<!-- --><style type="text/css">@import url(https://www.blogger.com/static/v1/v-css/navbar/3334278262-classic.css); div.b-mobile {display:none;} </style> </head> <body><script type="text/javascript"> function setAttributeOnload(object, attribute, val) { if(window.addEventListener) { window.addEventListener('load', function(){ object[attribute] = val; }, false); } else { window.attachEvent('onload', function(){ object[attribute] = val; }); } } </script> <div id="navbar-iframe-container"></div> <script type="text/javascript" src="https://apis.google.com/js/plusone.js"></script> <script type="text/javascript"> gapi.load("gapi.iframes:gapi.iframes.style.bubble", function() { if (gapi.iframes && gapi.iframes.getContext) { gapi.iframes.getContext().openChild({ url: 'https://www.blogger.com/navbar.g?targetBlogID\x3d7643615283666885507\x26blogName\x3dConfessions+of+An+Escapist\x26publishMode\x3dPUBLISH_MODE_BLOGSPOT\x26navbarType\x3dBLACK\x26layoutType\x3dCLASSIC\x26searchRoot\x3dhttp://tinkerbellola.blogspot.com/search\x26blogLocale\x3den_GB\x26v\x3d2\x26homepageUrl\x3dhttp://tinkerbellola.blogspot.com/\x26vt\x3d-6896531344355242048', where: document.getElementById("navbar-iframe-container"), id: "navbar-iframe" }); } }); </script>

Saturday, 16 July 2011@ 5:25 pm
Terasa diri macam hero, eh, heroin dalam movie!


Assalammualaikum & hello,

Amboiii, letak gambar macam bagus. Depa ni hero & heroin yang ada power, hang ada ke?

Lebih kurang pukul 1ptg tadi, ibu tepon Ain (ibu dekat luar), ibu kata... "Ain, Ain pergi pakai tudung, takyah buat apa2 dah...pakai tudung je, pergi rumah Aunty Sabariah (bukan nama sebenar)...". Ain pon hairan la, dengan tone ibu yang agak serious & mysterious..."Kenapa?" Ain asked ibu. "Tyler (anak Aunty Sabariah, bukan nama sebenar) cakap dia ada bau hangus. Aunty Sabariah takde kat umah. Tyler seorang je kat rumah! Cepat pergi tengok!"

Dengan seluar tracksuit belasamku, Ain pon pakai tudung emergency & capai je cardigan terdekat. Punya lama tak berjoging, hari ni joging woi (ok la tu, kempiskan perut sikit)! Sampai2 depan rumah Aunty Sabariah, ada 2-3 orang lelaki muda pakistan kat luar rumah Aunty Sabariah. Terkejut la jugak (dan juga maluuu i, sebab pakai seluar belasam & muka selekeh gila)...sorang tu cakap "It's ok, I've already turned off--- bla bla bla (tak pay attention sangat sebab tengah risau pasal Tyler). It's only smokes, just open all the window if you can..." That was the last ayat yang Ain dengar. "Ain pon cakap 'thank you', dua tiga kali jugak la kat dia. And then Ain perasan, lelaki tu mata dia berair...ingatkan nangis...pastu baru teringat 'asap'...woii, sampai keluar air mata macho dia, teruk ni! Masuk2 rumah Aunty Sabariah (eh, best plak nama ni), Ain carik Tyler dulu. "Tyler! Tyler!", Ain panggil dia dengan tone yang penuh risau and then kat belakang Ain "I'm here", Tyler jawab. Rupanya dari tadi, Tyler dah kat luar rumah dah...punya la risau, tak perasan dia kat luar tu masa laki tu tengah cakap dengan Ain.

So, Ain masuk rumah. At this time, asap penuh gila dekat dapur. Ain bukak tingkap mana yang patut, tekak rasa macam tersekat sekejap. Masa ni la sempat lagi Ain terpikir, "Macam dalam movie la pulak!"...konon Ain ni heroin la. haha. Rupanya salah satu masakan Aunty Sabariah dah kering, hangus dah. And then sekali muncul la Uncle Mario (juga bukan nama sebenar) to the rescue jugak! Dia terkejut Ain kat situ...pastu Ain beritau dia Ain dah bukak tingkap dapur. Dia pon bawak keluar periuk yang ada lauk hangus tu (takde rupa lauk dah pon!). Pastu Ain pergi naik atas...phuhh asap punya banyak! Dalam toilet, dalam bilik Tyler, dalam bilik Aunty Sabariah & suami lagi laa, gelap gelemat! Actually, Ain dah masuk dah dalam bilik tu, masa still berlagak macam heroin...sekali keluar balik....nafasku tak cukup la derr! hahaha. Last last, Uncle Mario yang tolong bukakkan tingkap dalam bilik Aunty Sabariah.

And then Ain pergi tengok Tyler, at this time dia kat backyard, sebaik dia ok (siap tengah main bola lagi). Dia kata "Kak Ain, boleh tolong ambikkan Tyler punya inhaler?" Memang tau Tyler ada asthma, tu yang risau. So, pergi naik atas balik...carik inhaler dalam bilik dia, takde... pastu ask la dia dari tingkat atas (sambil ambik peluang tarik nafas)...second time carik, jumpa...dalam bekas letak pensil2 dia rupanya.

Bila dah lama sikit, asap pon dah reda sikit. 15-20 minit camtu, Aunty Sabariah & suami pon balik. They were so grateful that me & Uncle Mario was there.

So yeah, first time in my life kot ada pengalaman camni, tu yang essited je nak cerita!

But Alhamdulillah Tyler ok & rumah mereka tak terbakar! Thanks to Uncle Mario jugak...kalau dia takde kat situ, Ain susah jugak. huhu.


xoxo

Labels:

8 avengers commented

8 Comments:

Blogger kirei girl says:

wah..heroin malays kt uk..hehehe


  16 July 2011 at 18:44

Blogger vampire and his lady says:

haha... heroin..pewittt


  17 July 2011 at 01:48

Blogger fathin zulkifli says:

Heroin gile =) eh teringin nak tau how u ade kat UK? :)


  17 July 2011 at 13:04

Blogger lynn says:

hhahaa...ain...selamat lah aunty sabariah tu lepas ni....hahaa..lawak giler nie ain! :))


  17 July 2011 at 14:09

Blogger JAYBEAR says:

HAHAHAHA MARIO? NICEEEEEEE! :D mcm tau2 je sape kn :P


  17 July 2011 at 14:44

Blogger hidayahjamal says:

bagusla ain jadi heroin :)


  17 July 2011 at 14:53

Blogger Ain SSB says:

Puti, haha terbaikkan aku? :P

vampire and his lady, haha sankyuu!

fathin zulkifli, hehe! Macam mana ada kat UK? Ikut parents :)

Aunty Lynn, haha lawak ke? Ehh, biar kita2 je la yang tau pasal ni...huhu.

Jann, hahaha kalau tau, jgn bising2! huhu. That was the first name that came in my mind! xD

hidayahjamal, hehe :)


  18 July 2011 at 03:47

Blogger nazighah ghahim says:

perghh ! dasat la .. nasib baik ada ain . heehe ..


  18 July 2011 at 15:29

Post a Comment

Warning : Image heavy in most of my entries.


AIN S.B.
23 | England | Malaysian

A Muslim | A daughter | A sister | A dreamer | A reader | A writer | A photographer | A chocoholic -- so I had to cut down on this one urgh

"I am a dreamer and I will dream until all these visions in my head are fulfilled."
-- A


| Instagram: captaineverland
| Twitter | Keek : ainssb

Shipping service for Malaysian living in England ; Mira D Services


Where I live
My Photography
Talk About Fashion
Ramadhan in England
Hari Raya in England
Wordless Wednesday
Harry Potter's stuff
Jumpa Retis
Snow

The places I've been to:
London
Manchester
Bath
Kent
Lake District

January 2011 February 2011 March 2011 April 2011 May 2011 June 2011 July 2011 August 2011 September 2011 October 2011 November 2011 December 2011 January 2012 February 2012 March 2012 April 2012 June 2012 July 2012 August 2012 September 2012 October 2012 December 2012 January 2013 February 2013 March 2013 April 2013 May 2013 June 2013 July 2013 August 2013 January 2014 March 2014
Thankyou for visiting!
Have a nice day :)

« Older posts | Newer posts »