<!-- --><style type="text/css">@import url(https://www.blogger.com/static/v1/v-css/navbar/3334278262-classic.css); div.b-mobile {display:none;} </style> </head> <body><script type="text/javascript"> function setAttributeOnload(object, attribute, val) { if(window.addEventListener) { window.addEventListener('load', function(){ object[attribute] = val; }, false); } else { window.attachEvent('onload', function(){ object[attribute] = val; }); } } </script> <div id="navbar-iframe-container"></div> <script type="text/javascript" src="https://apis.google.com/js/plusone.js"></script> <script type="text/javascript"> gapi.load("gapi.iframes:gapi.iframes.style.bubble", function() { if (gapi.iframes && gapi.iframes.getContext) { gapi.iframes.getContext().openChild({ url: 'https://www.blogger.com/navbar.g?targetBlogID\x3d7643615283666885507\x26blogName\x3dConfessions+of+An+Escapist\x26publishMode\x3dPUBLISH_MODE_BLOGSPOT\x26navbarType\x3dBLACK\x26layoutType\x3dCLASSIC\x26searchRoot\x3dhttp://tinkerbellola.blogspot.com/search\x26blogLocale\x3den_GB\x26v\x3d2\x26homepageUrl\x3dhttp://tinkerbellola.blogspot.com/\x26vt\x3d-6896531344355242048', where: document.getElementById("navbar-iframe-container"), id: "navbar-iframe" }); } }); </script>

Tuesday, 17 May 2011@ 2:39 am
FOODS ; Oh Karipapku!


Assalammualaikum & hello,
Hmm sementara tunggu subuh ni, nak update sikit la...semalam semalam, Ain buat karipap. tolong kelim2 kan je, intinya ibu yang buat! haha mengelat ke?


Ambik ni, macam2 rupa karipap ada! Macam dinosaur pon ada! Walaupon tak perfect, still agak bangga jugak la dapat kelim karipap2 camni (kalau tidak, macam hape je jadiknya!).


Tapi bila keluar2 jadi macam ni!!! Tu perut dinosaur tu, sampai terburai camtu skali! OMG! Kepenatan masa kelim2 tadi terasa la sangat!


Sebenarnya...kulit karipap tu pon bukan buat sendiri, huhu, it's a ready-made from supermarket daa~!

Tapi ready-made pon bukan macam kulit karipap betul. Mmg la dia puff pastry, tapi untuk pastries2 orang putih ok la. Ain sebenarnya pon tau resipi untuk buat kulit karipap, Cik Ju pernah ajar tapi ibu beli ready-to-roll puff pastry ni, saja nak try! Ok je dengan inti karipap, tapi tu la...kita penat kelim kan dia, sesuka hati dia nak terbuka2! Aish. Tapi kulit pastry ni memang sedap la! Boleh juga letak cheese atau sosej dalam dia! Cheese is my favourite! :)


Until next time!
xoxo


Labels:

2 avengers commented

2 Comments:

Blogger Haniza Yazid says:

okla tu ain masa goreng baru tebuka.. ade stengah kuih karipap yg akak buat tu belom goreng lagi dh tekoyak sana sini, pastu akak punya xretinya akak gi tampal dgn tepung, konon2nya nak cover yg lobang2 tula.. last2 hancur dlm kuali, teburai2..


  17 May 2011 at 07:59

Blogger Ain SSB says:

ain tak goreng kak niza, ni semua masuk oven! huhu. haha takpe kak niza, practice makes perfect! InsyaAllah next time buat power punya dia jadi! ;)


  17 May 2011 at 14:55

Post a Comment

Warning : Image heavy in most of my entries.


AIN S.B.
23 | England | Malaysian

A Muslim | A daughter | A sister | A dreamer | A reader | A writer | A photographer | A chocoholic -- so I had to cut down on this one urgh

"I am a dreamer and I will dream until all these visions in my head are fulfilled."
-- A


| Instagram: captaineverland
| Twitter | Keek : ainssb

Shipping service for Malaysian living in England ; Mira D Services


Where I live
My Photography
Talk About Fashion
Ramadhan in England
Hari Raya in England
Wordless Wednesday
Harry Potter's stuff
Jumpa Retis
Snow

The places I've been to:
London
Manchester
Bath
Kent
Lake District

January 2011 February 2011 March 2011 April 2011 May 2011 June 2011 July 2011 August 2011 September 2011 October 2011 November 2011 December 2011 January 2012 February 2012 March 2012 April 2012 June 2012 July 2012 August 2012 September 2012 October 2012 December 2012 January 2013 February 2013 March 2013 April 2013 May 2013 June 2013 July 2013 August 2013 January 2014 March 2014
Thankyou for visiting!
Have a nice day :)

« Older posts | Newer posts »