<!-- --><style type="text/css">@import url(https://www.blogger.com/static/v1/v-css/navbar/3334278262-classic.css); div.b-mobile {display:none;} </style> </head> <body><script type="text/javascript"> function setAttributeOnload(object, attribute, val) { if(window.addEventListener) { window.addEventListener('load', function(){ object[attribute] = val; }, false); } else { window.attachEvent('onload', function(){ object[attribute] = val; }); } } </script> <div id="navbar-iframe-container"></div> <script type="text/javascript" src="https://apis.google.com/js/plusone.js"></script> <script type="text/javascript"> gapi.load("gapi.iframes:gapi.iframes.style.bubble", function() { if (gapi.iframes && gapi.iframes.getContext) { gapi.iframes.getContext().openChild({ url: 'https://www.blogger.com/navbar.g?targetBlogID\x3d7643615283666885507\x26blogName\x3dConfessions+of+An+Escapist\x26publishMode\x3dPUBLISH_MODE_BLOGSPOT\x26navbarType\x3dBLACK\x26layoutType\x3dCLASSIC\x26searchRoot\x3dhttp://tinkerbellola.blogspot.com/search\x26blogLocale\x3den_GB\x26v\x3d2\x26homepageUrl\x3dhttp://tinkerbellola.blogspot.com/\x26vt\x3d-6896531344355242048', where: document.getElementById("navbar-iframe-container"), id: "navbar-iframe" }); } }); </script>

Friday, 3 August 2012@ 11:00 pm
Top Olympics sports that I've been watching.

Assalammualaikum & hello,

Ceyh...semangat Olympic la sangat. Kat TV, banyak tunjuk live yang ada team Great Britain je, untuk yang team lain Ain selalu tengok live kat BBC's website. So, daripada first day Olympic start hari tu, I've been keeping up with:


1) Badminton.

Dato' Lee Chong Wei masuk final! Go Dato' Lee Chong Wei, goooooo!
Sebenarnya terlepas tengok live tadi tapi takpe nanti ada catch up.

Such an embarrassment though...on those women (Chinese women's team, South Korean women's team and Indonesian women's team) who were disqualified. Macam tak paham apa motif diorang main macam tak reti main? I smell something fishy, but oh well...

(Ehh dengar cerita, kalau ada Malaysian athletes yang dapat bawak balik gold medal, korang dapat free ice cream from Baskin Robbins ye? Woahhhhhh nak balik Malaysia la camni! haha)


2) Archery.

Memang semenjak dua menjak daripada sebelum Olympic start lagi, Ain dah suka archery. Kalau la ada archery class yang berdekatan, rasa macam nak join kot! huhu.

South Korea won for the women's team! Congrats to them. It was such a closed call though when they were competing for the gold medal along with the Japanese women's team. And South Korea dapat gold medal jugak for the men's individual. Power team South Korea ni main archery!

OH! Good job untuk Khairul Anuar Mohamad sebab kalahkan Larry Godfrey from team Great Britain~ :P


3) Gymnastics.
Sebenarnya, dari kecik lagi memang Ain minat gymnastic. Ceyh, dulu cita-cita nak jadi gymnast woii! hahaha. Sangat kagum tengok orang yang bole buat gymnastic! Kuat pon dah tentu kuat kan diorang...

Kohei Uchimura, dia hebat!


4) Basketball.

Bila tengok team USA rasa macam tengok movie pon ada. Ye la, kat US kan diorang memang femes dengan basketball, banyak je movie-movie berkenaan dengan basketball (my favourite basketball movie had to be 'Coach Carter'). Pemain-pemain dia semua pon...woahhh, tinggi-tinggi dan besar-besar dan hebat-hebat.


Hari tu asyik China je leading in the all-time medal table but looks like United States has already taken their place as of today with 43 medals while China with 42 medals!

Tak sabar nak tengok more of the athletics event tomorrow! Event yang paling ramai tertunggu-tunggu nak tengok. Usain Bolt, the fastest man in the world. Agak-agak, dia dapat lagi ke keep the title or tetiba ada orang yang bole kalahkan dia this time? Hmmm we'll see eh~


xoxo

Labels:

5 avengers commented

5 Comments:

Blogger zOeY zAu YaH says:

minta2 lee chong wei dpt pingat emas kan.


  4 August 2012 at 15:22

Blogger diha says:

Archery sgt best!! hehe..diha ada sepupu yg wakil negeri sembilan memanah..
Bestnye klu Dato' Lee Chong Wei dpat gold, insyaAllah..n pasal ice cream tu, from 8pm - 10pm je..


  4 August 2012 at 16:17

Blogger Rizal Sadiman says:

kita doakn dia dpt gold eh..insyaAllah


  5 August 2012 at 01:35

Blogger Mya says:

ain! finally mya sempat visit. sedih tgk DLCW menangis tu huu... anyway he's still our hero! :)


  6 August 2012 at 15:33

Blogger Ain SSB says:

Zoey, aww DLCW tak dapat pingat emas but he's done his best kan :)

Diha, kan2? Aww cool! :D So DLCW tak dapat pingat emas but nice of the Baskin Robbins company still nak bagi ice cream free untuk rakyat Malaysia :)

Rizal, he's given his best, bless him :)

Mya, yup he's still our hero :)


  8 August 2012 at 00:32

Post a Comment

Warning : Image heavy in most of my entries.


AIN S.B.
23 | England | Malaysian

A Muslim | A daughter | A sister | A dreamer | A reader | A writer | A photographer | A chocoholic -- so I had to cut down on this one urgh

"I am a dreamer and I will dream until all these visions in my head are fulfilled."
-- A


| Instagram: captaineverland
| Twitter | Keek : ainssb

Shipping service for Malaysian living in England ; Mira D Services


Where I live
My Photography
Talk About Fashion
Ramadhan in England
Hari Raya in England
Wordless Wednesday
Harry Potter's stuff
Jumpa Retis
Snow

The places I've been to:
London
Manchester
Bath
Kent
Lake District

January 2011 February 2011 March 2011 April 2011 May 2011 June 2011 July 2011 August 2011 September 2011 October 2011 November 2011 December 2011 January 2012 February 2012 March 2012 April 2012 June 2012 July 2012 August 2012 September 2012 October 2012 December 2012 January 2013 February 2013 March 2013 April 2013 May 2013 June 2013 July 2013 August 2013 January 2014 March 2014
Thankyou for visiting!
Have a nice day :)

« Older posts | Newer posts »