masa ni pagar bukak lagi, tu yang boleh usha-usha red carpet dia.

Map from Trafalgar Square (main point) to Leicester Square (cinema untuk the first screening).

Cinema untuk screening ada 2 tempat, tapi dekat-dekat je. Yang ni salah satunya (tak silap, ni untuk yang guests je kot sebab cinema ni kecik sikit dari yang lagi satu).

Besntnya kalau dapat satu banner tu! (Rupert Grint punya satu please!)

Tu dia orang punya ramai! Ni baru 1/5 kot. Memang hari tu dijangkakan 18,000 fans ada kat area tu!

Tengah dok keliling-liling tempat, sekali dengar orang jerit. Ain dengan adik bergegas la pergi balik kat main point. Sampai-sampai, tengok mamat rambut merah tengah di-interview kat big screen tu! Oh my Ron Weasley, eh, Rupert Grint! Tapi tak sempat nak snap sebab dok tengah nak keluaq kamera, time tu la dia dah habis interview! Aish! Pastu Neville pulak on the big screen.

Ingat tak dulu masa first Harry Potter movie, Neville Longbottom (Matthew Lewis) kan macam nerd je pastu tak hensem gila! Comel pon kadang-kadang je! Sekarang ni, oooh la laaaa, tekejut mak aih! Dah la kurus, pastu muka memang dah macho habis la! (Asyik dapat gambar tepi. Bila dia pandang screen je, miss. Sebab hati tersentak buat seketika waktu! haha.)

One of the twins! Rambut mereka tak ginger sebenarnya, ok! haha.

Tom Felton a.k.a Draco Malfoy! Walaupon dalam cerita tu dia kerap buat kita bengang, kat luar nampak baik sangat, layan fans memanjang! I LOVE. (Plus, dia memang cute pon! hehe)

Albus Dumbledore's actor (rambut pendek & takde janggut panjang berjela) & Draco Malfoy's actor interview sama-sama!

The Weasley's mummy, Molly Weasley (Julie Walters). Seriously mula-mula tak kenal sebab rambut dia tak ginger. huhu.

Luna Lovegood (Evanna Lynch), she's very cute. Dalam movie pon, dia punya character innocent je kan.

Mula-mula ingatkan ni Snape! Rupa-rupanye Voldemort (Ralph Fiennes) ni woii! Yes, Voldemort ada hidung & rambut, camni la rupa dia! Oh and in a suits sekali, ambik hang!

Kumpulan-kumpulan jahat huhu, Lucius Malfoy (Jason Isaacs) & Bellatrix (Helena Bonham Carter).

Pastu, Ron Weasley, eh Rupert Grint, datang balik! Interview special untuk Ain (padahal tak dengar sangat pon dia cakap apa)! Oh Rupert, walaupon rambut hang serabai, tapi aku tetap suka! :)

Emma Watson, everybody! Dia dah potong rambut dia time ni, but she's still so pretty!

Finally, Harry Potter (Daniel Radcliffe) datang jugak! Tu dia, kamera bergegaq sampai camtu sekali! Ye la, orang jerit kuat sangat, terkejut cekk!

Orang-orang yang kat luar, kereta sampai tak boleh nak lalu.

Red carpet selepas dipijak oleh artis-artis hebat!

MISS AIN SSB POSE DI RED CARPET HARRY POTTER AND THE DEATHLY HALLOWS PART 2 PREMIERE *hembus nafas*, EXKLUSIF NIHHH! ahaha.

Adik pon taknak ketinggalan zaman! Eh eh, abang security pon nak masuk dalam gambar jugak! Masuklahh~

Jeles gila dengan fans yang dapat curik banner-banner ni! Bila cakap dengan adik dia nak banner sape, dia boleh jawab Voldemort! Haa hang dapat Voldemort punya, ibu mesti campak banner tu dengan hang hang sekali kat luar! Voldemort kat dalam rumah, sapa boleh tido woiii?!

Lama jugaklah kami jalan-jalan kat area tu sampai habis screening Part 2 tu. So, singgah la balik cinema yang diorang buat screening tu. Photographers punya ramai. Sekali nampak cast2 keluar kat beranda tingkat dua...pastu adik cakap, "Eh, tu Rupert!". Ain pon apa lagi, pandang dalam sekelip mata...sekali dia lambai kat Ain (dan juga orang-orang di kanan kiri ku)!!!! Oh em gee, Rupert Grint, I LOVEEEE YOU (jadi crazy fangirl dalam hati jap).

So ye, tu dia. Eh tak habis lagi. Bila bapak dah picked up kiteorang (jenuh kena marah sebab lambat. Well, at least Rupert Grint lambai kat Ain ok (perahsantan sungguh! ahaha), kami pergi rumah Cik Diana (husband Cik Diana warden Malaysian Hall) sebelum balik Stoke. Sekali jumpa Johan Raja Lawak kat situ! Next entry ye! :)


P.S Sorry panjang berjela pulak entry ni & gambar penuh macam takde hari esok. huhu.


xoxo

Labels: , , , ,

12 avengers commented

12 Comments:

Blogger fathin zulkifli says:

Wow! bestnye! Untungnyee duk sane hehehe. :)


  10 July 2011 12:41

Blogger Ain SSB says:

fathin zulkifli, hehe untung bila ada benda2 camni je tapi tak best mana pon dok negara orang sebenarnye. huhu. Thank you for commenting hun! :)


  11 July 2011 18:01

Blogger fathin zulkifli says:

hehe yeke? yela maybe kite kat msia teringin ke sane. :D hehe. welcome :)


  12 July 2011 13:58

Blogger Ain SSB says:

fathin, hehe dtg bercuti selalunya best tapi kalau duduk lama2 rasa boring. huhu. Kalau dtg sini, just roger me ok! ;)


  12 July 2011 23:44

Blogger man yusoef says:

tidak!!! Emma Watson saya!!! HAHAHAHAA...

bestnye dapat pegi sane...bestnye bestnye!!!!

tak sabar nak tengok HP last...no more HP after this...T_T


  13 July 2011 10:35

Blogger Ain SSB says:

man yusoef, rileksss! tak kemanenye emma watson awak tu! haha. Best tp penat gile la berdiri! huhu. Ahh tell me about it...sedih gila HP series nak abis dah! T__T


  14 July 2011 12:36

Blogger momochan says:

huwaaaa jelesnya dapat tgk diaorang secara live huhuhu...~


  15 July 2011 10:53

Blogger hidayahjamal says:

sgt best, haruslah tgk ending dia,
best ke ending dia..


  15 July 2011 13:56

Blogger hidayahjamal says:

best kot, thx review


  15 July 2011 13:56

Blogger Ain SSB says:

momochan, actually tengok kat big screen tu macam tengok kat tv jugak cuma rasa dekat ngan diorang je. huhu jgn la jeles.

hidayahjamal, ending yg mana? Ain tak tengok lagi deathly hallows part 2...huhu. Pergi attend premiere dia je hari tu...


  15 July 2011 21:21

Blogger Ninie Hanis says:

wuuuu jealous much!Draco Malfoy sorang lagi penjahat tapi hensem..haha..tapi sedih kan dah habis?kak ninie pun dulu tak tido malam nak sambung baca novel dia..T_T


  17 July 2011 19:24

Blogger Ain SSB says:

Kak Ninie, aww jgn la jeles! Tu la...sedih gilakan dah habis! T__T & yeah, kalau baca novel dia, tak boleh nak stop. huhu.


  18 July 2011 03:43

Post a Comment

Warning : Image heavy in most of my entries.


AIN S.B.
23 | England | Malaysian

A Muslim | A daughter | A sister | A dreamer | A reader | A writer | A photographer | A chocoholic -- so I had to cut down on this one urgh

"I am a dreamer and I will dream until all these visions in my head are fulfilled."
-- A


| Instagram: captaineverland
| Twitter | Keek : ainssb

Shipping service for Malaysian living in England ; Mira D Services


Where I live
My Photography
Talk About Fashion
Ramadhan in England
Hari Raya in England
Wordless Wednesday
Harry Potter's stuff
Jumpa Retis
Snow

The places I've been to:
London
Manchester
Bath
Kent
Lake District

January 2011 February 2011 March 2011 April 2011 May 2011 June 2011 July 2011 August 2011 September 2011 October 2011 November 2011 December 2011 January 2012 February 2012 March 2012 April 2012 June 2012 July 2012 August 2012 September 2012 October 2012 December 2012 January 2013 February 2013 March 2013 April 2013 May 2013 June 2013 July 2013 August 2013 January 2014 March 2014
Thankyou for visiting!
Have a nice day :)

« Older posts | Newer posts »