<!-- --><style type="text/css">@import url(https://www.blogger.com/static/v1/v-css/navbar/3334278262-classic.css); div.b-mobile {display:none;} </style> </head> <body><script type="text/javascript"> function setAttributeOnload(object, attribute, val) { if(window.addEventListener) { window.addEventListener('load', function(){ object[attribute] = val; }, false); } else { window.attachEvent('onload', function(){ object[attribute] = val; }); } } </script> <div id="navbar-iframe-container"></div> <script type="text/javascript" src="https://apis.google.com/js/plusone.js"></script> <script type="text/javascript"> gapi.load("gapi.iframes:gapi.iframes.style.bubble", function() { if (gapi.iframes && gapi.iframes.getContext) { gapi.iframes.getContext().openChild({ url: 'https://www.blogger.com/navbar.g?targetBlogID\x3d7643615283666885507\x26blogName\x3dConfessions+of+An+Escapist\x26publishMode\x3dPUBLISH_MODE_BLOGSPOT\x26navbarType\x3dBLACK\x26layoutType\x3dCLASSIC\x26searchRoot\x3dhttp://tinkerbellola.blogspot.com/search\x26blogLocale\x3den_GB\x26v\x3d2\x26homepageUrl\x3dhttp://tinkerbellola.blogspot.com/\x26vt\x3d-6896531344355242048', where: document.getElementById("navbar-iframe-container"), id: "navbar-iframe" }); } }); </script>

Friday, 27 May 2011@ 11:38 pm
7 Day Challenge ; They Inspires Me


[ Day 06 - A picture of someone who inspires you ]

Actually, ramai yang inspires me. First of all, Nabi Muhammad S.A.W . Reasonnya teramat la banyak kalau nak tulis, but I'm sure kebanyakkan muslim tau kenapa.

And these are the rest that are on top of my mind right now :


Sir Richard Branson
Sir Richard Branson, the founder of Virgin. Bila baca cerita tentang beliau, I was very amazed. Macam mana beliau started from jual cut-out records, sampai la beliau terfikir untuk beli sebuah kapal terbang, a secondhand 747! Walaupun beliau pernah kena arrested, pernah kena blackmailed, tapi jadi juga...bukan millionaire, billionaire! Merata2 ada Virgin brand. Oh dan juga tak lupa, beliau dulu ada penyakit dyslexia, sekolah pon tak berapa pandai katanya, tapi disebabkan beliau ada charm, keunikan tersendiri yang boleh buat beliau berjaya di hari ini.

My interest in life comes from setting myself huge, apparently unachievable challenges and trying to rise above them...from the perspective of wanting to live life to the full, I felt that I had to attempt it.


Hyomin Park
Hyomin Park is a member of a korean girl group, T-ARA. Walaupun beliau ni kadang kalanya sexy gitu, tapi Ain sangat suka beliau because she's a very talented girl. Bukan sahaja beliau pandai menyanyi, menari, rap dan berlakon (drama & musical), beliau juga ada fashion & gaya yang tersendiri. Lebih2 lagi sebab beliau suka photography! hehe. Eventhough she always get bullied in Korean shows (biasa la orang2 korean suka buat lawak2, suka main2), she would never get tired of standing up for herself. She's amazing in my eyes.


Heliza Helmi
Ain suka beliau daripada first time Ain tengok beliau dalam Syurga Cinta. Eventhough that was her first movie, she did such a great job on projecting the messages of the story. Dan semenjak dua menjak ni, beliau selalu update status beliau on facebook pasal2 ugama, menarik kita untuk belajar bersama. Beliau juga kerap pakai jubah/dress sekarang ni, I love seeing her appearances! Dan juga lagi satu, sebab Ain pernah jumpa beliau di London dulu, sangat friendly & comel orangnya and hands down I could say she has such a beautiful skin! Masa tu beliau tak pakai make up apa2, tapi kulit beliau nampak sangat gebu. Mungkin kulit beliau tak ada banyak masalah I thought, tapi apa2 pon, Ain nak kulit macam Heliza Helmi and I will work my best to get it!


xoxo

Labels: , , ,

0 avengers commented

0 Comments:

Post a Comment

Warning : Image heavy in most of my entries.


AIN S.B.
23 | England | Malaysian

A Muslim | A daughter | A sister | A dreamer | A reader | A writer | A photographer | A chocoholic -- so I had to cut down on this one urgh

"I am a dreamer and I will dream until all these visions in my head are fulfilled."
-- A


| Instagram: captaineverland
| Twitter | Keek : ainssb

Shipping service for Malaysian living in England ; Mira D Services


Where I live
My Photography
Talk About Fashion
Ramadhan in England
Hari Raya in England
Wordless Wednesday
Harry Potter's stuff
Jumpa Retis
Snow

The places I've been to:
London
Manchester
Bath
Kent
Lake District

January 2011 February 2011 March 2011 April 2011 May 2011 June 2011 July 2011 August 2011 September 2011 October 2011 November 2011 December 2011 January 2012 February 2012 March 2012 April 2012 June 2012 July 2012 August 2012 September 2012 October 2012 December 2012 January 2013 February 2013 March 2013 April 2013 May 2013 June 2013 July 2013 August 2013 January 2014 March 2014
Thankyou for visiting!
Have a nice day :)

« Older posts | Newer posts »