<!-- --><style type="text/css">@import url(https://www.blogger.com/static/v1/v-css/navbar/3334278262-classic.css); div.b-mobile {display:none;} </style> </head> <body><script type="text/javascript"> function setAttributeOnload(object, attribute, val) { if(window.addEventListener) { window.addEventListener('load', function(){ object[attribute] = val; }, false); } else { window.attachEvent('onload', function(){ object[attribute] = val; }); } } </script> <div id="navbar-iframe-container"></div> <script type="text/javascript" src="https://apis.google.com/js/plusone.js"></script> <script type="text/javascript"> gapi.load("gapi.iframes:gapi.iframes.style.bubble", function() { if (gapi.iframes && gapi.iframes.getContext) { gapi.iframes.getContext().openChild({ url: 'https://www.blogger.com/navbar.g?targetBlogID\x3d7643615283666885507\x26blogName\x3dConfessions+of+An+Escapist\x26publishMode\x3dPUBLISH_MODE_BLOGSPOT\x26navbarType\x3dBLACK\x26layoutType\x3dCLASSIC\x26searchRoot\x3dhttp://tinkerbellola.blogspot.com/search\x26blogLocale\x3den_GB\x26v\x3d2\x26homepageUrl\x3dhttp://tinkerbellola.blogspot.com/\x26vt\x3d-6896531344355242048', where: document.getElementById("navbar-iframe-container"), id: "navbar-iframe" }); } }); </script>

Monday, 6 June 2011@ 11:27 pm
Majlis Makan-Makan


Assalammualaikum & hello,
Semalam Ain & family ada buat makan2 di rumah kami. "Saja, boring2." kata Ibu. Plus, dah lama warga2 Stoke tak buat gathering makan2 ni. huhu. Kalau dulu, boleh dikatakan every weekend berat badan kami naik 2kg! huhu.

Menu kami hari semalam (snap 2 gambar, dua2 blur! ish):
- Dalca (betul ke eja ni?) kambing (Ibu punya specialty. Macam2 ada dalamnya. Kambing, hati ayam, terung, kacang buncis, pisang muda, kentang, carrot, etc).
- Ayam berempah bakar
- Bubur kacang
- Kuih lopes

From Aunty Lynn (Thank you aunty!):
- Sambal belacan
- Chutnee nanas (favouriteee!)

From Kak Niza (Thank you akk!):
- Mee goreng


Sudut bersembang.

Sudut untuk budak2 berhingus.

The ladies, the gents, the kids.

Bersama budak2 berhingus.

Ain & Ibu tak jaga baby Khyra selama 4 hari dah sebab Khyra pergi jalan di London dengan family & grandparents dia. Semalam baru tengok muka gemben dia balik, punyalah rindu dengan dia...tiba2 bila time Ibu nak dokong dia, dia nangis gila macam kena cubit! Terkejut ibu, selalu dia ok je dengan kami. Pastu bila Ain plak nak dokong dia, sama jugak, dia nangis tak berhenti! Yang pelik bin ajaibnya, bila Uncle Mastika (yang once in a while jumpa dia) dokong, dia senyap je. Diorang semua kata baby Khyra merajuk denga kami sekeluarga sebab tak jaga dia 4 hari yang lepas. Ehhh, sapa yang patut merajuk dengan sapa nih? huhu. Tapi seriously, bila either Ain, Ibu, Bapak dokong or even adik tengok muka dia je, dia start nangis. Ya Allah, cerdik sungguh baby ni! (Alhamdulillah, hari ni start jaga dia balik, dia dah bole sembang & gelak ketawa dengan kami macam biasa! :D)

Anyway, lepas tetamu semua dah balik, sempat lagi ibu, bapak & adik2 berposing (time2 bateri kamera dah nak mati tu la yang diorang bersemangat nak ambik gambar!)

It was a great day! :)

xoxo

Labels:

4 avengers commented

4 Comments:

Blogger lynn says:

best nyer ......nak lagi dalca tu!!!!! sedap giler!!!


  7 June 2011 at 11:21

Blogger Ain SSB says:

hehe InsyaAllah next time lagi aunty! ;)


  8 June 2011 at 09:31

Blogger NuRuLiZzATi kHaLiD says:

EH AIN?KAT SANE SENAnG KE NAK DPT BARANG2 MAKANAN MESIA?
best nye gathering..hihi! ternak lemak..HAR3
btw ain, ade fb tak?


  8 June 2011 at 11:17

Blogger Ain SSB says:

Izzati, kat sini boleh tahan senang la dapat barang2 mesia sebab ada kedai cina & pakistan. Kalau bukan betul2 from mesia pon yang ala2 sama dengan barang2 kat mesia pon boleh je! And haha, ternak lemak paling best masa gathering! ;)
And yes, ain ada fb, http://www.facebook.com/tinkerbellola :)


  10 June 2011 at 04:16

Post a Comment

Warning : Image heavy in most of my entries.


AIN S.B.
23 | England | Malaysian

A Muslim | A daughter | A sister | A dreamer | A reader | A writer | A photographer | A chocoholic -- so I had to cut down on this one urgh

"I am a dreamer and I will dream until all these visions in my head are fulfilled."
-- A


| Instagram: captaineverland
| Twitter | Keek : ainssb

Shipping service for Malaysian living in England ; Mira D Services


Where I live
My Photography
Talk About Fashion
Ramadhan in England
Hari Raya in England
Wordless Wednesday
Harry Potter's stuff
Jumpa Retis
Snow

The places I've been to:
London
Manchester
Bath
Kent
Lake District

January 2011 February 2011 March 2011 April 2011 May 2011 June 2011 July 2011 August 2011 September 2011 October 2011 November 2011 December 2011 January 2012 February 2012 March 2012 April 2012 June 2012 July 2012 August 2012 September 2012 October 2012 December 2012 January 2013 February 2013 March 2013 April 2013 May 2013 June 2013 July 2013 August 2013 January 2014 March 2014
Thankyou for visiting!
Have a nice day :)

« Older posts | Newer posts »