<!-- --><style type="text/css">@import url(https://www.blogger.com/static/v1/v-css/navbar/3334278262-classic.css); div.b-mobile {display:none;} </style> </head> <body><script type="text/javascript"> function setAttributeOnload(object, attribute, val) { if(window.addEventListener) { window.addEventListener('load', function(){ object[attribute] = val; }, false); } else { window.attachEvent('onload', function(){ object[attribute] = val; }); } } </script> <div id="navbar-iframe-container"></div> <script type="text/javascript" src="https://apis.google.com/js/plusone.js"></script> <script type="text/javascript"> gapi.load("gapi.iframes:gapi.iframes.style.bubble", function() { if (gapi.iframes && gapi.iframes.getContext) { gapi.iframes.getContext().openChild({ url: 'https://www.blogger.com/navbar.g?targetBlogID\x3d7643615283666885507\x26blogName\x3dConfessions+of+An+Escapist\x26publishMode\x3dPUBLISH_MODE_BLOGSPOT\x26navbarType\x3dBLACK\x26layoutType\x3dCLASSIC\x26searchRoot\x3dhttp://tinkerbellola.blogspot.com/search\x26blogLocale\x3den_GB\x26v\x3d2\x26homepageUrl\x3dhttp://tinkerbellola.blogspot.com/\x26vt\x3d-6896531344355242048', where: document.getElementById("navbar-iframe-container"), id: "navbar-iframe" }); } }); </script>

Tuesday, 19 July 2011@ 3:00 am
Kari kepala ikan!


Assalammualaikum & hello,

First of all, semalam kan Ain puasa! "Puasa pon nak beritau ke?" Korang mesti cakap camtu kan? Ain bangga sebab semalam puasa yang paling lama Ain pernah buat! Sahur habis pukul 2.43 pagi dan bukak puasa pukul 9.25 malam! 18 jam lebih tuuu! (Sebenarnye lebih kepada padan muka sebab time winter hari tu taknak ganti puasa, time2 summer yang maghrib masuk lambat ni la baru nak ganti!)

Anywayyyy, Ahad lepas buat makan2 kat rumah. Menu utama kali ni adalah kari kepala ikan! Ain sebenarnya tak berapa sangat dengan kari ikan tapi ibu peduli apa, dia masak untuk tetamu bukan Ain!

Ni dia kari kepala ikan, masakan ibu gue.

Antara menu2 lain ; mee kari, ayam goreng kunyit, fajitas roll from Aunty Su, nasi goreng from Kak Niza & pasta bake from Aunty Lynn :)

Mak Abg Ajim, tetamu kami dari Malaysia (datang nak tengok konvo anaknya!). Kak niza, Aunty Lynn & little gemben!

Najeeha & Aunty Su :)

Ni kompom masing2 tengah berlakon letak expressi muka lain dari yang sepatutnya, sebab selalu muka masing2 tak la boring seperti dalam gambar! haha.

Najeeha, little gemben & Ilyas!

Dengan budak2 comel behingus! :)

Ce tengok tu muka my little gemben!
Sape nak gigit? haha sori no can do, Ain sorang je bole!

Bergambar dengan mak Abang Ajim sebelum mereka balik! :)


xoxo

Labels:

12 avengers commented

12 Comments:

Blogger kirei girl says:

ain...skang ni aku kne puase tgk mknan yg SEDAP...have toooo...berat aku makin menaik kotttttt..SERAM aku dibuatnye..da la aku ni FOOD LOVERRRRRR..adeh.....i hate myself! grrrr


  19 July 2011 at 04:48

Blogger Haniza Yazid says:

kari kepala ikan mak ain mmg terbaek!! ;) terima kasih byk2, akak dah tak penin kepala nak pk masak apa sbb dah ada kari kpala ikan tu... ;)


  19 July 2011 at 08:06

Blogger hidayahjamal says:

wah sedapnya..lama jugak tu time ber-puasa, bersabarlah ea, ni tinggal brapa hari nak ganti puasa eh..xsaba tunggu Ramadhan :)


  19 July 2011 at 09:22

Blogger Ain SSB says:

Puti, huhu aku pon pantang nampak makanan! Orang kata aku kurus tapi ada je spare parts kat badan aku yang org tatau ni! haha. Good luck to us! huhu.

Kak Niza, hehe ibu mmmg lagi suka bagi orang! :)

hidayah, tu la. But yes, tak sabar nak tunggu bulan Ramadhan jugak walaupon bukak puasa lambat! huhu.


  19 July 2011 at 09:56

Blogger vampire and his lady says:

sodapnya! haha.. and lamanya puasa. heh.


  19 July 2011 at 11:27

Blogger fathin zulkifli says:

Waaah kari kepala ikan nampak sedap hehehe

p/s: Suke dgr ur stories in london =)


  19 July 2011 at 14:05

Blogger Mya says:

blogwalking =)

wowww lamanya awak puasa hee...

btw, nice blog =D


  19 July 2011 at 17:36

Blogger Ain SSB says:

vampire and his lady, apa boleh buat? huhu.

Fathin, hehe datang la rumah kalau nak makan kari kepala ikan. haha. & aww thankyou :)

Mya, Terima kasih :) Dah duduk sini kan, kena la ikut time sini...huhu.


  20 July 2011 at 00:47

Blogger Fazlinil Irma says:

yup. tahun lepas akak merasa puasa di uk. masa tu pun dah tak larat. lagi la akak tak tido sampai lah selesai sahur dan subuh.

tahun ni lg panjang la kan. sbb mmg tgah summer.

harap ain bertabah. hehh. ;)

akak duk uk 3 tahun. dr 2008 sampai 2010.


  20 July 2011 at 17:44

Blogger Ain SSB says:

Kak Fazlinil Irma, huhu dah duduk sini kena la ikut time sini kan? yes, tahun ni lagi panjang! Akk doakan ain tabah ok! hwahwa. Oh, best la akk dah balik malaysia skang! :)


  21 July 2011 at 01:02

Blogger SYAFIQAHSALEH says:

sedapnya!!!!!!!!!!!!!!! btw, blog ini sngt nice :)


  23 July 2011 at 12:17

Blogger Ain SSB says:

SYAFIQAHSALEH, hehe thankyou! :)


  23 July 2011 at 17:48

Post a Comment

Warning : Image heavy in most of my entries.


AIN S.B.
23 | England | Malaysian

A Muslim | A daughter | A sister | A dreamer | A reader | A writer | A photographer | A chocoholic -- so I had to cut down on this one urgh

"I am a dreamer and I will dream until all these visions in my head are fulfilled."
-- A


| Instagram: captaineverland
| Twitter | Keek : ainssb

Shipping service for Malaysian living in England ; Mira D Services


Where I live
My Photography
Talk About Fashion
Ramadhan in England
Hari Raya in England
Wordless Wednesday
Harry Potter's stuff
Jumpa Retis
Snow

The places I've been to:
London
Manchester
Bath
Kent
Lake District

January 2011 February 2011 March 2011 April 2011 May 2011 June 2011 July 2011 August 2011 September 2011 October 2011 November 2011 December 2011 January 2012 February 2012 March 2012 April 2012 June 2012 July 2012 August 2012 September 2012 October 2012 December 2012 January 2013 February 2013 March 2013 April 2013 May 2013 June 2013 July 2013 August 2013 January 2014 March 2014
Thankyou for visiting!
Have a nice day :)

« Older posts | Newer posts »