<!-- --><style type="text/css">@import url(https://www.blogger.com/static/v1/v-css/navbar/3334278262-classic.css); div.b-mobile {display:none;} </style> </head> <body><script type="text/javascript"> function setAttributeOnload(object, attribute, val) { if(window.addEventListener) { window.addEventListener('load', function(){ object[attribute] = val; }, false); } else { window.attachEvent('onload', function(){ object[attribute] = val; }); } } </script> <div id="navbar-iframe-container"></div> <script type="text/javascript" src="https://apis.google.com/js/plusone.js"></script> <script type="text/javascript"> gapi.load("gapi.iframes:gapi.iframes.style.bubble", function() { if (gapi.iframes && gapi.iframes.getContext) { gapi.iframes.getContext().openChild({ url: 'https://www.blogger.com/navbar.g?targetBlogID\x3d7643615283666885507\x26blogName\x3dConfessions+of+An+Escapist\x26publishMode\x3dPUBLISH_MODE_BLOGSPOT\x26navbarType\x3dBLACK\x26layoutType\x3dCLASSIC\x26searchRoot\x3dhttp://tinkerbellola.blogspot.com/search\x26blogLocale\x3den_GB\x26v\x3d2\x26homepageUrl\x3dhttp://tinkerbellola.blogspot.com/\x26vt\x3d-6896531344355242048', where: document.getElementById("navbar-iframe-container"), id: "navbar-iframe" }); } }); </script>

Friday, 23 March 2012@ 11:18 pm
Old Trafford stadium. Jumpa Carrick, Lindergaard & Amos.

Assalammualaikum & hello,

So, semalam bawak tokwan pi Old Trafford stadium. Tokwan pon minat tengok bola jugak! Dah cucu semua main bola, ada yang wakil sekolah & ada sorang cousin Ain dulu memang main wakil Pulau Pinang tapi dia dah injured 2 kali...dia rehat sekejap kot. Sian dia. huhu.

Akhirnya...dapat jugak bawak tokwan kat sini.

Javier Hernandez! Dia cuteeeee! teehee :P

Kebetulan pulak ada event signing that day. Dia kata kat leaflet tu Nani, Carrik & Lindergaard yang akan datang buat signing tu. Lama la jugak dok beratur. Diorang lambat datang la pulak...

Bapakku waiting on the outside of the line.

Anders Lindergaard. Dia sangat hensem. And then there's Michael Carrick, diapon hensem jugak tapi tak friendly sangat. And then there's Ben Amos (Nani tak dapat datang). Dia new player kot? But dia sangat friendly! Sempat sembang kejap ngan dia.

Amos: Hi!
Ain: Hiyaa!
Amos: How are we?
Ain: ... I'm good, how's yourself? *senyum sampai telinga*
Amos: *sain bola* I'm very good. Loving the sunshine (dia cakap pasal weather hari tu panas, elok). *senyum tengok Ain*
Ain: hehe. Thank youuuu!
Amos: Thank you, sweetheart.


"How are we?" Ehh sejak bila kita kenal? Kita ada apa-apa ke? ahaha. Memang kalau orang tak paham, diorang pelik la asal dia cakap "we" instead of "you". But actually, kat sini memang ada style diorang cakap camtu :)


And then I found out, Amos tu sama umur dengan Ain. Muda lagi la dia...eceyh. haha.

Muka excited lepas dah jumpa. Sebelum jumpa diorang, konon...
"tak kenal pon diorang, saja je nak mintak sain untuk adik." haha.

Before signing ni, ada jumpa akak (tengah) ni study kat Manchester. Dia bawak mak & adik dia (from Malaysia) jalan-jalan. Masa beratur tu, beratur dengan adiknya...Almas (kiri), baru habis SPM. Cute je Almas ni! Sempat la sembang banyak jugak. Ada topic pasal One Direction pon ada. Mentang-mentang la depa baru terkenal kat Malaysia kan...

Tokwan nak bergambar dengan staff kedai tu. huhu comel.

Bergambar dengan bola yang dah disain.

Tapi bola ni akan sampai kat tangan cousin kat Malaysia. Mesti diorang happy gila :)
Tokwan sempat call cousin yang sulung tu masa Ain tengah beratur...berasap je telinga dia dengar kat sana. Dia peminat MU. huhu.

Gambar ni ibu Ain ambik. Dia kata mula-mula tu diorang ada TV interview. Tapi Ain tak sempat masuk TV la, sbb Ain beratur tengah tengah. huhu.


xoxo

Labels: , ,

13 avengers commented

13 Comments:

Blogger diha says:

Tokwan hepi n cousin2 ain pun mesti hepi..
syoknye jalan2..^^

a'ah..pasal One Direction tu. Ble dengar One Direction, bru terigt ain slalu post pasal 1D dlu..hehe.


  24 March 2012 at 02:13

Blogger Maya Lisa says:

jeles ! ok fine, jelesss ! bak meh hantar mesia, photostate sian dekat bola tuh cepatt ! haha


  24 March 2012 at 08:32

Blogger Maya Lisa says:

*SIGN


  24 March 2012 at 08:34

Blogger Ain SSB says:

Diha, hehe :) Tu la, dengar cite sekarang diorang dah terkenal kat sana...huhu.

Maya, aww tatau Maya penyokong MU...huhu. Nnt tunggu Ain balik, kita photostat k!


  24 March 2012 at 18:02

Blogger dayah says:

untunggggnya siap dpt sign ! mmg dayah xtau gak style sana leh gak sebut..how are weeeee..hehe adik ain comel


  25 March 2012 at 15:09

Blogger onie says:

wowwwwwwwww! best :))


  25 March 2012 at 16:28

Blogger man yusoef says:

bila nak pergi England nih!!!!


  27 March 2012 at 01:44

Blogger lynnaiza says:

bestnye bestnye! XD


  27 March 2012 at 11:54

Blogger Asmara says:

Ain! Miss u! Hehe.. Eh lamanya 8 tahun baru jumpa tokwan ke ain? Eheh.. Betul2
Slang uk mmg lain giler. Awal2 dulu mmg terikut hiya2 dia then byk lg la sbutan yg x betul
Macam bas disebut bus. Hihi.. Kelakar! Miss england!


  27 March 2012 at 16:12

Blogger Asmara says:

Sempat 2x pegi old trafford ni. Tp brg mahal la jugak. ;)


  27 March 2012 at 16:14

Blogger DeQWa says:

wow...bestnye ...dpt sign lg....
AIN memang dah 8 tahun xbalik m'sia ek,tapi fasih n masih pandai menulis BM...awat lama sgt xbalik m'sia????
tokwan dok P.pinang kt mana???


  27 March 2012 at 16:44

Blogger Ain SSB says:

Dayah, huhu mcm2 accent & style ckp ada around England ni...Ain pon dulu pelik jugak. haha. Dia tak comel sgt, Ain comel lg :P

Onie, hehe :D

Man, dtg je la bila2 pon yang boleh :P


  4 April 2012 at 05:05

Blogger Ain SSB says:

Kak As, tu laa...lama gile! Duduk sini pulak 2 minggu je...huhu. Mmg, adik2 Ain mmg dah Stoke accent dah! haha. Ada tu mmg baku gile sebutan. ahaha. Barang kat situ mmg mahalkan, time sale je kot yang bole sikit...

Deqwa, yep 8 tahun tak balik M'sia...huhu. Aww terima kasih, itu la yg Ain nak dengar! haha :P Tokwan duduk kat Sungai Batu :)


  4 April 2012 at 05:09

Post a Comment

Warning : Image heavy in most of my entries.


AIN S.B.
23 | England | Malaysian

A Muslim | A daughter | A sister | A dreamer | A reader | A writer | A photographer | A chocoholic -- so I had to cut down on this one urgh

"I am a dreamer and I will dream until all these visions in my head are fulfilled."
-- A


| Instagram: captaineverland
| Twitter | Keek : ainssb

Shipping service for Malaysian living in England ; Mira D Services


Where I live
My Photography
Talk About Fashion
Ramadhan in England
Hari Raya in England
Wordless Wednesday
Harry Potter's stuff
Jumpa Retis
Snow

The places I've been to:
London
Manchester
Bath
Kent
Lake District

January 2011 February 2011 March 2011 April 2011 May 2011 June 2011 July 2011 August 2011 September 2011 October 2011 November 2011 December 2011 January 2012 February 2012 March 2012 April 2012 June 2012 July 2012 August 2012 September 2012 October 2012 December 2012 January 2013 February 2013 March 2013 April 2013 May 2013 June 2013 July 2013 August 2013 January 2014 March 2014
Thankyou for visiting!
Have a nice day :)

« Older posts | Newer posts »