<!-- --><style type="text/css">@import url(https://www.blogger.com/static/v1/v-css/navbar/3334278262-classic.css); div.b-mobile {display:none;} </style> </head> <body><script type="text/javascript"> function setAttributeOnload(object, attribute, val) { if(window.addEventListener) { window.addEventListener('load', function(){ object[attribute] = val; }, false); } else { window.attachEvent('onload', function(){ object[attribute] = val; }); } } </script> <div id="navbar-iframe-container"></div> <script type="text/javascript" src="https://apis.google.com/js/plusone.js"></script> <script type="text/javascript"> gapi.load("gapi.iframes:gapi.iframes.style.bubble", function() { if (gapi.iframes && gapi.iframes.getContext) { gapi.iframes.getContext().openChild({ url: 'https://www.blogger.com/navbar.g?targetBlogID\x3d7643615283666885507\x26blogName\x3dConfessions+of+An+Escapist\x26publishMode\x3dPUBLISH_MODE_BLOGSPOT\x26navbarType\x3dBLACK\x26layoutType\x3dCLASSIC\x26searchRoot\x3dhttp://tinkerbellola.blogspot.com/search\x26blogLocale\x3den_GB\x26v\x3d2\x26homepageUrl\x3dhttp://tinkerbellola.blogspot.com/\x26vt\x3d-6896531344355242048', where: document.getElementById("navbar-iframe-container"), id: "navbar-iframe" }); } }); </script>

Wednesday, 6 July 2011@ 11:27 pm
Bab Beauty ; Ouuh circle lenses!


Assalammualaikum & hello,
Semalam circle lens ku finally arrived kat depan pintu! YAY! haha. Lama jugak tunggu sebab kebetulan selepas order, shop tu took a short break pulak. Tapi masa first time order dulu, ok je, takde masalah :)

Beli satu pair je kali ni :)

Ni dia! It's Geo Angel Grey. Tak ketara sangat grey dia, berbanding dengan yang dulu punya:

This one is Geo Nudy Brown. But brown dia agak terang kan? Adik2 cakap macam mata ular kalau pakai yang ni. huhu.


Ada orang kata circle lens ni bahaya sume2 tu, memang la bahaya KALAU kita tak jaga cara pakai tu. First step, cuci tangan & lap tangan kering2. Secondly, basuh sikit lenses tu with the contact lens solution (not with tap water!), before place them in your eyes! And lastly, jangan la pakai sampai seharian, sampai dah rasa sakit mata pon taknak bukak...you should only wear it up to 10 hours maximum (first time pakai, 8 hours dulu). Buat all this steps, InsyaAllah takde masalah!

Bila nak take them off pon sama, basuh tangan and wash lenses with the solution before masuk the lens balik dalam case dia (Ain biase rendam my lenses with the solution tu for 6-8 hours before pakai balik, semalaman la selalunya) .

Ramai yang takut nak pakai sebab tatau macam mana nak place them in your eyes. Watch this and nak take them off lagi senang! :)


And oh, make sure beli kat shop yang ada proof of 'GEO authenticity', yang mengesahkan lenses tu bukan fake! Ni penting!


"Alaa, memang la mata dia cantik! Fake je tu!"
Fake tak fake, if it'd make you feel beautiful and confident, apa salahnya :)

xoxo

Labels:

2 avengers commented

2 Comments:

Blogger kirei girl says:

hahaha akmu terigt time teman kawan laki aku beli..lawak gler cine yg ajar care nk pakai tu...siap tulis note n lukis2 lg...lawak gler..penah tahan ketwa..da bla je dr kedai tu trus ktorg gelak xigt dunia...hehehe stop bile da ramai yg memandang..hehehehe


  7 July 2011 at 06:32

Blogger Ain SSB says:

Puti, haha mesti lawak gile tu!


  10 July 2011 at 04:09

Post a Comment

Warning : Image heavy in most of my entries.


AIN S.B.
23 | England | Malaysian

A Muslim | A daughter | A sister | A dreamer | A reader | A writer | A photographer | A chocoholic -- so I had to cut down on this one urgh

"I am a dreamer and I will dream until all these visions in my head are fulfilled."
-- A


| Instagram: captaineverland
| Twitter | Keek : ainssb

Shipping service for Malaysian living in England ; Mira D Services


Where I live
My Photography
Talk About Fashion
Ramadhan in England
Hari Raya in England
Wordless Wednesday
Harry Potter's stuff
Jumpa Retis
Snow

The places I've been to:
London
Manchester
Bath
Kent
Lake District

January 2011 February 2011 March 2011 April 2011 May 2011 June 2011 July 2011 August 2011 September 2011 October 2011 November 2011 December 2011 January 2012 February 2012 March 2012 April 2012 June 2012 July 2012 August 2012 September 2012 October 2012 December 2012 January 2013 February 2013 March 2013 April 2013 May 2013 June 2013 July 2013 August 2013 January 2014 March 2014
Thankyou for visiting!
Have a nice day :)

« Older posts | Newer posts »