<!-- --><style type="text/css">@import url(https://www.blogger.com/static/v1/v-css/navbar/3334278262-classic.css); div.b-mobile {display:none;} </style> </head> <body><script type="text/javascript"> function setAttributeOnload(object, attribute, val) { if(window.addEventListener) { window.addEventListener('load', function(){ object[attribute] = val; }, false); } else { window.attachEvent('onload', function(){ object[attribute] = val; }); } } </script> <div id="navbar-iframe-container"></div> <script type="text/javascript" src="https://apis.google.com/js/plusone.js"></script> <script type="text/javascript"> gapi.load("gapi.iframes:gapi.iframes.style.bubble", function() { if (gapi.iframes && gapi.iframes.getContext) { gapi.iframes.getContext().openChild({ url: 'https://www.blogger.com/navbar.g?targetBlogID\x3d7643615283666885507\x26blogName\x3dConfessions+of+An+Escapist\x26publishMode\x3dPUBLISH_MODE_BLOGSPOT\x26navbarType\x3dBLACK\x26layoutType\x3dCLASSIC\x26searchRoot\x3dhttp://tinkerbellola.blogspot.com/search\x26blogLocale\x3den_GB\x26v\x3d2\x26homepageUrl\x3dhttp://tinkerbellola.blogspot.com/\x26vt\x3d-6896531344355242048', where: document.getElementById("navbar-iframe-container"), id: "navbar-iframe" }); } }); </script>

Saturday, 21 April 2012@ 3:38 am
Pemergian seorang kawan rapat...

Assalammualaikum & hello,

8 April yang lepas, Ain dapat berita yang kawan rapat masa sekolah dulu meninggal...accident. Walaupun Ain rasa susah sangat nak terima, airmata ni dah sampai tak bole nak keluarkan lagi dah...tapi apakan daya...ajal kita semua telah ditentukan oleh Dia, Allah S.W.T.

Arwah Dalilah sangat rapat dengan Ain dulu. Kami kira satu geng budak-budak nakal la dulu masa kat sekolah. Tapi arwah tak senakal Ain, dia pemalu sikit orangnya...huhu. Tapi, memang banyak la kenangan-kenangan kami yang Ain takkan lupakan...walaupun 8 tahun dah tak jumpa.

Tapi ada satu je yang Ain memang tak tahan kalau teringat. Arwah pernah message Ain kat FB. Dia kata..."Ain...bila kau nak balik Malaysia? Takpe la...kau tunggu aku datang sana je la ok!" 

Dalilah...Insyallah, aku takkan lupa untuk doakan supaya kau sempurna disana dan akan ditempatkan dalam golongan-golongan yang dikasihi Allah. 

Al-Fatihah.


P.S Minta maaf (again &again) sebab biarkan blog ni bersawang. Life sangat depressed and busy for the past weeks...huhu.

Labels:

9 avengers commented

9 Comments:

Blogger diha says:

InsyaAllah, semoga arwah berada dikalangn org2 yg soleh..


  21 April 2012 at 17:09

Blogger fae jamal says:

Al-Fatihah..semoga arwah ditempat di kalangan orang-orang yg beriman..amin


  26 April 2012 at 08:56

Blogger Syazwan Che Deraman says:

wan tak pernah lagi kehilangan kawan sekolah.

ain, kenapa wan tak dapat update ain.
blog ain ada dalam bloglist, tapi remains kat bawah je blog ain.


  5 May 2012 at 08:53

Blogger NadyaBubble says:

Al-Fatihah.


  30 May 2012 at 06:25

Blogger Mya says:

al fatihah...

i miss reading ur blog ain. hee mya pun sama, blog dah bersawang sangat. been so busy latey :( tcr anyway ya :)


  6 June 2012 at 19:06

Blogger Fazlinil Irma says:

ain sayang...

rindunya nak baca celoteh awak..!

bila nak menulis balik... miss u.. miss uk..!! ~eh~


  8 June 2012 at 01:19

Blogger onie says:

al-fatihah buat arwah Dalilah ....



ain,onie rindu sangat kat ainnnnnnnn :'(


  9 June 2012 at 12:41

Blogger Ain SSB says:

Diha & Fae, InsyaAllah.

Wan, maybe because Ain dah lama tak update kot...huhu.

NadyaBubble, terima kasih.


  13 June 2012 at 04:43

Blogger Ain SSB says:

Mya, aww I miss tulis blog jugak! huhu. Ain nak start balik dah ni. InsyaAllah tak tinggal blog jadi sawang dah. huhu. Mya pon always take care k ape2 hal <3

Kak Irma, Ain nak start balik ni...hopefully, stay active balik la jugak. huhu <3

Onie, terima kasih. Aww Ain pon rindu kat Onieeee <3


  13 June 2012 at 04:43

Post a Comment

Warning : Image heavy in most of my entries.


AIN S.B.
23 | England | Malaysian

A Muslim | A daughter | A sister | A dreamer | A reader | A writer | A photographer | A chocoholic -- so I had to cut down on this one urgh

"I am a dreamer and I will dream until all these visions in my head are fulfilled."
-- A


| Instagram: captaineverland
| Twitter | Keek : ainssb

Shipping service for Malaysian living in England ; Mira D Services


Where I live
My Photography
Talk About Fashion
Ramadhan in England
Hari Raya in England
Wordless Wednesday
Harry Potter's stuff
Jumpa Retis
Snow

The places I've been to:
London
Manchester
Bath
Kent
Lake District

January 2011 February 2011 March 2011 April 2011 May 2011 June 2011 July 2011 August 2011 September 2011 October 2011 November 2011 December 2011 January 2012 February 2012 March 2012 April 2012 June 2012 July 2012 August 2012 September 2012 October 2012 December 2012 January 2013 February 2013 March 2013 April 2013 May 2013 June 2013 July 2013 August 2013 January 2014 March 2014
Thankyou for visiting!
Have a nice day :)

« Older posts | Newer posts »