<!-- --><style type="text/css">@import url(https://www.blogger.com/static/v1/v-css/navbar/3334278262-classic.css); div.b-mobile {display:none;} </style> </head> <body><script type="text/javascript"> function setAttributeOnload(object, attribute, val) { if(window.addEventListener) { window.addEventListener('load', function(){ object[attribute] = val; }, false); } else { window.attachEvent('onload', function(){ object[attribute] = val; }); } } </script> <div id="navbar-iframe-container"></div> <script type="text/javascript" src="https://apis.google.com/js/plusone.js"></script> <script type="text/javascript"> gapi.load("gapi.iframes:gapi.iframes.style.bubble", function() { if (gapi.iframes && gapi.iframes.getContext) { gapi.iframes.getContext().openChild({ url: 'https://www.blogger.com/navbar.g?targetBlogID\x3d7643615283666885507\x26blogName\x3dConfessions+of+An+Escapist\x26publishMode\x3dPUBLISH_MODE_BLOGSPOT\x26navbarType\x3dBLACK\x26layoutType\x3dCLASSIC\x26searchRoot\x3dhttp://tinkerbellola.blogspot.com/search\x26blogLocale\x3den_GB\x26v\x3d2\x26homepageUrl\x3dhttp://tinkerbellola.blogspot.com/\x26vt\x3d-6896531344355242048', where: document.getElementById("navbar-iframe-container"), id: "navbar-iframe" }); } }); </script>

Thursday, 19 May 2011@ 6:15 pm
Her & I


Assalammualaikum & hello,
Hmm kenapa la penat sangat hari ni...dah la lengan kiri terseliuh pagi tadi. Aish. Anyway, semalam pergi date dengan kawan perempuan, eceyh boleh plak cakap date (mentang2 la takde orang nak date dengan dia). Tak la, I had a great day out with my close friend yesterday!

We met up in town, Hanley. Jalan2 kat shopping mall kejap walaupon takdak duit nak shopping tapi sembang punya sembang satu pusingan jugak la sebelum kami decided to go to a cafe kat luar shoppping mall tu...untuk sambung sembang la.


Caffe Nero, terbaikkk. It's our favourite cafe eventhough kat dalam shopping mall tu ada je Costa Coffee & Starbucks tapi cafe yang ini jugak best! :)


Aku & Cappuchino.


My lovely Meryl.


Meryl's little gift for me, from the Philipphines. It's facial stuff from Etude House. Kami ni memang peminat apa2 yang berkaitan dengan Korea. hehe.

Selepas sejam jugak la dalam cafe tu (selagi tak sakit punggok, tak bangun). Kami pergi jalan2 kat park terdekat. Tengah relax2 ambil angin, and then Meryl goes..."I want to go to the cinema." And then Ain tengok dia...lama jugak (sebenarnya purse tertinggal kat atas katil...duit dalam bag ada £5 je)...and then dia kata "I'll treat you!" Bile dengar je tu, Ain pon apa lagi, angkat kaki, bawak dia lari...ke cinema la! hehe.


On the way balik from park tu sempat la jugak kami berposing.
Masa ni letak camera kat atas tong sampah jap, sorry ek my dear kamera.


Bila dah sampai kat cinema tu, terkejut tengok queue punya panjang...mentang2 la Pirates of The Carribean 4 baru keluar! Kami nak tengok Insidous...sebenarnya Meryl yang nak tengok Insidous...Ain tak berapa sanggup sangat la nak tengok cerita hantu di wayang (kalau kat rumah bole je ambik selimut ke cushion ke tutup muka kan), so Ain buat2 la..."I actually wanted to watch Fast & Furious 5 but Insidous is fin-- well, it's a little scary but I guess...well, it's up to you." Cakap berbelit2 supaya dia boleh 're-think' (dah orang nak belanja banyak hal plak!). And then dia kata "Kai Pai Bo (that's rock paper scissors in Korean)..." So kami pon Kai Pai Bo and Ain menang!!!! Pastu rasa bersalah la plak...so Ain suruh dia check kalau still ada seats for Insidious memandangkan kami dah terlewat sikit untuk movie tu, so mungkin seats dah penuh kan. Dia check2, memang seats dah full daaa (time ni, hati agak bersyukur, huhu jahat sungguh)! So Fast & Furious 5 it was! YAY! Tapi Ain takde la jahat mana, Meryl pon actually nak tengok jugak Fast & Furious 5! :)


For Fast & Furious 5, kami ada 25minit jugak sebelum dia start. So semasa menuggu...
Tangkap gambar tiket la...

Tangkap gambar kasut la! My 5 year old Wrangler & Meryl's Toms.


Kalau tak tangkap gambar dalam toilet tak sah! Bukan apa, kena laid low sikit la kat luar tu...kang staff2 nampak camera kan, tak pasal2 ingat nak buat video cetak rompak plak.


Tak dapat tengok, dapat menyamar pon jadi la.


Masa dah nak start tu, biasa la kan ada tunjuk trailer2 movie yang akan keluar. 'Bridesmaids' looks disgusting...tau la diorang masing2 sakit perut...tapi sampai tersembor muntah, buang air besar dalam sink la...eww sungguh.

Anyway, masa Fast & Furious 5 dah nak start, excited gila nih...time tu la plak kaki cramp! Aishh, ni yang menyampah ni! Sebaik duduk seat tepi skali, bole la lunjurkan kaki sikit. huhu.
Pastu nampak Vin Diesel, start dah start dah! Pastu nampak Paul Walker...walaupon dia dah tua tapi tetap WHOOOTTT! haha. The Rock pon ada, ceyh kali ni kita ada dua hero mamat badan besar (The Rock bukan la hero sangat tapi lebih kurang la)! Han pon best...satu team tu la best! Keseluruhan cerita tu sangat best. I don't know why but Ain memang suka tengok Fast & Furious dari 1 sampai 5! No no, bukan sebab Paul Walker je! hehe.

Masa balik tu, I kept saying thank you kat Meryl. And she was like..."Ain, it's no problem! Stop saying thank you! You're my close friend, aren't you?" hehe that's why i love her! :)


xoxo

Labels: , , ,

1 avengers commented

1 Comments:

Blogger hidayahjamal says:

ah da lama dyh xkeluar ngan member sekolah..hv a nice dy


  17 September 2011 at 14:12

Post a Comment

Warning : Image heavy in most of my entries.


AIN S.B.
23 | England | Malaysian

A Muslim | A daughter | A sister | A dreamer | A reader | A writer | A photographer | A chocoholic -- so I had to cut down on this one urgh

"I am a dreamer and I will dream until all these visions in my head are fulfilled."
-- A


| Instagram: captaineverland
| Twitter | Keek : ainssb

Shipping service for Malaysian living in England ; Mira D Services


Where I live
My Photography
Talk About Fashion
Ramadhan in England
Hari Raya in England
Wordless Wednesday
Harry Potter's stuff
Jumpa Retis
Snow

The places I've been to:
London
Manchester
Bath
Kent
Lake District

January 2011 February 2011 March 2011 April 2011 May 2011 June 2011 July 2011 August 2011 September 2011 October 2011 November 2011 December 2011 January 2012 February 2012 March 2012 April 2012 June 2012 July 2012 August 2012 September 2012 October 2012 December 2012 January 2013 February 2013 March 2013 April 2013 May 2013 June 2013 July 2013 August 2013 January 2014 March 2014
Thankyou for visiting!
Have a nice day :)

« Older posts | Newer posts »