<!-- --><style type="text/css">@import url(https://www.blogger.com/static/v1/v-css/navbar/3334278262-classic.css); div.b-mobile {display:none;} </style> </head> <body><script type="text/javascript"> function setAttributeOnload(object, attribute, val) { if(window.addEventListener) { window.addEventListener('load', function(){ object[attribute] = val; }, false); } else { window.attachEvent('onload', function(){ object[attribute] = val; }); } } </script> <div id="navbar-iframe-container"></div> <script type="text/javascript" src="https://apis.google.com/js/plusone.js"></script> <script type="text/javascript"> gapi.load("gapi.iframes:gapi.iframes.style.bubble", function() { if (gapi.iframes && gapi.iframes.getContext) { gapi.iframes.getContext().openChild({ url: 'https://draft.blogger.com/navbar.g?targetBlogID\x3d7643615283666885507\x26blogName\x3dConfessions+of+An+Escapist\x26publishMode\x3dPUBLISH_MODE_BLOGSPOT\x26navbarType\x3dBLACK\x26layoutType\x3dCLASSIC\x26searchRoot\x3dhttp://tinkerbellola.blogspot.com/search\x26blogLocale\x3den_GB\x26v\x3d2\x26homepageUrl\x3dhttp://tinkerbellola.blogspot.com/\x26vt\x3d-6896531344355242048', where: document.getElementById("navbar-iframe-container"), id: "navbar-iframe" }); } }); </script>

Friday, 17 January 2014@ 12:32 am
Reunion selepas 10 tahun.

Assalammualaikum, 

Ehh dah tahun 2014 ke? Ya Allah, cepatnya masa berlalu! Blog ni pon baru nak di update ke Ain oii?! Sorry sangat wahai pembaca blog Ain yang dikasihi, Ain agak busy sikit for the past few months (and yup, bila dah mixed up with that lazy feelings...tau tau je la). huhu.

Apa-apa pon, Ain nak ucapkan Selamat Tahun Baru/Happy New Year to all of you! I hope you guys have been going through a smooth new year so far! :)

Banyak actually events yang Ain nak ceritakan but let's go with my recent one first of all...in which, Ain jumpa kawan baik Ain waktu sekolah rendah dulu! 

[ Date of event: 13th January 2014 ]

 Everyone, this is Aisyah. Dia study kat Japan. Beberapa bulan yang lepas, dia ada mesej Ain yang dia akan ada conference kat Lisbon early this month. So, while dia dah dekat Europe nanti, dia might aswell singgah London. So, yeah! Here she was!

The last time kiteorang jumpa each other...masa tu 13 tahun je kot. 
Sekarang, we're both 23 years old. Muka kiteorang tak nampak 23 kan? 
Awet muda gitewww haha. /slap sekali/

So, we planned to meet at Euston train station. Masa Ain kat atas train from Stoke to London, hati ni dok excited sokmo. Bila excited tu, rasa nak makan je. Sebaik ibu bekalkan sandwich. hehe. And then I reached Euston station...I was there first, so Ain tunggu la Aisyah. 

Ada few ladies pakai tudung walked passed me, but bukan Aisyah. And then I saw a lady in pink scarf came from the underground station. She then stood in front of the ticket information booth (memang Ain suruh Aisyah tunggu situ). Ain rasa Aisyah dah tu...tapi sebabnya Ain ni rabun jauh tapi degil-tak-reti-nak-pakai-glasses, tak nampak la tu Aisyah ke some stranger lady. So, I took my glasses out and wore it and BAM! I'd see her face ever so clearly! haha.

Masa kiteorang first met tu kan...ya Allah, overwhelmed sangat! Macam jejak kasih tau! Although, my first reaction was, "ehh, keciknya kawan aku" haha. Sebab dulu Ain lagi pendek dari Aisyah. haha. 

 Aisyah nak pergi Tower Bridge. So, I took her there. 

I was her photographer for the day. heheh. 
We walked along the River Thames while sembang-sembang!

A beautiful spot to take a picture.

   Alhamdulillah, langit hari tu cerah sangat.








And then, kiteorang pergi Malaysian Hall. Singgah sembahyang and had our late lunch there!
 Aisyah kata dah lama dia tak makan nasi. huhu.  

And then, bawak Aisyah jalan along Bayswater, dia borong souvenirs situ. Untung lah Aisyah masuk kedai yang orang jual tu bagi murah gila-gila punya!

And then, sambung naik tube ke Oxford Street. Masuk Bodyshop and Gap je. Time tu, masing-masing dah penat kot. huhuu. Plus, it was raining as well malam tu.

 The underground stations.

At the end of the day, sebelum balik hotel, bawak Aisyah pergi platform 9 3/4!
Hogwarts, mu tunggu kami datang! haha.

Aisyah bought the printed version from the shop.
 (Ain ada mention on my first trip post).

 So, I think I've fulfilled her wishes to visit the Tower Bridge and platform 9 3/4.

Malam tu balik hotel, sembang-sembang lagi sebelum tidur. Walaupon penat--but sepuluh tahun tak jumpa...banyak kot benda yang nak di-catch up. huhu. It's quite amazing how mature both of us has become. Dulu, masing-masing berhingus je lagi-- haha.

 The following day was when Aisyah had to go back to Japan.Yes, sekejap je kiteorang jumpa. huhuu. Dah la flight dia pagi! T____T 

Masa kiteorang hug goodbye tak nangis...but lepas dah hantar dia masuk departure section, and then Ain balik pergi train station sorang-sorang...baru terasa sebak. huhu.

It was a bless reunion.Syukur sangat dapat diberi peluang untuk berjumpa dengan one of my best friends from back then again. InsyaAllah, kalau diberi peluang lagi, we'll meet again someday later!

Thank you for the souvenirs, Aisyah! Kit Kat sakura green tea tu sedap sangat! Nak lagiiiii! hehe.
 

xoxo

Labels: , , ,

4 avengers commented

4 Comments:

Blogger lynn says:

ala...ain...sedihnyer aunty baca nie....


  17 January 2014 at 04:55

Blogger noor atifah(cik aty) says:

canteknye gambo..hikhik


  18 January 2014 at 08:44

Blogger eyqa yushaiza says:

wah kak.. bestnye reunion dengan childhood friend. green tea kit kat, sound yummy.. btw, yus follow akak ya.. love your blogg.. :DD


  9 February 2014 at 04:54

Blogger anis scha says:

Rindunyaaaaa Kak Ain. Anis pun baru dapat update blog. Busy memanjang.

Bestnya dapat jumpa bestfriend. Dah lama pulak tu tak jumpa. Mesti seronok kan ^^
And dari dulu adore gambar-gambar yang akak amik. Cantik! ^^
Kitkat green tea tuuuu. mmmmm Macam sedap je!


  7 May 2014 at 13:37

Post a Comment

Warning : Image heavy in most of my entries.


AIN S.B.
23 | England | Malaysian

A Muslim | A daughter | A sister | A dreamer | A reader | A writer | A photographer | A chocoholic -- so I had to cut down on this one urgh

"I am a dreamer and I will dream until all these visions in my head are fulfilled."
-- A


| Instagram: captaineverland
| Twitter | Keek : ainssb

Shipping service for Malaysian living in England ; Mira D Services


Where I live
My Photography
Talk About Fashion
Ramadhan in England
Hari Raya in England
Wordless Wednesday
Harry Potter's stuff
Jumpa Retis
Snow

The places I've been to:
London
Manchester
Bath
Kent
Lake District

January 2011 February 2011 March 2011 April 2011 May 2011 June 2011 July 2011 August 2011 September 2011 October 2011 November 2011 December 2011 January 2012 February 2012 March 2012 April 2012 June 2012 July 2012 August 2012 September 2012 October 2012 December 2012 January 2013 February 2013 March 2013 April 2013 May 2013 June 2013 July 2013 August 2013 January 2014 March 2014
Thankyou for visiting!
Have a nice day :)

« Older posts | Newer posts »