<!-- --><style type="text/css">@import url(https://www.blogger.com/static/v1/v-css/navbar/3334278262-classic.css); div.b-mobile {display:none;} </style> </head> <body><script type="text/javascript"> function setAttributeOnload(object, attribute, val) { if(window.addEventListener) { window.addEventListener('load', function(){ object[attribute] = val; }, false); } else { window.attachEvent('onload', function(){ object[attribute] = val; }); } } </script> <div id="navbar-iframe-container"></div> <script type="text/javascript" src="https://apis.google.com/js/plusone.js"></script> <script type="text/javascript"> gapi.load("gapi.iframes:gapi.iframes.style.bubble", function() { if (gapi.iframes && gapi.iframes.getContext) { gapi.iframes.getContext().openChild({ url: 'https://www.blogger.com/navbar.g?targetBlogID\x3d7643615283666885507\x26blogName\x3dConfessions+of+An+Escapist\x26publishMode\x3dPUBLISH_MODE_BLOGSPOT\x26navbarType\x3dBLACK\x26layoutType\x3dCLASSIC\x26searchRoot\x3dhttp://tinkerbellola.blogspot.com/search\x26blogLocale\x3den_GB\x26v\x3d2\x26homepageUrl\x3dhttp://tinkerbellola.blogspot.com/\x26vt\x3d-6896531344355242048', where: document.getElementById("navbar-iframe-container"), id: "navbar-iframe" }); } }); </script>

Saturday, 10 August 2013@ 4:49 pm
Raya ke-10 di England. Selamat Hari Raya Aidilfitri!

Assalammualaikum & hello,

Tak sempat menyempat nak hapdet blog ni! huhu. Semua pon mesti masih busy kan sekarang beraya rumah ke rumah? hehe. Oh Ain tak wish lagi kan, Selamat Hari Raya Aidilfitri maaf zahir & batin to all my lovely Muslim readers!

With Iba on the first day of hari raya. 
Sementara tengah menunggu yang lain (ibu dengan adik lelaki je)
 nak bersiap untuk raya photoshoot!

Spot the difference. Ada sesiapa yang team cream jugak? hehe.Tahun ni Alhamdulillah ada aunty yang baik hati sponsor baju raya matching for the family! Tapi semua orang tengok gambar ni or even yang datang rumah cakap 'macam nak pergi menikah'. huhuuu. Semestinya bukan Ain ok! haha.

The foods. Tu dia haih, penuh meja! Disebabkan tahun ni buat dekat satu rumah je for the first raya which was my house, so warga-warga Melayu Stoke yang lain bawa masakan masing-masing ke rumah Ain (potluck gitu). Ibu &Ain buat soto ayam, nasi impit, rendang & wajik (sadly, tak umphh sangat sebab kacau pukul 4 pagi masing-masing mengantuk dah). Kak Niza bawak Laksa (feberettt), Kak Fiza bawak pulut kuning & rendang Tok (feberet jugak), Kak Ainur bawak rendang jugak. Haa ambik hang, rendang ada sampai 3 jenis! Rendang Tok, rendang berkuah, rendang yang tak-kering-sangat-tak-berkuah-sangat, semua ada! hehe. Alhamdulillah!

Jemput makannn~
Tetamu from various cities datang beraya rumah kami :)

Ibu with nenek angkat :)

With my Upin or Ipin (mana-mana pon boleh). Si comel mata boolat Harizs. Bukan selalu dia nak duduk baik dengan orang macam ni (except abah & mama dia)!

Ce tengok mata dia! Sapa tak geram?!

Kami-kami yang masih di Stoke.
Yang gambar last ni iba dengan kawan dia :)

Never knew I had big brothers. ahaa. Ibu & bapak with the bujangs. 
Shukri & Nabil (baju purple & dark blue) study kat Wolverhampton datang beraya dengan kami :)

 
Ok, sesi bergambaq kat luar pulak. Ni candid,
 sementara camerawoman (saya la tu) set kameranya.

 Say cheese everyone! 

Mi familia. 

Top: Abang Isa & Kak Niza's family, Abang Pian & Kak Ainur.
Bottom:  Abang Hamzah & Kak Fiza's family.
Uncle Nuar & Aunty Shida (diorang dari Leeds datang beraya rumah kami)

With the bujangs (ain tau ain paling pendek shusshhh).

Iba marah sebab dia takde gambaq solo. haha.
Dah dok sibuk melayan kawan, nak buat macam mana?


At the end of the day memang penat sangat (tidur pon malam raya selepas masak-masak, kemas rumah semua sempat 3 jam je huhu) but it was expected la kan. Dah nama pon hari raya! But rindu sangat la nak beraya di kampung halamanku *nangis*. Takpe-takpe, insyaAllah next year (positip yang penting)!

Still missing Aunty Lynn & Aunty Su's families! :(


xoxo

Labels: , , ,

9 avengers commented

9 Comments:

Blogger diha says:

Selamat Ari Raya utk Ain~~...ain kampung kt mna?


  11 August 2013 at 13:59

Blogger Ain SSB says:

Diha, Selamat Hari Raya Aidilfitri! Ain kampung belah ibu kat Penang, belah bapak kat Pahang :)


  11 August 2013 at 19:52

Blogger Farahin Ahmad says:

selamat hari raya ain :) takpe2 next year balik ea hihi


  13 August 2013 at 12:32

Blogger najwa says:

Nice blog.mmg lame ddk sana e?


  19 August 2013 at 16:09

Blogger lynn says:

salam ain....!!
Selamat Hari Raya....
mane aunty takde kat situ??? aunty su?? pon takde yer?? :( actually beraya kat uk lagi happening compare ngan mesia..kat mesia sibuk dgn open house yg mengemukkan...tapi yg best ramai tetamu lah compare dgn kat uk..kerje2 membuat kek byk pakai jari jer (tujuk jer ain) tak macam kat uk ada feel raya macam dulu dulu..Biskut? esok nak raya baru buat..tu pon pakai jari hahah... masa kat uk 3 minggu before raya dah sibuk buat biskut. Sibuk memanjang kat mesia ni..tak menyempat langsung. tak tau kenape... malas sebab semua ada dijual kot. mmmm.......mungkin kalau raya kat kampung masih ada feel tu kot. masalah nya aunty tak de kampung lain nie jer yg ade hahah...ok.ain...anyway still missing yopu all tooo....bye...

salam


  23 August 2013 at 01:59

Blogger Mya says:

ain! salam aidilfitri maaf zahir batin! mya suka tengok theme putih tu, cantik sgt! :D


  24 August 2013 at 15:13

Blogger Mya says:

ain! salam aidilfitri maaf zahir batin! mya suka tengok theme putih tu, cantik sgt! :D


  24 August 2013 at 15:13

Blogger Khairunnisa' says:

Lawanya pemandangan di luar rumah c: Selamat Hari Raya buat kamu semua!

Nisa'


  26 August 2013 at 04:35

Blogger lindamokhtar says:

ahhh finally dapat juga baca blog ain.selamat hari raya Ain !*walaupun dah lambat sgt.hahaha
seronok sgt tengok Ain beraya kat sana.harap sgt nnt Linda pun dpt raya kat sana.and mybe jumpa Ain ke?hehe
kawasan luar rumah tu nampak seronok.lawa and luas.muka Ain dgn Iba macam kembar ! ;D


  30 August 2013 at 06:27

Post a Comment

Warning : Image heavy in most of my entries.


AIN S.B.
23 | England | Malaysian

A Muslim | A daughter | A sister | A dreamer | A reader | A writer | A photographer | A chocoholic -- so I had to cut down on this one urgh

"I am a dreamer and I will dream until all these visions in my head are fulfilled."
-- A


| Instagram: captaineverland
| Twitter | Keek : ainssb

Shipping service for Malaysian living in England ; Mira D Services


Where I live
My Photography
Talk About Fashion
Ramadhan in England
Hari Raya in England
Wordless Wednesday
Harry Potter's stuff
Jumpa Retis
Snow

The places I've been to:
London
Manchester
Bath
Kent
Lake District

January 2011 February 2011 March 2011 April 2011 May 2011 June 2011 July 2011 August 2011 September 2011 October 2011 November 2011 December 2011 January 2012 February 2012 March 2012 April 2012 June 2012 July 2012 August 2012 September 2012 October 2012 December 2012 January 2013 February 2013 March 2013 April 2013 May 2013 June 2013 July 2013 August 2013 January 2014 March 2014
Thankyou for visiting!
Have a nice day :)

« Older posts | Newer posts »